MOMories Plog

MOMories 13 ☆ ZIEKENBOEG & HET KABOUTERPAD

Wie mij op Instagram volgt had al gezien dat ik de naam ‘plog’ wilde veranderen in iets anders. Ik had het er met Litze over dat ik er maar niet uit kwam en zij opperde MOMories. Ik was meteen mega enthousiast, maar wilde het wel even met jullie ‘bespreken’. En zie hier… de allereerste vernieuwde plog.. MOMories 13.

Het was een druk weekje. Ik was op mijn werk mega productief als het aankomt op het persoonlijk begeleiderschap en scholing voor mijn eigen ontwikkeling en ik was sociaal gezien echt best wel goed bezig. Ik heb veel vriendinnen gezien deze week. Op zaterdag reden we naar Koen & Michelle en hebben we een heerlijke dag met zijn achten gehad. Het was ook de week van de ziekenboeg. Zowel Steef, Riv als Vieve waren niet helemaal opperbest. Maar al met al hadden wij echt een hele leuke en fijne week. Kijk je mee?

Het ging een tijdje gelijk op, maar de ruime meerderheid was het toch met Lits en mij eens.. De plogs van mij heten voortaan MOMories! Pascalle koos toch liever voor plog.. eigenwijs hè?

Op maandag heb ik een hele dag overleg en samenwerken met mijn mede persoonlijk begeleiders. We vergaderen over verschillende zaken, lunchen tussendoor en evalueren alle hoofddoelen van de kinderen over wie wij verantwoordelijk zijn. Productief dagje! En dat probeer ik nog enigszins gezond door te komen na al die taart van het weekend.

Op dinsdag heb ik een hele lange late dienst van 12:00-23:00 uur. En de independent woman in mij moest even de auto bandjes oppompen. Dus dat doe ik eerst.

Tijdens mijn dienst kan ik de updates zien van het kinderdagverblijf. Heerlijk: de twee draken spelen buiten! Toch fijn om even foto’s te zien van ze als ik aan het werk ben.

Lees ook: Onregelmatig werk en een gezin… HOE dan!?

Verder is het dus keihard aanpoten vandaag. Het is 23:45 uur voordat ik thuis ben en dan slaap ik ook nog eens niet meteen. Dat vind ik soms wel irritant, dat ik na een late dienst eerst nog wel een uur nodig heb om even echt “thuis te komen” ofzo. Ik denk dat mensen die ook onregelmatig werken dat wel herkennen.

Normaal gesproken ben ik op woensdag vrij, maar ik volg deel 2 van een cursus die alleen op woensdag wordt gegeven. Ik rij richting Nijmegen daarvoor en heb daarna nog een afspraak op de school van één van mijn mentor kinderen. En dan… heb ik weekend! Lekker man! Na 3 dagen werken mis ik de kids enorm, en nu ben ik gewoon 4 (!) dagen vrij.

Ik ga lekker met Riv douchen en daarna drinken we nog een kopje thee met een koekje en gaat mijn kleine vriendje naar bed. Slaap lekker.

1x in de 3 weken op donderdag is het weer tijd voor Riv zijn knipbeurt. Dit doen we altijd bij dezelfde kapster, zij weet precies wat wij met zijn haar willen en hij gaat altijd lekker zitten. Als hij klaar is weet hij al dat hij een lolly mag uitzoeken. Tot over 3 weken!

Als we thuis zijn gaan we lekker spelen. Ik heb vandaag even 3 kinderen, want ik pas ook even op het dochtertje van een vriendin omdat zij vandaag cursus heeft. Biologisch gezien trouwens onmogelijk: Riv is 2,5, Eva is net 2 en Vieve is 1,5. Toch grappig om zo te ervaren hoe het met 3 kids is. Ik bouw met Riv een duplo boerderij met diertjes en bloemen. Ik vind het toch zo leuk hoe Riv zijn fantasie de vrije loop laat. Hij kan hele gesprekken voeren met zichzelf en mij vertellen wat er op de boerderij allemaal gebeurd. Ik moet soms echt even bewust de tijd nemen om met hem “mee” te spelen en mee te gaan in zijn verhaal. Dat vindt hij prachtig. De meisjes spelen ondertussen samen met de picknick spullen.

