Persoonlijk

10 VRAGEN AAN DE MOMAHOLIC

Schrijven is mijn uitlaatklep. Vroeger schreef ik dagboekjes, later wist ik niet zo goed hoe ik mijn dagboeken vorm moest geven. Toen begon ik te schrijven in een boek dat je 5 jaar lang, op elke dag een andere vraag stelt. Zo beantwoord je dus ieder jaar op 6 september dezelfde vraag. Ik koos een paar leuke vragen uit om hier op de blog te beantwoorden, zodat je me wat beter leert kennen.

1. WAT DOET JOUW OCHTENDHUMEUR ALS SNEEUW VOOR DE ZON VERDWIJNEN?

Heel oppervlakkig misschien, maar ik word gelukkig van een bak warme koffie in de ochtend. Die ik dan rustig op kan drinken, zonder teveel gezeur aan mijn hoofd. Al is dat in de auto naar mijn werk, ook prima. Maar het liefst thuis aan de keukentafel terwijl ik kijk naar hoe lief Riv speelt. Want Vieve slaapt dan meestal nog.

Zo drink ik ze het liefst! In de zon, voetjes omhoog en als de koffie nog warm is.

Hier op vakantie drink ik die koffie (oploskoffie, dat dan wel) lekker in de zon. Nog beter!

2. HEB JE VANDAAG EEN COMPLIMENTJE UITGEDEELD?

Is zeggen dat je van iemand houdt ook een compliment? Dat doe ik namelijk echt wel 1000x per dag. Ik ben eigenlijk bar slecht in het uitdelen van complimentjes. En dat bedenk ik me eigenlijk pas nu ik deze vraag moet beantwoorden. En vandaag (het is op dit moment maandag) heb ik tot mijn grote schrik alleen complimenten uitgedeeld aan de kinderen en niet aan Steef. Tegen Riv bijvoorbeeld omdat hij zijn zusje zo goed en lief helpt. Maar mijn eigen vent, die verdient wel wat meer complimenten. Aandachtspuntje dus.

3. ZOU JE PRECIES WILLEN WETEN WANNEER JE DOODGAAT?

De controlfreak in mij zou zeggen ja. Ergens lijkt het me fijn om te weten, zodat ik de zaakjes goed kan regelen voor degenen die achter blijven. Aan de andere kant weet ik bijna zeker dat ik heel ongeremd zou leven. Ik zou alles nog willen doen, steeds die galm in mijn achterhoofd horen van wanneer mijn laatste dag is. Als dat nog heel lang duurt is dat mooi, maar als die dag mij al veel te vroeg komt zou ik het beangstigend vinden. Nee, laat mij maar lekker leven en mijn ding doen, die dag komt vanzelf en ik hoef niet te weten wanneer.

4. ALS JE JE JONGE IK ADVIES MOCHT GEVEN, WAT ZOU DAT ZIJN?

Haal alles er uit wat er in zit! Je maakt alles maar 1 keer mee en je kunt het niet hetzelfde over doen als je zou willen. Kies een studie die je niet te makkelijk af gaat, maar waarin je uitgedaagd wordt, zodat je je kunt onderscheiden in de kennis die je hebt. Heb wat meer schijt aan wat anderen vinden, je leeft je eigen leven en bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

5. DOE JE AAN SPORT?

Nu op dit moment: nee. Maar dat ligt wel weer in het verschiet. Ik heb jarenlang paardgereden, ik begon toen ik 6 was. En voor iedereen die dat geen sport vindt, ik spreek je nog wel als je het een paar keer GOED hebt gedaan. Anyways, daar stopte ik mee toen het echt niet meer te combineren viel met mijn onregelmatige werk en huwelijk. Zo’n paard is toch een beetje je 2e huwelijk, maar dat 1e huwelijk wilde ik er nou niet per se voor opgeven. Toen heb ik een hele poos in de sportschool gesport. Gewoon op die apparaten is niks voor mij. Daar ben ik niet gedisciplineerd genoeg voor en ik vind het saai. Ik deed groepslessen, super leuk! Maar tijdens/na mijn zwangerschappen verstofte dat.

Zondag ga ik starten bij een nieuwe sportschool. Daar ga ik 2x per week crossfitten en kan ik verder nog andere groepslessen doen, of gewoon zelf sporten. Ik hoop dat ik dan voldoende motivatie kan vinden om dat te blijven doen. Ik wil echt fitter worden en strakker in mijn vel komen te zitten.

