Persoonlijk

DE TIJD VLIEGT

De tijd vliegt naarmate je ouder wordt. Ik vond het altijd vreselijk als mensen dat zeiden, maar toch is het zo. Het is vandaag mijn verjaardag, weer een jaartje ouder. Ik kijk terug naar wat het afgelopen jaar mij heeft gebracht. En niet alleen ik ben jarig, de website ook! Je kunt nog tot vanavond 18:00 uur mee doen aan de winactie!

Ik ben jarig vandaag, 27 ben ik geworden. Dat vond ik voorheen echt oud klinken, toen ik zelf net 21 was. Nu denk ik, 27 is nog helemaal niet zo oud. Als ik kijk waar ik sta al helemaal niet. Ik ben moeder van 2 kinderen, heb al een heel aantal jaar werkervaring op gedaan, we kochten ons eigen huis. En dan ben ik ‘nog maar’ 27.

HET AFGELOPEN JAAR

Ik scroll regelmatig door mijn foto’s om terug te kijken naar leuke momenten.

Zo gingen we afgelopen jaar op vakantie naar Italië. Voor het eerst als gezin van 4 op een autovakantie. Dat bracht me zoveel herinneringen aan vroeger, toen mijn ouders met ons op vakantie gingen. Dan gingen we ook naar Italië, of naar Denemarken. Heel wat Europese landen hebben mijn ouders me laten zien. Ik vind het mooi dat ik dat nu aan mijn eigen kinderen mag laten zien. Op onze eigen manier, want Steef en ik gaan niet kamperen in een tent (respect voor mijn ouders die dat gewoon deden met 3 kleine kinderen!), maar in een huisje. Wel nemen we ze mee de bergen in. Met een bergtreintje omhoog en dan in de draagzak mee de wereld en de natuur verkennen.

Ook door het maken van MOMories zie ik eigenlijk hoeveel leuke dingen we doen met de kinderen. We gaan regelmatig weekendjes weg en bijvoorbeeld na het weekendje Zeeland (klik hierrrr voor de MOMories daarvan) merk ik ook weer hoe erg de kinderen genieten van het strand, en ik geniet er weer van dat zij genieten. Snap je?

GOED VOOR MEZELF ZORGEN

Door het onregelmatig werken komt het best vaak voor dat wij in een werkweekend ook nog allerlei sociale verplichtingen hebben. Een verjaardag hier, een feestje daar. Dat vrat me soms op. Kwam ik uit de slaapdienst, moest ik door naar het een of ander. Soms dan ook nog in mijn eentje met de kinderen, omdat ik Steef thuis had afgelost die dan naar zijn werk ging. Gekkenwerk vond ik het. Ik heb het afgelopen jaar bewuster geleerd nee te zeggen tegen mensen. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik ook op mezelf moet letten. Dus een verjaardag in ons werkweekend? Vaker niet dan wel. Dat is niet altijd leuk, maar wel zo rustgevend voor mezelf.

Ik probeer de tijd samen met Steef ook bewust in te plannen. Als het even lukt, iedere maand in ieder geval 1 avond oppas, zodat we samen uit eten kunnen, naar de film, of gewoon ergens wat drinken. Het liefst dan ook nog zonder telefoon, maar ik wil wel dat de oppas ons kan bereiken.

Wat ik afgelopen jaar ook geleerd heb, is om mezelf meer rust te gunnen. Als ik een zware dienst heb gehad, dan doe ik waneer het kan even een powernapje. Ik laat delen uit het huishouden even voor wat het is en gun mezelf rust. Kom ik moeilijk in slaap na een late dienst? Dan luister ik Yoga Nidra op Youtube en val ik heerlijk ontspannen in slaap.

