Lifestyle

MIJN GELUKSMOMENTJES + FREE PRINTABLE

De laatste tijd denk ik bewuster na over de dingen die ik dagelijks tegen kom. Ik heb een hekel aan mensen die klagen en zeuren, al vind ik het zelf zo af en toe ook best lekker om een potje te zeiken. Toch merk ik ook dat die negatieve energie niet echt lekker is voor hoe je je voelt. Maar wat kan ik hier dan concreet aan veranderen?

Wat kan ik hier zelf aan doen? Welke invloed heb ik op mijn gemoedstoestand? Ik heb altijd zo’n bewondering voor mensen die overal het positieve van in zien. Als ik zelf een top ochtend heb gehad, maar Riv of Vieve dan even vervelend doet, dan kan dat zomaar die top ochtend verpesten.

Zonde vind ik dat.. Nergens voor nodig. Ik ging dus bij mezelf na wat dingen zijn waar ik blij van word. En dat hoeven dan geen grote dingen te zijn.. Maar kleine dingetjes, waarvan het waarschijnlijk is dat je die meemaakt op een dag. Succeservaringen dus.

Om mezelf uit te dagen heb ik een checklist gemaakt. Allemaal kleine geluksmomentjes, dingen waar ik blij van kan worden, zonder dat ze veel moeite kosten. Zo werd ik gisteravond echt blij van een net verschoond bed. Des te meer nog omdat ik daar niks voor had gedaan, maar Steef dat gefixt had. Van de week hing ik voor het eerst de was buiten op om te drogen. De was doen is nou niet per se iets waar ik heel blij van word. Maar van het feit dat het buiten weer warm genoeg is, zodat de was daar kan drogen, word ik wél heel blij! Dat soort kleine dingetjes dus. Me daar bewuster van worden en er dus ook bewuster van genieten. Dat is mijn nieuwe uitdaging.

FREE PRINTABLE

Zo bedacht ik nog meer geluksmomentjes en die heb ik gebundeld. Je kunt de geluksmomentjes downloaden en uitprinten. Hang ze ergens op waar je ze elke dag ziet. Herinner jezelf er aan het positieve te zien van kleine momentjes. Daag jezelf uit, om alle vakjes af te vinken. En dan…? Maken we gewoon weer een nieuw lijstje om af te vinken!


Download HIER de geluksmomentjes als PDF.

Ga jij de uitdaging met mij aan? Alle geluksmomentjes bewust beleven en afvinken. Tag me en gebruik #lifeofamomaholic om te laten zien wat jouw bewuste geluksmomentjes zijn.

Ik ben heel benieuwd naar jouw geluksmomentjes! Laat het me in de comments weten.
Ga jij de printable gebruiken?

4 Comments

  1. Zo herkenbaar! Ik merk vooral dat de (langzamerhand) wat langere dagen, weer meer een zonnetje en wat hogere temperatuur buiten me goed doen afgelopen dagen. Ik bedoel mijn gemoedstoestand, dus in huis is t dan ook een stuk gezelliger ??
    En inderdaad in een net verschoond bed stappen is ook een heerlijk momentje!

    1. Nou precies dat heb ik dus ook. Die zon maakt me meteen gelukkiger en ik heb dan ook meer zin om dingen te doen. Ja die gemoedstoestand is wel zo prettig voor de wederhelft ook ?

  2. […] lijst zoals ik, maar een heuse printable die je kunt printen, ophangen en afvinken. Vind ik leuk. HIER kun je ‘m […]

  3. […] De laatste dagen van januari was ik bezig met de video monteren en de laatste shots op te nemen. En toen kwam mijn zeer gewaardeerde collega blogger Anouk Zwager met een soortgelijk artikel, maar dan geschreven. Ook super leuk om te lezen, want iedereen deelt zijn financiën anders in. Klik dus vooral even HIER als je haar nog niet kent en het artikel nog niet hebt gelezen. Funfact: niet alleen dat onderwerp hadden we gemeen, ook plaatsten we op dezelfde dag een artikel over tijd voor jezelf en geluksmomentjes. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.