Gezin Lifestyle

DE MAGIC BOX VAN TOO GOOD TO GO

Voedselverspilling, duurzaamheid. Hot items tegenwoordig. Een vriendin ontdekte de Too Good To Go app en ik besloot me ook aan te melden en bestelde mijn eerste Magic Box om het uit te proberen. Vandaag vertel ik hoe het werkt en wat ik er van vind.

Ik zou mezelf niet per se een heel duurzaam persoon noemen. Wij gebruiken nog vrij veel plastic, eten slechts af en toe vegetarisch, maar toch probeer ik ook te voorkomen dat voedsel verspild wordt. Too Good To Go is voor mij een makkelijk en laagdrempelige manier om mijn steentje bij te dragen.

Ik downloadde de app (klik hier voor iOs en hier voor Android) en voegde meteen een aantal winkels toe aan mijn favorieten. Bij ons doet de Jumbo mee en een bakkerij. Verder keek ik nog wat op de route naar ons werk ligt en een bakkerij vlakbij mijn werk en voegde die ook toe.

MAGIC BOX

Ik neusde wat rond en zag al gauw dat het pakket wat je koopt een Magic Box heet. Het eten wat je kunt ophalen in je Magic Box verschilt per winkel, maar denk aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken of restaurants die een minder drukke avond dan verwacht hebben gehad. De Magic Box van de supermarkt bevat producten die vanwege de houdbaarheid de winkel uit moeten, maar wat nog prima eetbaar is. Je weet van te voren niet wat er in je Magic Box zit, dus ik haalde er eentje op en besloot daarop mijn avondeten aan te passen.

1/3 van al het eten op de wereld wordt verspild
Foto: Too Good To Go

SUPERMARKT

Mijn eerste Magic Box bestelde ik bij de Jumbo. Je koopt via de Too Good To Go app een Magic Box die je binnen een bepaald tijdblok moet ophalen. Ik betaalde €4,99 voor de Magic Box. Je krijgt dan een soort tegoedbon in de Too Good To Go app. Deze laat je bij de kassa zien, en dan krijg je je Magic Box mee.

Inhoud Magic Box Jumbo

Bovenstaande producten kreeg ik daarvoor mee. Ik heb het even omgerekend en het was ongeveer €25,- aan producten. Super toch!? Dit eten belandde anders in de afvalbak. Eerlijk is eerlijk, ik heb niet alles op gekregen, maar het is in ieder geval beter gebruikt dan anders.

De soesjes waren direct op nadat ik met mijn Magic Box thuis kwam. Riv en Vieve vonden het geen enkel probleem dat ik een keer wat lekkers mee nam. Het doosje koriander gebruikte ik (deels) voor onze kip uit de oven. Persoonlijk houd ik niet zo van speklappen, dus die gaf ik aan onze buren die geregeld barbecuen. De maaltijdsalade at ik een dag later als lunch en voor de kabeljauw wist ik zo snel geen recept, dus die heb ik in de vriezer gegooid. Als yoghurt nog dicht zit, durf ik het wel aan als het 1 of 2 dagen over datum is, die hebben we dus nog gewoon gegeten. Dat kwam allemaal goed terecht dus.

BAKKER

Ook onze plaatselijke bakker doet mee aan Too Good To Go. Ik merkte alleen al meteen dat je hier snel bij moet zijn, want de Magic Box van de bakker is geliefd. Het lukte mij niet om er eentje te bemachtigen, maar een vriendin appte me eind van de middag dat ze er 3 (!) gekocht had en of we de volgende ochtend samen naar de bakker zouden gaan om ze op te halen. Helemaal top!

Inhoud Magic Box van de bakker

En dit was waar ik mee thuis kwam. We hebben de buit een beetje verdeeld. Zo nam ik een zak bruine en een zak witte bolletjes, die mikte ik meteen in de vriezer. Het stokbrood aten we ‘s avonds bij de soep. Die soep zouden we eigenlijk pas de volgende dag eten, maar dan zou het stokbrood oud zijn. Ik ruilde dus een dagje qua eten. De harde bolletjes en de kaas/ui broodjes aten we voor de lunch en de krakelingen gingen op bij de koffie. Ook had ik nog een doosje met roomhoorntjes, die heb ik even in een tupperware bakje gedaan en in de vriezer gedaan. Verder zaten er nog meer bolletjes en wat taart en gebak bij, maar zoals ik al zei deelden we de buit, dus staat niet alles op deze foto.

Deze Magic Box kostte geloof ik €3,99.

Kende jij de Too Good To Go app al? Of misschien ben jij wel de Koning(in) van de Magic Box! Zo niet, probeer het eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.