Als Eva weer is opgehaald ga ik met de kids naar mijn collega 

-die toevallig maar een paar straten verderop woont- op kraamvisite. Het is lekker weer, dus ik ga lopen. Gelukkig wil Riv tegenwoordig weer op het plankje staan, anders was deze wandeling niet te doen. Ze zijn wel twinning vandaag hè, met hun gele jassen? Het kraambezoekje is leuk, ik klets lekker bij met mijn collega, en de kids spelen lekker met de oudste daar in huis.

Het is vrijdag. Ik ga samen met Riv op pad. We gaan even met Lisa en Fien het dorp in en gaan wat drinken bij een espressobarretje. Riv speelt lekker met de vrachtwagen en het vliegtuig die Lisa had meegenomen. Gelukkig maar, want deze loedermoeder was dat vergeten. Vief heb ik thuis gelaten, want die slaapt precies als ik weg wil. Ze is niet alleen hoor.. Steef is thuis. Die is ook niet fit dus ik gok maar zo dat ze allebei liggen te pitten.

Als ik thuis kom wordt het huis geïsoleerd. Dat is ook hard nodig, want wij hebben een jaren ’30 woning die deels nog niet geïsoleerd is. Ik schrik me kapot als ik op Riv zijn kamer kom en dit aantref, maar blijkbaar was er bij de radiator een gaatje naar de spouw, waardoor het isolatiemateriaal er een beetje uit kwam. Kon geen kwaad en de muren zijn nu goed gevuld.

Ik heb een volle dag! Ik rij daarna meteen door naar Litze. Vieve bouwt een feestje in de auto, trekt alles uit wat ze uit kan trekken en vindt het ook niet nodig om een haarband en speldjes in haar haar te hebben. Kom ik daar aan met een verwilderd kind… Ze gaan meteen lekker spelen in Zare d’r speelhoek(je). Zare is niet helemaal fit, maar het is wel heel gezellig. Blij dat ik laatst al met Lits had bijgekletst zonder kinderen, want je komt er toch niet helemaal aan toe als ze de woonkamer op z’n kop gooien.

En welgeteld één straat verder wonen mijn ouders. Ik ga daar eten met de kinderen en daarna door naar een borrel met een paar collega’s. We beginnen met een pompoensoepje en eten daarna bobotie. Mijn ouders wonen niet om de hoek, dus zo combineren is dan leuk en ze genieten ervan om de kids te zien.

Ik rij door naar Arnhem voor de “borrel”. Even een foto maken van waar de auto geparkeerd staat omdat ik dat anders never nooit meer terug vind. Dan wacht ik op CS op mijn collega’s en zoeken we een tentje om wat te gaan drinken. Ik ben met de auto, dus het wordt niet écht borrelen, maar het is wel mega gezellig om elkaar even buiten het werk te spreken.

De nacht is zeg maar niet zo om over naar huis te schrijven. Riv wordt meerdere keren wakker, moet huilen, maar is ook goed te troosten en slaapt dan weer even verder. Hij wordt nooit (meer) ‘s nachts wakker, en toch gaat er nog nergens bij ons een belletje rinkelen. Als ik voor de zoveelste keer naar hem toe ga vraag ik hem wat er is en dan breekt mijn hart bijna in duizend stukjes als hij zegt: Ik heeft pijn aan mijn oor mama! Met dat hij dat tegen mij zegt stopt hij ook zijn vinger in zijn oor.

Lees ook: Plog 12 peuterspelletjes en the big 30

Riv heeft al heel vaak oorontsteking gehad en in april vorig jaar buisjes gekregen. Daarvan is er inmiddels al 1 uit, maar we weten wel dat als hij met zijn vingers in zijn oren zit het weer bingo is. We bellen de huisartsenpost –waarom gebeuren dit soort dingen ALTIJD in het weekend?- en ze zien al gauw zijn medicatie geschiedenis. Na een kort overleg mogen we oordruppels op komen halen, fijn! Riv is gelukkig goed in zijn hum en gaat kleien -wat hij steevast ‘glijen’ noemt- totdat Steef er weer is. Druppels in zijn oor en even lekker bij moeders blijven liggen tot ze goed zijn weggezakt. Dat hij even lekker bij me ligt vindt ik geen straf, de reden waarom is alleen een beetje jammer.

