Gezin Kind

Hoe overleef ik de waterpokken?

Op 1e kerstdag kregen Riv en Vieve wel een heel leuk cadeautje.. Ze werden wakker met allemaal rode vlekjes. Nou was het voor mij al gauw 1+1=2. We waren namelijk 2 weken daarvoor met de familie een weekend weg geweest en Sef had de waterpokken. Zo besmettelijk als wat, en nu hadden Riv en Vief ze ook.

Qua timing was het perfect. Ze gaan op dinsdag altijd naar het kinderdagverblijf, maar omdat zowel kerst als nieuwjaarsdag op een dinsdag viel, gingen ze twee weken niet. Als ze niet fit zijn of iets besmettelijks hebben vind ik het toch altijd fijn om ze lekker thuis te hebben. Ook ben ik echt blij dat ze het tegelijkertijd hebben gehad, dan zijn we er maar in één keer vanaf!

Op het ergste voorbereid

Ik had Sef gezien tijdens ons weekend weg, en hij zat helemaal onder de waterpokken. Hij had er ook veel jeuk aan, maar Pascalle had hem uitgelegd dat hij er niet aan mocht krabben, maar moest wrijven. Super handig, maar ik denk dat Riv dat nog niet had gesnapt. Sef had er best wat last van en zijn plekjes gingen ook ontsteken. Ik had me dus voorbereid op veel plekjes, veel jeuk en veel mama-plak-tijd. Ik had na kerst meteen een koelmousse van Kidsclin in huis gehaald omdat ik in het weekend en met oud&nieuw geen zin had in gezeik en dat ik dan de spullen niet in huis had.

Niets was echter minder waar. Zowel Riv als Vieve hadden bijna geen last van de plekjes. Ik heb alleen Vieve wat zien krabben zodra ik haar rompertje uit deed. Gauw kleding er over heen en dan was het ook wel weer voorbij.

Wat hielp bij ons?

We hebben Vieve meteen in een havermout badje gedaan toen we de pokjes hadden ontdekt. Ik kieperde wat havermout in een washandje, knoopte hem dicht met een elastiekje en deed die erbij in het badje. Het werkt dan als een soort theezakje; het water in het badje wordt melkwit en de waterpokken schijnen er eerder van in te drogen.

Op de meest heftige plekken smeerden we sudocrem. Al snel droogden de plekjes in en verdwenen ze één voor één. Ik hoop heel erg dat dit het was en ze het niet nóg een keer krijgen omdat ze het nu vrij licht hebben gehad.

Heeft jouw kindje de waterpokken al gehad? En op welke leeftijd was dat? 
Als je nog tips hebt voor het leed dat waterpokken heet, deel ze dan! 
Ik kan er geen gebruik meer van maken, maar een ander vast wel. 
Bedankt voor het lezen!


Afbeelding via iStock

2 Comments

  1. Hier hadden ze pas alledrie achter elkaar. De oudste het minst erg en de jongste, je raad het al!, zat van top tot teen helemaal onder. Kei zielig maar gelukkig snapt ze nog niet dat ze eraan kon krabben. Moet zeggen dat ik vind dat ze er alledrie best wat littekens op nagehouden hebben. Hopelijk trekt het nog bij.

    Bij jullie alles weer pok vrij?

    1. Ooh dat is ook heftig achter elkaar. Wel zuur die littekens, anders litteken crème smeren? Bij ons zijn ze zo goed als pokvrij, nog een paar korstjes, maar die trekken vanzelf wel weer weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.