MOMories

MOMORIES 16 ☆ VOOR ALLES IS EEN EERSTE KEER

Wat een zonnige week hebben we achter de rug! Heerlijk was dat hè? Ik maakte er uiteraard weer een nieuwe MOMories van. Ik had op dinsdagochtend al een soort van weekend, ging voor het eerst met Riv naar het theater naar een voorstelling van juf Roos, Riv ging voor het eerst kijken bij carnaval (waar ik zelf letterlijk NIKS mee heb) en ik had veel quality time met Steef. Kijk je weer mee?

Goeiemorgen! Het is maandag en het belooft een zonnige week te worden. Heerlijk! Steef is met Riv naar de huisarts om toch even zijn oortjes en longen te laten checken. Hij heeft dus weer een loopoor en hoest al een paar weken behoorlijk. Vieve is voor haar doen vroeg wakker en speelt lekker in haar pyjama beneden. Hoezo duidelijk dat ze een grote broer heeft? Lekker met zijn auto’s spelen als hij er niet is.

Ik ga gauw even de ramen wassen. Met die zon er op zie je pas écht hoe smerig ze zijn. Lang leve kleine kinderhandjes er op. Vieve helpt me goed mee zoals je ziet.

Tijd om even te douchen. Ik heb ’s middags slaapdienst en vindt het nooit fijn om op het werk te moeten douchen. Lekker voor mijn dienst dus en wie zegt dat Naïf alleen voor baby’s is?

Vader & zoon ♥

Riv en Steef spelen samen een spelletje. Heel erg leuk om Riv zo er mee bezig te zien. Hij snapt al best veel, terwijl hij er eigenlijk nog net iets te jong voor is.

Dan ben ik dus op mijn werk om een slaapdienst te draaien. Als ik rond een uur of half 12 naar de slaapdienstkamer ga tref ik dit aan. Toch lief van de collega die mijn bed heeft opgemaakt! Ik heb gelukkig een rustige -maar toch wel korte- nacht.


Op dinsdagochtend om 10 uur is mijn slaapdienst klaar. Ik rij lekker naar huis en de kinderen zijn op het kinderdagverblijf. Stephan heeft vandaag slaapdienst, we wisselen elkaar lekker af. Het zonnetje schijnt en daar gaan we lekker van genieten.

We nemen het er van! We lunchen lekker, allebei een broodje carpaccio, mét truffelmayo uiteraard. Als toetje nemen we ons eerste ijsje van het jaar! Heerlijk.

We hebben ook nog wat spulletjes ingeslagen. Ik zag dat vanaf vandaag de lijn van Saar Koningsberger in de Kruidvat winkels ligt. Voor Vieve had ik nog pyjama’s nodig, dus daar kocht ik er twee van. Die kosten €3,99 per stuk. Ook zag ik een 3-pack rompers met korte mouwen en dat vond ik wel ideaal voor de komende maanden. Als ze dan lekker buiten speelt kan ze deze aan. Het 3-pack kostte €4,99.

Lees ook: MOMories 14 HALLO LENTE

Terwijl wij thuis zijn, spelen Riv en Vieve lekker samen buiten op het kinderdagverblijf. Daarna word ik gebeld dat Riv gevallen was en een dikke bult op zijn kop heeft. Zo fijn dat ze dat vast even laten weten, zodat ik me niet het apenlazarus schrik als ik hem ophaal. Niet veel later krijg ik ook dit berichtje in de app van het kinderdagverblijf. Zo blij met onze keuze voor dit kinderdagverblijf!

De avond vliegt voorbij, kinderen opgehaald, samen gegeten en dan de avondspits om ze in bed te leggen. Riv is zo moe dat hij er vervelend van wordt. Maar écht boos worden kan ik niet want hij doet toch ook zo lief en ik heb hem al vanaf maandagmiddag niet gezien. Hij vraagt of ik even bij hem blijf zitten en dat doe ik eventjes. Dan valt hij lekker in slaap en ruim ik beneden alles op. Stofzuiger er door, dweiltje er door en dan met de voetjes omhoog!


Woensdag = vrije dag! Al ben ik donderdag en vrijdag ook nog lekker vrij. We beginnen de dag rustig in onze pyjama en ik met een bak koffie.

Als Vieve iets in haar hoofd heeft… dan moet het ook gebeuren. En vandaag was er weer zo’n momentje dat je denkt FUCK.MY.LIFE. Ze kan bij de deurklink. Ze kan nu ontsnappen… Her life has started!

In de middag ga ik met Riv op stap en we racen eerst even langs de Action. Deze loedermoeder heeft namelijk zijn graafmachine kwijt gemaakt en daar vraagt hij echt al daaaaaagen naar. We kopen samen een nieuwe en hij is helemaal in zijn nopjes.

Daarna gaan we met Martine & Sarah naar de theater voorstelling van juf Roos! Riv moet eerst even ontdooien, maar zingt en klapt daarna fanatiek mee.

Eenmaal thuis doen Vief en ik even boodschappen. Je ziet het misschien niet, maar we hebben echt MEGA veel gekocht en het past maar net in de boodschappenmand. Echt blij met die grote bak onder de Joolz. Ik heb nu vrijwel alle boodschappen voor het avondeten van deze week en aardig wat pakken melk en yoghurt. Dat doorzichtige doosje bovenop? Dat noemt Riv ‘kroks’. Het is mango en passievrucht in yoghurt. Lievelingssnoep van de kinderen!