We zijn bij Koen & Mies! Dat is me een partijtje lang geleden! We vinden allemaal dat dat anders moet, maarja die agenda’s en wij werken natuurlijk ook de weekenden af en toe.. We beginnen de middag goed met een red velvet taartje. Hij is mega lekker!

Zodra Benjamin wakker is gaan we naar het kabouterpad. Het is heel erg lekker weer en we hebben allemaal nog nooit eerder zo’n pad gelopen met onze kids. Het is grappig om te zien hoe enthousiast Morris en Riv worden van de jacht op die kaboutertjes. Ze rennen hand in hand verder op zoek naar de kabouters. Benjamin chillt hem lekker in de kinderwagen en Vieve begon bij Steef in de draagzak, maar al gauw wilde zij ook zelf lopen. En zo heeft dat kind bijna het hele pad zelf afgesjouwd. Ze werd pissig als je haar op wilde tillen (omdat het zeg maar… nogal lang duurde) en een handje wilde ze ook niet. Maar natuurlijk meid. Jij kan dat prrrrima allemaal zelf.

Het is echt heel erg leuk. De kids genieten, wij genieten. Dit soort dingen moeten we echt vaker doen. Ik bedenk me zelfs nog dat er bij ons in het bos ook een kabouterpad is. Een deel daarvan deed ik wel eens met het hardlopen. Dat onthouden we dus even.

Plaatjes zoals deze vind ik heerlijk om te hebben! Ik vind het nog steeds zo bizar dat wij gewoon 2 kinderen hebben. Dat we een gezinnetje zijn. Dat is allemaal zo heel volwassen, terwijl ik me niet perse een ‘volwassen vrouw’ voel. Snap je hem nog?

We (nouja, Mies eigenlijk) schieten genoeg plaatjes om de komende tijd nog heerlijk van na te genieten. We beseffen ons dat we helemaal geen foto hebben waar we met ons achten op staan. Daar komt meteen verandering in. 3 jaar geleden leerden Mies en ik elkaar kennen, waren we zwanger van Morris en Riv en nu zijn we met zijn achten in totaal.

Als we weer bij Koen en Mies thuis zijn bestellen we pizza en pasta. We moeten allemaal zo om Morrisje lachen, die steeds aan Mies vraagt of er wel PARMEZANOOO is voor op zijn pasta. En denk dan ook even zo’n Italiaans accentje erbij. Heerlijk kind.

De brengen de kids naar bed en installeren onszelf op de bank. Team Bollen heeft weer allerlei lekkernijen gemaakt. We spelen het spel ja, nee, misschien dat Steef van hen voor zijn verjaardag heeft gekregen. We kletsen eindeloos en we plannen een weekend weg, omdat we dat ook al minimaal 2 jaar roepen om te gaan doen.

Vief wordt rond twaalf uur krijsend wakker. Dat doet ze echt nooit. Ze slaapt in zo’n peutertentje bij Benjamin op zijn kamer. We hebben er niet zo’n zin in dat de hele bovenverdieping straks wakker is, dus Vief komt even beneden. Ze ziet er flink beteuterd uit, maar gaat wel meteen spelen. Dan ontdekt ze de kaasjes op tafel en staat er verlekkerd naar te kijken. Dan halen we ook Rivje uit bed en rijden we weer lekker naar huis.

Wat was dit een fijne dag!

Het is zondagochtend. Vief slaapt lekker uit. Wat wil je, na zo’n onderbreking van je nacht.

Riv vindt het allemaal wel wat lang duren en ik hoor beneden ineens de tussendeur dicht gaan. Is hij gewoon vast naar beneden gegaan om met zijn trein te spelen. Schatje.

Ik draai nog even een duplo wasje. Vieve heeft een beker limonade in de duplo bak laten vallen. Dat gaat anders mega plakken, én stinken voorzie ik zomaar.. Dus dat is lekker schoon en ligt te drogen. Verder voeren we niet zoveel uit. Klaas en Martine komen nog even koffie drinken met de kids en we kruipen ‘s avonds op de bank om seizoen 2 van de Luizenmoeder te gaan kijken, heerlijk!

Ik wens jullie weer een hele fijne week toe. Bedankt voor het lezen. Waar kijk jij naar uit komende week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.