Ik plan tijd voor mezelf bij de schoonheidsspecialiste. Al is het maar een simpele behandeling van een halfuur, even tijd voor mezelf en mijn uiterlijk. Gister heb ik lekker mijn wimpers laten doen voor de vakantie en een shellac nagelbehandeling zodat ik daar geen omkijken naar heb. Bij mij werkt het nou eenmaal zo dat als ik er leuk uit zie ik automatisch lekkerder in mijn vel zit. Ook letterlijk.

ONTWIKKELING OP WERKGEBIED

Het onregelmatig werken bevalt nog steeds zo goed. We genieten van de momenten die we als gezin samen zijn, en dat zijn er over het algemeen een stuk meer dan de momenten dat één van ons het alleen moet doen.

Ik was een beetje zoekende in wat ik wilde qua werk. Ik werk al 5 jaar op dezelfde groep en merkte dat ik een beetje meer tegenzin kreeg om te gaan werken. Als ik dan eenmaal op mijn werk was dan was het vaak supergezellig met collega’s en gewoon leuk om te werken, maar ik was de uitdaging een beetje kwijt.

Daarom ging ik op een andere groep meedraaien, met een iets andere doelgroep. Daar werd ik zo enthousiast van én er kwam een vacature voor mijn functie. Na wat wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en kan ik daar per 1 oktober aan de slag. Met een knoop in mijn maag laat ik wel mijn leuke teampie achter. Maar aan de andere kant, het is denk ik 50 meter verderop, dus ik ga ze sowieso nog zien. Op mijn nieuwe groep kan ik hopelijk nog meer aan de slag met de behandeling van jongeren met autisme. Daar heb ik heel veel zin in!

Soms moet je niet teveel nadenken, en gewoon doen. En dat is wat ik heb gedaan.

DOELEN

Natuurlijk heb ik dingen die ik wil bereiken. Geen grote bucketlist dingen ofzo. Nee, haalbare doelen waar ik zelf een gelukkiger mens van word.

Ik wil fit worden. En wat gewicht verliezen (concreet: het liefst minimaal 6 kg, maar het gaat me meer om hoe ik er uit zie). Niet omdat dat het schoonheidsideaal is, maar omdat ik lekkerder in mijn vel wil zitten. Lekkerder in mijn kleding. Ik ga volgende maand starten met crossfit en ik weet dat dat ook echt afzien gaat worden, maar ik heb er heel veel zin in.

Ook op werkgebied heb ik nog wel wat andere doelen, maar dat is (nog) niet de tijd om dat hier op de blog te delen. Of die doelen nou behaald worden of niet, ik ga ze sowieso met jullie delen, maar dat zal pas in 2020 worden.

Qua blog wil ik lekker zo doorgaan. Ik vind het leuk en de frequentie van het plaatsen van een artikel is ook goed zo. Wel zou ik wat meer willen vloggen, maar dat vind ik soms nog wel een beetje #voorlul bijvoorbeeld op straat. Ook werkte een trage pc niet echt mee aan het plezier in editen, maar dat is met de komst van een nieuwe laptop ook verleden tijd. Doorgaan met bloggen en meer vloggen dus!

Nou, wat een serieus artikel zo op mijn verjaardag hè? Ik vier het vandaag niet, wel gaan Steef en ik samen lekker uit eten. Kunnen we onze quality time voor deze maand ook weer afvinken haha! Na onze vakantie geef ik nog een klein feestje om het te vieren. Vandaag maak ik ook de winnaar bekend van de winactie van vorige week! Meedoen kan nog tot 18:00 uur vanavond! Om mee te doen klik je op de Instagram post hier naast. Want wie jarig is… trakteert!

Volg mij op Instagram via @lifeofamomaholic voor meer foto’s en stories.

4 Comments

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag!! 🎉🎉🎉

  1. Dankjewel nog! ♥

 2. Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Hoera 🎀. Maak er een mooi nieuw jaar van!

  1. ♥ dankjewel nog!
   Dat gaat vast goed komen, er staan hopelijk mooie dingen op de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.