MOMories

MOMORIES 15 ☆ IK WORD NOG EENS EEN GEZELLIGHEIDSDIER

Het is weer maandag en zoals inmiddels vanzelfsprekend neem ik jullie mee naar afgelopen week. Een héérlijke week waarin de zon zich liet zien en ik veel gezellige afspraken had. Zo ging ik met Lisette en de kids naar het bos, ging ik lunchen met een collega, gingen we naar een heel leuk kinderspeelpark én was mijn eigen vader jarig.

Maandagochtend heb ik weer eens een race tegen mijn eigen planning. Ik vraag me soms echt af hoe ik dat ga doen als Riv op school zit.. maar goed. Ik heb rond half 10 met Lisette afgesproken. Precies als ik wil gaan, kan ik de spullen niet vinden die ik zoek en als ik Vieve haar ene sok aan trek, trekt zij de ander weer uit. Als ik alles heb (en uiteraard een kop koffie voor in de auto) rijd ik weg. Iets later dan gepland ben ik bij Lisette.

We gaan het bos in en wandelen een stukje. Het is hier zo mooi! We kletsen bij, want we hebben mekaar al een poos niet gezien.

De kinderen spelen ondertussen lekker samen. Grappig, die hebben niet veel meer nodig dan een emmertje en wat schepjes. Ze doen de blaadjes in en uit de emmer, eten wat rozijntjes en vermaken zich prima.

We lopen terug naar de auto, want voor de meisjes in het hoog tijd om te eten en hun middagdut te doen. We komen een man tegen met deze hond. Echt een mega groot beest, maar heel lief. Riv wil hem aaien en dat mag.

Na het broodje race ik gauw naar huis om Vieve in bed te leggen.

Dit weer is zo fijn he! De afgelopen dagen zijn we lekker veel met de kinderen buiten geweest. De hele middag speelt Riv in de tuin. Ik ruim het huis op, doe de was die weer lekker buiten kan drogen en veeg de tuin lekker aan. Weg met die herfstbladeren! Ik heb niet echt groene vingers, maar ik vind het soms wel lekker om de tuin weer netjes te maken. Afgewisseld met in de zon zitten met een bak koffie, dat dan weer wel.


Het is dinsdag, dus Riv en Vieve gaan weer naar het kinderdagverblijf. Het afscheid nemen van Riv gaat super goed. Hij komt nog een paar keer terug gerend om een kus te geven en zegt: “veel plezier!”

Ik ga thuis wat voorbereidingen doen voor mijn cursus van morgen. Ik moet een POP schrijven. Denk je dat je gewoon lekker werkt, moet je ineens weer een POP schrijven. Ik neem ondertussen lekker koffie en een ontbijtje.

Rond een uur of 12 heb ik met een collega afgesproken. Ik haal een bosje bloemen voor haar. Gewoon zomaar, omdat ik dat leuk vind.

We drinken koffie, kletsen bij, en gaan samen lunchen. We nemen allebei een broodje carpaccio. Het is een gezellige middag. Je werkt best intensief samen tijdens een dienst en dan is het soms best gezellig om ook eens buiten het werk om af te spreken en het niet de hele tijd over het werk te hebben.

Op de terugweg rijd ik langs de Action. Litze tagde me op Instagram bij een post over te leuk inpak papier. We hebben allebei een zwak voor inpakpapier. Ik kon het niet vinden, en Lits ook niet. Zo gaat dat altijd, als we iets willen hebben en het is er niet bij ons eigen filiaal, kijkt de ander gewoon even. Toch nog een voordeel van niet in dezelfde stad wonen. Maargoed, nu hadden ze het dus bij ons allebei niet. Bij dit filiaal spot ik het wel. Ik neem voor Lits ook 3 rollen mee.

Verder koop ik 2 zwarte deurknopjes voor op Vieve haar kledingkast en de roze muurknoppen bewaar ik nog even voor als Vieves kamer straks gaat veranderen. Dat duurt nog wel even, maar tegen de tijd dat ze geen spijlen meer in haar bed hoeft en de commode weg kan, is het wel leuk om haar kamer wat anders aan te kleden.