6. WAT IS HET DUURSTE SIERAAD DAT JE BEZIT?

Ik moest daar over nadenken, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Het is mijn trouwring. Ik vind het nog steeds de allermooiste die er is. We kozen allebei voor een rosé gouden exemplaar, ik met een klein diamantje er in. Leuk detail: in de binnenkant staat niet standaard onze naam + trouwdatum, maar bij mij: Ja Steef 13-05-2015 en bij Steef: Ja Maris 13-05-2015. Dat vonden we leuker dan wat bijna iedereen standaard in zijn trouwringen laat graveren.


7. ZOET OF ZOUT?

Sowieso zout. Soms heb ik echt ineens zin in iets zouts. Een cracker met kaas, naturel chips, of sour & cream zoutjes. Lekker man! Ik doe ook standaard extra zout over mijn carpaccio. Niet zo gezond, maar wel heel lekker.

8. WAT IS JE OCHTENDRITUEEL?

Mijn ochtendritueel verschilt natuurlijk per dag aangezien ik onregelmatig werk. Nu Riv nog niet elke dag naar school hoeft doen we het vaak ook nog heel erg rustig aan. Op dinsdag gaan ze naar het kinderdagverblijf en dan moet ik vaak wel aanpoten voor die ochtendroutine.

Op een vrije dag is het meestal zo dat rond een uur of 7 Riv wakker wordt, even naar de wc gaat en dan gaat spelen op zijn kamer. Om half 8 komt hij dan bij ons. Dan speelt hij bij ons op bed, kijkt een filmpje en we knuffelen lekker. Meestal maken wij ons dan ook klaar voor de dag. Soms gaat een van ons al naar beneden met hem. Als ik bijvoorbeeld een late dienst heb gehad, gaat Steef vast naar beneden zodat ik nog even kan slapen. Heel fijn! Het gebeurt ook regelmatig dat ik in mijn badjas naar beneden ga en pas later op de ochtend mezelf klaar maak. Dat vind ik niet heel fijn eigenlijk, omdat ik dan achter de feiten aan loop als ik weg wil.

We ontbijten vaak alleen met Riv, omdat Viefje dan nog slaapt. Dan gaat hij lekker spelen en halen we Vieve uit bed als zij ook wakker is.

Het eerste wat ik doe als ik beneden kom, is het koffiezetapparaat aan zetten. Ik maak ontbijt voor Riv -tenzij Steef dat al heeft gedaan- en dan maak ik koffie voor mezelf. Ik zit dan bij Riv aan tafel en maak pas later voor mezelf ontbijt omdat ik dan net wat rustiger kan eten.

9. WAAR EN WANNEER KRIJG JE JE BESTE IDEEËN?

Altijd ‘s avonds als ik in bed lig. En wil slapen. Vroeger hield ik de ideeën in mijn hoofd, waardoor ik niet kon slapen. Nu schrijf ik ze ergens op. Krijg ik bijvoorbeeld een vet goed idee voor de blog, dan maak ik gewoon vast een bericht concept aan. Wat steekwoorden erbij en ik kan rustig slapen, omdat ik de volgende dag nog weet wat mijn idee was. Ook heb ik ruim 20 tabbladen open staan in Safari, omdat ik vaak even iets opzoek en open laat staan om het niet te vergeten.

10. WAT IS JE DOEL VOOR MORGEN?

Genieten van de laatste dag van onze vakantie. Van het lekkere weer, het zwembad en mijn gezin. Ik probeer ook bewust mijn schermen wat meer uit te doen. Hoewel het bloggen en instaprammen echt een uitlaatklep en hobby voor me is, is het ook goed om af en toe bewust te genieten in het moment zelf. Dat is mijn doel voor morgen. Ohja, en weer veilig thuiskomen. Want waarschijnlijk komen we ook ergens morgen weer thuis.

Dat was hem! Ik ben benieuwd of jullie dit leuk vinden en vaker willen lezen. Er staan genoeg vragen in om nog eens zo’n rondje te doen. Het lijkt me leuk als mijn collega bloggers Anouk (@anoukzwager), Roosmarijn (@vanroosnaarmama) en Esmée (@esmeeriemersma) deze vragen ook beantwoorden, ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden en verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.