Persoonlijk

BEDANKT, LIEFSTE VRIENDIN

Vriendinnen.. Een van de belangrijkste wezens in mijn leven. Met hen kan ik eindeloos praten over dingen die mannen niets interesseren, of waarmee ik ze gewoon niet lastig wil vallen. Even ontsnappen aan de drukte van de dag, als ik langs kom voor een bak koffie. Vandaag, een ode aan mijn vriendinnen. Bedankt, liefste vriendin!

EEN ODE AAN MIJN VRIENDINNEN

Eigenlijk is het grappig. Ik vind mezelf een sociaal mens, maar toch houd ik ook niet van teveel drukte om me heen. Een te grote kring aan mensen (om het contact mee te onderhouden) vind ik killing, ik verlies het overzicht en voel me continu schuldig of ik iedereen wel genoeg zie, spreek, app of bel.

Dus lieve vriendin, vandaag een ode aan jou. Omdat jij mijn vriendin bent. Misschien al jaren lang, misschien nog maar (relatief) kort. Maar je bent de beste, en ik ben blij dat jij er bent. Bedankt, liefste vriendin!

MIJN BESTIES

Ik ken je al jaren, en kijk waar we nu staan. We hebben de liefde van ons leven gevonden, wonen in ons eigen koophuis en als grootste cadeau zijn we allebei mama geworden. Ik zou willen dat ik dichterbij woonde, dat ik weer net als vroeger bij je langs kon fietsen of lopen als ik daar zin in had. Of gewoon, om even wat langs te brengen wat je nodig had of wilde lenen. Toch ben je ondanks de afstand mijn bestie gebleven. Je hebt het me niet kwalijk genomen dat ik ruim 60 kilometer verderop ben gaan wonen. We doen ons best om af te spreken wanneer dat lukt, en verder appen we er op los. Over onnozele dingen, met screenshots van onze gezamenlijke humor of irritaties, maar ook over onze kleinste schatjes. Jij zorgt ervoor dat mijn portemonnee leeg raakt op momenten dat ik eigenlijk niks nodig had. Maar ja, je weet zo goed welke dingen ik leuk vind voor mezelf of voor de kinderen.

En jij lieve vriendin, je bent familie, en toch ook niet. Je bent mijn vriendin geworden. Soms zie ik je 4x in de week, en soms zo een week niet. Er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet spreken. De zomervakantie is volop aan de gang en ik weet nu al dat ik je vreselijk ga missen als jij straks weg bent. Andersom geniet ik van de appjes die je mij stuurt als ik op vakantie ben. Want jij mist mij ook. Onze band is zo speciaal, want toen ik kinderen kreeg en jij nog niet, paste je je aan aan mijn situatie. Je begreep me en maakte het me allemaal net even wat makkelijker. Dat dat niet vanzelfsprekend was besefte ik pas later, maar jij deed het gewoon.

En dan jij, vriendin die ik minder vaak zie en spreek. Dat betekent absoluut niet dat je niet belangrijk voor me bent, integendeel. Soms zien we elkaar spontaan een paar keer achter elkaar, en dan is het weer even rustig. Bij ons is planning een groot goed, want anders komt het er te weinig van. Toch ben je gebleven, al die jaren lang. Omdat vriendschap meer is dan elkaar elke dag zien of spreken.

TIJD & AANDACHT

Tijd en aandacht is het belangrijkste in een vriendschap. Oprechte interesse, geen eenrichtingsverkeer. En eerlijk: ik vind het soms best veel. Al mijn lieve vriendinnen, jou ken ik van vroeger, en jou uit onze studententijd en jullie ken ik pas een paar jaar omdat we elkaar leerden kennen toen we kinderen kregen.

Hoe dik of dun de vriendschap ook is, één ding hebben jullie allemaal gemeen. Jullie kijken me niet boos aan als ik een poosje niets van me laat horen, of wanneer ik niet meteen terug app. We weten hoe hectisch het moederschap soms kan zijn, hoe blij je bent als je even zit en niets hoeft. Er is de ruimte om eerlijk te zijn naar elkaar wanneer we ons ergens rot om voelen. Daar ben ik blij om, want ook ik voel me wel eens rot als ik weinig respons krijg, terwijl ik ook weet dat het erbij hoort.

Onze kleintjes slokken onze aandacht op. Hoe heerlijk ik ze ook allemaal vindt, ik geniet ook heel erg van tijd met alleen jou, lieve vriendin! Samen wat drinken ergens, of uit eten. Chillen in de sauna, of koffie drinken voordat ik naar mijn werk race.

SPECIAAL PLEKJE

Last but not least. Een speciaal plekje in mijn hart, daar zit mijn zus. Mijn liefste zus, vroeger was ik jaloers op vriendinnen die een oudere zussen vriendin hadden. Jij bent een paar jaar ouder dan ik en die band hadden wij nooit. Tot jij op jezelf ging wonen. Ik genoot er van om in tussenuren of uit school langs jouw huis te fietsen. We haalden alles ruimschoots in en deden samen leuke dingen. Toen je verhuisde naar het westen van het land kwam ik je geregeld opzoeken met het OV. Super stoer vond ik dat. Nu ben je niet alleen mijn zus, maar ook mijn vriendin. Ik vertel jou dingen die echt niemand anders van mij weet. Wij hoeven elkaar maar aan te kijken en dan schieten we in de lach, want we hebben weer eens dezelfde gedachte. We hebben dezelfde grove humor en hoewel we veel dingen gemeen hebben, zijn we ook super verschillend. En juist dat, dat maakt het zo leuk.

Bedankt, liefste vriendin. Je bent de beste.

Vandaag is het de internationale dag van de vriendschap. Een extra reden om al mijn lieve vriendinnen eens dubbel en dwars te bedanken. Want iedereen heeft vriendinnen zoals de mijne nodig.

4 Comments

  1. Liesje says:

    Love youuu

    1. Love you too ♥️

  2. Zo zo lief!❤️

    1. ♥️♥️♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.