De avond loopt anders dan ik had gehoopt. Steef heeft een late dienst en ik ben alleen. Ik wilde even lekker douchen en Netflixen maar in plaats daarvan ben ik vanaf 20:00 uur met Vieve bezig. Ze wil niet slapen. Ze krijgt kiezen en ik was vergeten haar een zetpil te geven, die geef ik haar alsnog in de hoop dat dat helpt. Helaas niet. Ze blijft huilen en is wel rustig bij mij.

Na wat drinken en een kwartiertje beneden wil ze zelf naar boven lopen. Maar eenmaal in bed is het toch weer huilen. Om 21.30 uur vind ik het mooi en ga ik naar bed en neem ik Vieve bij mij in bed. Voor Vieve begint het feestje dan pas. Ze haalt grapjes uit, aait me en kletst de hele tijd tegen zichzelf. Heel sneu, maar we weten dan wat helpt.. haar beneden in het campingbedje leggen. Ze is het wederom niet met me eens en ik zet baby lullabies aan op de Sonos en mevrouw is in ieder geval stil. Niet lang daarna valt ze lekker in slaap, en ik ook.


Niet zo uitgerust als ik had gehoopt sta ik woensdagochtend op. Ik maak me klaar en stap gauw de auto in op weg naar het laatste dagdeel van mijn cursus. Na vandaag krijg ik mijn certificaat. Ik kan deze dan ook indienen bij het SKJ. Dat is de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Daar sta ik geregistreerd als professional en daar moet ik voor mijn herregistratie punten ‘verdienen’. Dat doe ik met onder andere deze cursus.

Als ik thuis ben neem ik Riv even mee. We gaan samen met mijn auto door de wasstraat. Dat vindt hij superleuk en -spannend tegelijkertijd. Hij weet al dat hij daar een lolly krijgt. Hij gaat regelmatig met mijn schoonvader mee door de wasstraat. Daarna doen we samen boodschappen en hij helpt me super goed!

Een AGV-tje op het menu.. Soort van dan. Ik heb een vega kip burger meegenomen. Ik laat Steef in de waan dat het een echte kipburger is en vertel pas later dat het een vega versie was.


Op donderdag heb ik vergadering met mijn team. Ik heb de hele dag het gevoel dat het vrijdag is, normaal gesproken hebben we namelijk op vrijdag vergadering. Beetje jammer, want ik moet vrijdags nog gewoon werken.

Blij dat ik weer lekker thuis ben. Kijk Vief nou.. Haar haren zijn al zo lang! Ik denk dat ze in verhouding net zulke lange haren heeft als ik. De rest van de donderdag is niet zo spannend. We gaan bij mijn schoonouders eten en slapen daar met zijn vieren. Wij hebben allebei namelijk vroege dienst vrijdag. Echt heel erg fijn dat dat zo kan.

We spelen het Keezenspel en duiken daarna op tijd in bed.


Op vrijdag gaat de wekker vroeg. Riv en Vieve waren allebei wakker geweest deze nacht, dus om nou te zeggen dat ik heel erg uitgeslapen ben….nee. Hup, gauw aan het werk. Ik werk tot 16:00 uur maar dat loopt iets uit door omstandigheden. Roerig dienstje.

Als ik thuis ben eten we lekker bolletjes met snacks bij de tv. Ons wijsneusje… Het lijkt hier alsof ze het vet lekker en gezellig vond. Puntje bij paaltje at ze bijna niks en wilde ze per se iets wat bij een ander op het bord lag. De rest van de avond ben ik alleen en kijk ik lekker Netflix.


WEEKEND

Ons weekend begint goed, het wordt namelijk HEERLIJK weer en wij zijn vrij! Om 05:00 uur word ik wakker omdat Riv me roept. Ik ga naar hem toe, maar zijn bedje is leeg. Ik roep hem en zoek waar hij is. Het lijkt alsof ik hem beneden hoor roepen, dus ik ga gauw kijken. Het traphekje is open dus dat zou kunnen. En ja hoor, het ventje staat beneden in de woonkamer. Ik neem hem mee naar boven en hij slaapt meteen weer verder. Daarna slapen we lekker uit en doen het in de ochtend rustig aan.

