Persoonlijk

December cadeau actie

Vandaag even een ander bericht dan jullie van ons gewend zijn. Het is bijna december, hier in Nederland de maand van de cadeautjes en verwennerij. Maar ook de maand waarin veel mensen gaan nadenken over hun zorgverzekering van het komende jaar. Deze beide dingen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. En voor sommige mensen is goede zorg überhaupt al een cadeautje. Als wij zo’n cadeautje kunnen geven, dan doen we dat graag.

Bij veel bloggers zien we artikelen voorbij komen over de zorgverzekering van 2019 en welke partijen het voordeligst zijn als je een gezin bent met (jonge) kinderen. Onze moeder is de December cadeau actie gestart van de stichting waar zij volledig vrijwillig zich met hart en ziel in stort.

Wat voor Stichting is het dan?

Mama heeft jarenlang gewerkt als gezinscoach in ‘multi problem’ gezinnen in Nederland. Toen wij een reis naar Afrika hadden gemaakt was zij nóg meer haar hart verloren aan dit land. Ze wilde zich in gaan zetten voor kinderen. Dit heeft ze op verschillende manieren gedaan, voordat ze de stichting Tan-Kids opzette.

De stichting Tan-Kids zet zich met liefde en passie in voor de weeskinderen in Tanzania die nu nog geen hulp ontvangen. Zelfs al helpen we maar een handjevol kinderen…..wij gaan voor die kinderen! Ze hebben het keihard nodig!

Tan-Kids is begonnen met het sponsoren en ondersteunen van een gezinshuis, met als doel de kinderen weer terug krijgen in hun eigen gezin/netwerk. Dat blijkt lastiger dan gedacht. Tan-Kids ondersteunt nu ook moeders bij het opstarten van hun eigen bedrijfje. Op die manier kunnen zij zelf ook financieel gaan voorzien in de zorg voor hun kinderen.

De hulp

Er zijn verschillende programma’s ontwikkeld om hulp te bieden. Het Family Based Child Care (FBCC) programma is er een van. Vanuit de ervaring in de Nederlandse hulpverlening weten we dat het belangrijk is om de verschillende leefgebieden van een kind en het gezin in beeld te hebben en ook te betrekken bij de hulp. Zo bied je professionele en effectieve hulpverlening. Die ervaring heeft mama meegenomen in haar werk voor de Afrikaanse kinderen.

De verschillende leefgebieden van kinderen zijn meer dan alleen waar zij wonen of waar zij naar school gaan. Gezondheid is een grote pijler, niet alleen lichamelijk maar ook sociaal-emotioneel. Het hulpprogramma FBCC is er op gericht om die verschillende levensgebieden te versterken.

De december cadeau actie

Wij vieren Sinterklaas met cadeautjes. Sommige gezinnen vieren ook kerst met cadeautjes. Allemaal extraatjes die veel van ons zich kunnen permitteren. Ondertussen zoeken we uit hoe we in 2019 het voordeligst verzekerd zijn. De zorg in Nederland is echt wel goed geregeld, hoe veel wij er ook over klagen, we hebben het goed voor elkaar. Zeker als je het vergelijkt met de kinderen in Tanzania. Tan-Kids wil daar dus met de december actie een verschil in maken.

Dat doen ze met een heel specifiek doel. Voor de komende 2 jaar wil Tan-Kids 80 kinderen van medische zorg voorzien. Of laat ik het stelliger zeggen.. minimaal 80 kinderen. In Tanzania ben je al voor €25,- per jaar per kind een jaar lang verzekerd voor alle reguliere medische zorg.

Hoe kun jij helpen?

Dat is heel makkelijk. Er is een actie gestart waarbij je gewoon via iDeal kunt doneren. Je bepaalt zelf het bedrag. Voor €25,- help je dus al 1 kind een heel jaar lang! Je zit niet vast aan een abonnement waarbij je maandelijks moet betalen en je er niet meer vanaf komt. Als je dat nou heel graag wil dan kan dat natuurlijk! 😉 Daar zullen de kinderen je alleen maar heel dankbaar voor zijn. Op de actiepagina lees je meer over de Stichting en kun je meteen zien in hoeverre het doel behaald is. Doneren kan, via onderstaande link.

JA NATUURLIJK DONEER IK! 

Namens de Stichting, maar vooral namens de kinderen en hun gezinnen in Tanzania. Bedankt!
Fijne decembermaand.


Meer weten over Tan-Kids? Bekijk het promo filmpje hier onder.

Kijk ook op de Facebook pagina van Tan-Kids of op de website om meer te lezen over de werkwijze en visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.