Lifestyle

3 simpele huishoud bespaartips

Voor veel mensen is december een dure maand. Je viert Sinterklaas en dat is vaak meer dan één keer. Je wilt met kerst lekker eten, misschien verzorg jij zelf het kerstdiner wel en moet je daarvoor nog alle boodschappen doen. Best handig als je dan nog wat kunt besparen op andere aankopen, of om 2019 met een goed -financieel- voornemen te beginnen.

1. Luiers

Als het op luiers aan komt zit ik best wel op de centen. Ik vind luiers gewoon duur. Zeker omdat wij 2 kinderen in de luiers hebben (nog wel! daarover later meer). Misschien vind je het wel meevallen als je een pak luiers koopt, maar als je omrekent wat die krengen per stuk kosten dan loont het best wel om per merk te kijken naar de prijs..

Even vergelijken

Om de prijs van de luiers even te vergelijken reken ik het om naar de prijs per luier. Ik vergelijk de luiers die wij in de afgelopen periode hebben gebruikt of nog gaan gebruiken. Om het nog completer te maken heb ik van alle luiers de prijs van maat 3 genomen.

MERKPRIJS PER LUIER
Kruidvat€0,14
Pampers
€0,29
Lilly Doo€0,27
Jumbo€0,12

Aanbiedingen in de gaten houden

Pampers vind ik de allerfijnste luiers, maar ze zijn zo schreeuwend duur! Daarna volgen de Kruidvat luiers. Pasvorm is super en de prijs ook. Lilly Doo vind ik vrij duur en de Jumbo luiers zijn dan wel het goedkoopst, maar ik vind het vervelend dat er op de rug geen ‘elastiek’ in de luier zit. Toen Riv kleiner was kreeg hij ook uitslag van deze luiers. Op het kdv gebruiken ze die wel en nu gaat het wel goed. Maargoed, kruidvat is dus favoriet als je kijkt naar prijs-kwaliteit.

Momenteel zijn de Pampers maandboxen met hoge korting hier te verkrijgen! Je krijgt op sommige maandboxen wel 50% korting. Het is wel zo dat hoe kleiner het maatje luier, hoe goedkoper de luiers zijn. En ook alleen de kleinste maatjes zijn met deze korting te krijgen. Als ik het even omreken, ben ik voor een maandbox Pampers premium protection maat 3 omgerekend €0,15 per luier kwijt. Voor die ene cent meer dan een Kruidvat luier, koop ik dan liever Pampers.

Lees ook: 6x beddengoed voor je kind onder de €30,-

Tegenwoordig zijn veel mensen ook bezig met duurzamer leven. Ik kan me voorstellen dat je je keuze voor luiers daar dan ook op baseert en dan dus wel wat meer geld uitgeeft aan luiers. Misschien kies jij wel voor wasbare luiers. Die zijn niet goedkoop, maar je hebt dan niet de terugkerende kosten van wegwerpluiers.

2. Wasmiddel & wasverzachter

Als het op wasmiddel aan kwam kocht ik altijd maar gewoon huismerk. En dan nam ik even snel een fles mee uit de supermarkt. Sommige vlekken kreeg ik er alleen niet goed uit en ik vond het altijd maar gedoe met dat wasmiddel in zo’n bolletje of in de lade gieten.

Met name toen ik zwanger was van Riv had ik niet zoveel zin meer in gedoe en gesleep met flessen wasmiddel en was ik echt verslaafd aan de Zwitsal geur! Ik wilde waspods wel eens uitproberen. Ik ontdekte Pleinshoppen. MEGA handig! Waarom had ik dat niet eerder ontdekt. Ik koop hier sindsdien altijd mijn waspods en Zwitsal wasverzachter in grote voorraden. Of het nou echt goedkoper is weet ik eigenlijk niet, maar ga ik NU uitzoeken voor dit artikel. Wat ik in ieder geval wel super handig vind is dat ze gratis thuis bezorgen vanaf €25,-. Ik zorg er dan namelijk voor dat ik gewoon boven dat bedrag zit. De levering is ook heel snel. En gemak dient de mens, want geen gesleep met grote flessen wasmiddel, maar gewoon lekker thuis bezorgd.