Tijd voor lunch! Yoghurt met banaan en blauwe bessen. Ik zit heerlijk in het zonnetje.

Als Vieve wakker wordt stappen we de auto in en rijden we naar Apeldoorn. Daar hebben we afgesproken bij Binky (of Kinderparadijs Malkenschoten) met Bram en Anouk. Meestal spreken we af bij één van ons thuis, eten dan samen en als de kids op bed liggen spelen we spelletjes. Dit keer doen we het anders en spreken we halverwege af.

Het is een hele grote kinderboerderij met heel veel speeltuinen erbij. We beginnen bij de geitjes. Die mogen de kinderen voeren.

Schepje mee, emmertje mee en wij vermaken ons prima. Wij drinken ondertussen koffie in de zon. Riv heeft zijn muts op, want hij heeft na zijn oorontsteking van 2 weken terug wéér een loopoor en klaagt over pijn aan zijn oor. Daar passen we dus even mee op.

Met z’n allen op de schommel! Tijd met zijn vieren is zo fijn!

Daarna gaan we lekker pannenkoeken eten! Vieve bestudeert de kaart. Riv vindt het allemaal een beetje lang duren en wordt een ietsiepietsie irritant. Ik teken een weg op zijn placemat zodat hij daaroverheen kan rijden met zijn auto’s. Daar scoor ik punten mee en hij is lekker aan het spelen tot het eten op tafel komt. Daarna speelt hij heerlijk in de speelkamer.

Echt handig dat Riv daar nu zelf kan spelen en ook weer bij ons komt als er wat is. Natuurlijk gaan we af en toe wel even kijken hoe het gaat.

Rond half 7 rijden we terug naar huis en is de lucht super mooi! We leggen de kids lekker in bed en hebben een relaxte avond samen.


We beginnen de zondag met verven! Mijn vader is vandaag jarig en Riv heeft het er al de hele week over dat we opa post moeten sturen. Omdat de postbode op zondag niet bezorgt, nemen we het dus gewoon zelf mee. Hij begint met een kleurplaat vol strikjes, maar wil dan toch een kleurplaat van een aap verven. De bananen moeten geel, de aap moet bruin en de handen en voeten van de aap moeten rood. Best goed gelukt toch? Hij mag kiezen welke voor opa is. Sorry opa, het is vast niks persoonlijks, maar het wordt de aap! Hij heeft het de rest van de dag over zijn verf voor opa.

Begin van de middag maak ik een smoothie. Ik heb altijd diepvriesfruit op voorraad en dan maak ik een smoothie met water, een sapje of yoghurt. Voor iets later op de middag maak ik bakjes groente. Paprika, tomaat en komkommer en voor mezelf doe ik er wat feta bij. Riv vindt dat heerlijk! Je maakt hem echt heel erg blij met wat tomaatjes. We doen heus niet altijd zo verantwoord hoor, hij krijgt ook vaak zat een lolly of koekjes. Nu maak ik in eerste instantie deze groente voor mezelf en Riv ziet me dat snijden dus hij wil ook.

LOVE THIS! Zonnetje en een lekkere smoothie. Viefje slaapt en als ze wakker is gaan we naar mijn ouders.

“Ben je moe Riv?” “Nee!” Oké, zal wel. Hij valt de laatste tijd steeds in slaap in de auto. Hij is niet heel erg fit met zijn oortjes steeds. Zodra hij wakker wordt is hij maar wat blij dat we bij opa en oma zijn!

De neefjes en nichtjes spelen de hele middag samen. Ze spelen een hele poos met z’n allen in de tuin en vooral de jongens spelen er op los. Lekker lomp met z’n allen. We eten heerlijke tomatensoep met broodjes en daarna rijden we weer terug naar huis. De kinderen gaan lekker in hun eigen bed slapen en wij ploffen met de Luizenmoeder op de bank.

Heel erg bedankt voor het lezen weer. Komende week zou ik met Lisa & Fien en Vieve gaan babyzwemmen, maar we waren even vergeten dat dat in de vakanties nooit door gaat. Verder ga ik voor het eerst met Riv naar het theater. In het weekend mag hij met Mark & Lies mee naar de carnavalsoptocht kijken. Dat belooft weer veel leuks. Fijne week allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.