Kind

In dit indoor krijspaleis kom ik echt nooit meer!

Sinds Riv kruipt en lekker kan spelen gaan wij wel eens naar een indoor krijspaleis. Nou moet ik wel zeggen dat ik het met dat krijsen best mee vindt vallen, maar dat komt ongetwijfeld door de tijdstippen waarop wij doorgaans gaan. Vandaag vergelijk ik 2 van de grotere krijspaleizen met elkaar. En welke van de twee absoluut niet voor herhaling vatbaar was? Je leest het hier.

De keuze is reuze als het aankomt op indoor speeltuin. Volgens mij zijn MonkeyTown en Ballorig wel de grotere. Bij ons in de buurt heb je ze in ieder geval genoeg.

Wij gaan altijd naar MonkeyTown, maar we besloten laatst ook eens te kijken naar Ballorig, omdat dat hier ook op fiets afstand is.

Ballorig vs MonkeyTown

Ballorig kende ik alleen van naam. Toen het plaatselijke indoor krijspaleis overgekocht werd door Ballorig had ik nog steeds niet veel behoefte er eens heen te gaan, omdat MonkeyTown gewoon goed bevalt, maar ik wilde ook wel eens zien waar iedereen het over had.

Prijs

Het eerste dat me opviel was het prijsverschil. Bij Ballorig betaal je voor kinderen vanaf 1 jaar €8,50, kom je voor 12:00 uur binnen dan betaal je €5,50. Volgens mij is begeleiding van een volwassene gratis, althans.. Wij hoefden niets te betalen. Bij MonkeyTown betaal je €7,95 voor kinderen die kunnen lopen en kom je voor 11:30 uur binnen betaal je €4,95. Scheelt je toch weer. Kanttekening is wel dat kinderen onder de 1 voorheen bij MonkeyTown gratis waren, maar nu betaal je €3,- vanaf het moment dat ze kunnen kruipen.

Maargoed, het prijsverschil is er, het is niet heel groot dus daar hoef ik me persoonlijk niet al te lang druk om te maken. Wat ik veel belangrijker vind is hoe leuk en vooral veilig mijn kinderen kunnen spelen. Ook is het fijn als je het als ouder een beetje comfortabel hebt. En daar zitten voor mij toch wel wat verschillen in.

Ik kom hier nooit meer terug

Daar gingen we dan.. naar Ballorig. Bij binnenkomst moesten we al meteen bedenken of we Dukaten wilden kopen. Dat zijn de munten waarmee je in Ballorig betaalt. Waarom kun je niet gewoon pinnen of contant afrekenen voor dat wat je bestelt? Bloedirritant dat dat dan weer met munten moet. Maargoed, een lekkere cappuccino ging er wel in voor 3 dukaten à €0,90 per dukaat. Verder hebben we niet eens gekeken wat er was qua eten en drinken. Riv drinkt het liefst water en Vieve ook, en dat kunnen we dus prima zelf meenemen. Lunchen deden we weer thuis, dus ook dat hebben we daar niet hoeven doen. Ik zag wel staan dat ze gewoon brood met bijv. kaas verkopen. Ik heb ook verhalen gehoord dat het eten bij Ballorig vrijwel alleen maar vette hap is. Nou heb ik de frituur wel prominent zien staan en hoef ik ook geen Rob Geus te heten om te zien dat dat ding vaak gebruikt wordt (lees: te ranzig voor woorden), maar goed, er staan dus ook gezondere alternatieven op de kaart.

Het spelen dan.. Want daar gaat het om. Ik vond de hal een beetje onoverzichtelijk. Als je aan je tafeltje zit kun je niet zo heel goed zien waar je kind heen gaat als hij het op een sprinten zet. Maar eerst maar eens mee de toestellen in. Riv ging meteen als een malle klimmen. Voordeeltje was dat hij hier veel verder zonder hulp kon komen, dus ik moest echt vaart maken om hem bij te houden. Toen we met de glijbaan in de ballenbak uitkwamen kwamen we wel een beetje van een koude kermis thuis. Er lagen weinig ballen in de bak en een groot deel van de ballen was helemaal ingedeukt. De ballen in MonkeyTown zien er ook veel schoner uit.

Niet alleen de ballen uit de ballenbak zien er daar veel schoner uit, überhaupt alles. Als je daar de bodem van de ballenbak voelt, voel je niet eens zand. Steef klom met Vieve een stukje en had zo ineens een mega stofvlok achter zich aan. Toen ik dat gezien had, zag ik het overal. Brrr.

Op verschillende plekken zat er tape over de toestellen heen. Waarschijnlijk om scherpe randjes, en dus verwondingen, te voorkomen, maar het ziet er erg armzalig uit. Het geeft me ook niet het gevoel dat het lekker schoon of veilig is. Een deel van het klimparadijs was dicht. Het was “afgezet” met rood wit lint. Riv rende er zo tussendoor, die zag niet eens dat hij er niet mocht komen. Best wel gevaarlijk want sommige kinderen klimmen ook alleen. Je wil toch niet weten wat er dan gebeurt.

Waar kom jij het liefst als je met je mini binnen gaat spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.