Zwitsal wasverzachter

SHOPPRIJS PER STUK
Plein€1,99
Jumbo€3,06
Bol.com€2,40
Kruidvat€4,74

Plein is toch echt wel de goedkoopste van deze vergelijking. Ik schrik er zelfs best wel van hoe de prijzen uiteen lopen! En dat voor één en hetzelfde product. Ik heb even voor de shops gekozen waar ik vaak mijn boodschappen doe/bestel. De pods zijn bij nog meer supermarkten en drogisterijen te koop, maar voor nu dus even mijn vaste winkels.

Ariel waspods

SHOPPRIJS PER POD
Plein – kwartaalbox 108 stuks€0,37
Jumbo – Family Pack 47 stuks €0,40 (aanbieding 2+2 gratis €0,20)
Bol.com – kwartaalbox 108 stuks€0,25 (aanbieding)
Kruidvat – 12 stuks€0,25

Voor de vergelijking van de waspods heb ik voor dezelfde winkels gekozen als voor de Zwitsal wasverzachter. Ook hier lopen de prijzen uiteen, alleen niet in dezelfde trend als bij de wasverzachter. Plein komt hier niet als goedkoopste uit de bus. Wat me opviel was dat bijna alle winkels een ander formaat verkopen. Van 12 stuks per verpakking tot een kwartaalbox van 108 stuks. Er zijn nog veel meer soorten verpakkingen te koop, bijvoorbeeld ook van 14 stuks, maar ik heb nu gekeken naar wat het goedkoopst is, ongeacht hoeveel stuks er in de verpakking zitten. Wat ik wel opvallend vind is dat een kleine verpakking van 12 stuks het goedkoopst is, terwijl je zou verwachten dat een kwartaalbox in verhouding het goedkoopst zou zijn.

Uiteraard zijn er nog veel meer merken waspods, maar ik vind deze qua prijs het fijnst en de geur is mega lekker.

3. Boodschappen bestellen

Ook voor de komende kerstdagen heb ik onze boodschappen weer besteld. Zeker rond de kerstperiode heb ik echt geen zin om in die pokke drukte de supermarkt in te gaan. Veel van de producten die ik dan nodig heb (voor bijvoorbeeld het kerstdiner) zijn dan al op. Niets irritanter dan dat, want dan moet ik dus alsnog naar een andere winkel of op een ander moment terug. Nee, ik bestel wel lekker.

Wat ik daar ook handig aan vind is dat ik geen (of in ieder geval minder) impulsaankopen doe. Meestal loop ik met honger in de winkel, of zie ik op stellingen dingen staan die ik echt niet nodig heb, maar wel nodig denk te hebben. Als ik boodschappen bestel dan houd ik me aan mijn lijstje én ik kan makkelijker de prijzen vergelijken. Zo zie ik dus meteen wat iets per liter of kilo kost en hoef ik niet te zoeken. Ik vind het laten bezorgen van de boodschappen wel vrij prijzig, maar bij onze supermarkt kun je actieproducten kiezen die dan voor gratis bezorging staan. Dat zijn niet altijd producten die ik nodig heb of van dat merk zou kopen, maar ik heb nog altijd liever dat ik een product terug krijg voor de servicekosten, dan dat ik dat bedrag ‘weggooi’ voor de bezorging.

Let jij ook op aanbiedingen bij het kopen van je luiers en drogisterij producten? Ik ben ook wel benieuwd welke aanbiedingen dan jouw favoriet zijn.Uitgelichte foto: @photoripey via Unsplash.
Dit artikel bevat affiliate links.

1 Comment

  1. […] aan gebruiken wij voor onze kinderen de luiers van Kruidvat, en die van Pampers wanneer ze in een goede aanbieding zijn. Tussendoor hebben we ook nog eens de luiers van de Jumbo gebruikt, maar die vielen niet goed […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.