Musthave van de maand Wonen

BUITENKLEED – MUSTHAVE VAN DE MAAND

Ik vond onze tuin maar wat grijs en treurig ogen. Tijd voor een upgrade! Ik wilde al heel lang een buitenkleed, maar had het voor deze tuin al uit mijn hoofd gezet. Ik opperde het idee voorzichtig bij de wederhelft en hij was meteen enthousiast. Een buitenkleed dus. Wat mij betreft de musthave van deze maand!

OP JACHT

We hadden een barbecue op de planning staan en eigenlijk wilde ik het kleed dan al hebben liggen. Ik raadpleegde mijn beste vriend Google en vond talloze buitenkleden, de meeste bij grote gespecialiseerde webwinkels. De prijzen vond ik wel wat overdreven. Ik had er niet zo heel veel zin in om meer dan €100,- te betalen voor een kleed dat buiten ligt. Ik besloot verder te zoeken.

Omdat we het kleed al dezelfde week wilden hebben én ik hem liever in real life wilde zien om de kleur en de maat te beoordelen besloot ik te kijken op de websites van winkels die we hier op de woonboulevard hebben. Al snel vond ik een paar leuke exemplaren en gingen we op jacht.

Ik had een leuk buitenkleed gezien bij Kwantum en Leen Bakker. Hup, die kant op en gaan.

Uiteindelijk vonden we bij Leen Bakker het kleed dat perfect was. We kwamen kijken voor het vloerkleed Sam. De kleur was een beetje oranje, met een witte bies. Toen we daar waren wilden we het buitenkleed uit de voorraad pakken, maar het bleek dat deze een blauw/groenige bies had. Het was niet hetzelfde als het showmodel. We mochten hem even uitrollen en vonden deze eigenlijk veel leuker dan die we eerst op het oog hadden.

Het gekke is dus dat het hetzelfde buitenkleed is, dezelfde print, alleen een andere kleur. Deze kleur staat niet op de site van Leen Bakker, alleen het oranje model staat er op. De kleur van dit buitenkleed past beter bij onze loungekussens en dus besloten we om dit exemplaar mee te nemen. Het buitenkleed kost €89,99.

SPECIAAL VOOR BUITEN

Dit kleed is zowel geschikt voor binnen als voor buiten. De verkoopster wist dat echter niet. Ze zei dat het alleen een binnenkleed is. Zowel op internet als op het kaartje aan het kleed staat dat hij ook voor buiten geschikt is. Er zit ook een jaar garantie bij, dus mocht het kleed de regen niet overleven, dan gaan we er gewoon mee terug.

We kochten ook dit tafeltje erbij.

Uiteraard lijkt het me beter het kleed niet de hele winter buiten te laten liggen, maar wat watergevechten en zomerse regenbuitjes moet hij wel aankunnen, toch?

Het leuke is dat de kinderen het kleed meteen heerlijk gebruiken om op te liggen, maar voornamelijk om op te spelen. Ze hebben beiden uren met de duplo gespeeld, terwijl wij lekker op de loungebank een boek aan het lezen waren. Win win voor iedereen, toch?

Bij Kwantum gingen we ook op zoek naar dit ronde buitenkleedje voor in een ander hoekje van onze tuin. Dat was niet meer op voorraad, en dus bestelde ik hem online. Die moet nog binnen komen en dan gaan we zien of dat de zithoekjes in onze tuin helemaal af maakt.

Wat vind jij van een buitenkleed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.