Het is donderdag! Ik ben voor de verandering een keer vrij op mijn vaste werkdag en stiekem vind ik dat best wel lekker. Steef is bezig om de tuin weer summerproof te maken. Dat betekent ook met de hogedrukspuit er door. Riv wil graag buiten spelen bij papa. Hup, buitenspeelbroek aan en gaan met die banaan. Panda en Nijnu moeten weer mee. Prima vriend.

Ik heb barstende koppijn en ga tegelijk met Vief even slapen. Ik heb geen idee hoe lang ik slaap, maar best een poosje. Toch voel ik me daarna nog niet helemaal topfit, maar kom na een poosje toch weer terug op aarde.

Tijd voor tijd samen! We proberen wat bewuster iedere maand een avondje samen te plannen. Vanavond gaan we lekker uit eten bij de Argentijn. Lekker samen eten, bijkletsen en 1 wijntje gaat er wel in. Daarna kruipen we lekker in bed, kijken nog wat TV en dan gaat het lampje uit.


Het is vrijdag en het is de laatste dag van mijn ‘weekend’. Morgen moet ik weer gewoon werken.

Wat een kleine draak hè, deze meid. Het jurkje is van Tumble ’n Dry en kocht ik via een Facebook hoekje voor weinig. De maillot scoorde ik bij de Wibra in de opruiming.

Ik ga met Riv naar een peuterochtend op de kinderboerderij. Gereke en Nienke komen ook met de kids. Vieve laat ik thuis bij Steef, want ik voorzie zomaar dat zij de spanningsboog van een goudvis heeft en ik de hele ochtend achter haar aan moet rennen.

Er wordt een boekje voorgelezen over dieren, welke geluiden ze maken en wat ze eten. De kinderen mogen allemaal een emmertje vullen met andijvie, wortels, appels en witlof. Die gaan we voeren aan de diertjes.

Vooral de geiten zijn groot favoriet, net als afgelopen weekend. Dat heb je in MOMories 15 kunnen zien. Bijna het hele emmertje gaat op aan de geitjes.

Het is -zeker in vergelijking met begin van deze week- vrij koud. Ik heb koude handen, mijn tenen voelen dood aan, dus rond een uur of 12 vinden we het wel weer gezegend en rijden we weer naar huis.

Riv en ik kruipen op de bank met Netflix. Riv op de iPad en ik op de TV. Lekker samen! Een kop koffie ben ik ook hard aan toe, want dat had ik vandaag nog niet gehad.

We maken gauw pasfoto’s van de kinderen, want eind van de middag staat er een afspraak op het gemeentehuis gepland voor de aanvraag van paspoorten. De kids hebben al ID kaarten, maar we gaan in april op vakantie naar een land waar we paspoorten voor nodig hebben. Riv z’n blauwe plek van dinsdag is ook nog steeds present.

Een klein meisje op de trap. Ze heeft steeds beter door wat wel en niet mag. Als ze dan iets NIET mag, zoals op tafel klimmen, dan corrigeren we haar en dan kijkt ze ons met een ondeugend smoelwerk aan en doet het met een grote grijns gewoon nog een keer. En nog een keer. En nog een keer.

Van het hele mama-zet-je-op-de-trap gebeuren was ze ook niet echt onder de indruk.

Ik maak een lekkere quiche. Jullie wilden het receptje wel, bleek uit een Instagram polletje. Dat volgt woensdag op de site, houd de site dus even in de gaten!

WEEKEND

Het is weekend… En bijna heel Nederland is vrij en viert carnaval. Wij niet hoor, wij werken gewoon! Scheelt ook wel dat wij niks met carnaval hebben, dus wat dat betreft is dat niet erg.

Zaterdagochtend brengt Steef Vieve naar zijn ouders. Hij plukt haar om half 8 uit bed, in de slaapzak in de auto en dan kan ze bij opa en oma lekker ontbijten.

Ik breng Riv naar Mark en Lisa. Hij mag met hen mee naar de optocht en omdat wij allebei moeten werken mocht hij al ’s ochtends vroeg komen. Volgens mij riep Lisa al voordat hij geboren was dat ze hem daar mee naar toe zou nemen. Dit jaar is het dus zo ver. Hij mocht kiezen tussen een politie outfit en zijn Max Verstappen kloffie. Hij koos voor een politie uniform.

Ik drink nog een bakkie koffie met Mark en Lisa en zwaai Riv dan uit. Hij heeft overigens totaal geen oog meer voor mij. Ook wel lekker weg gaan als je weet dat hij het zo naar zijn zin heeft.

Als ik klaar ben met werken haal ik Vieve op bij mijn schoonouders, die daar 3 (!) uur heeft geslapen. Daar wel hè… Daar gaat mijn vrije middag. ik geniet van de tijd samen met haar. Ze speelt lekker en ik kijk toe.

Een uurtje later komen Mark en Lisa met Riv aan. Hij heeft het leuk gehad, maar is ook heel moe. We kletsen lekker bij, na het eten douche ik met Vief en als de kids op bed liggen, parkeren wij onszelf op de bank. Terwijl Steef Dumpert kijkt, bingewatch ik Jane the Virgin verder op Netflix.


Ik heb een onrustig nachtje gehad. Ik weet niet eens precies waardoor, maar volgens mij waren de kinderen ook een paar keer wakker. Niet zo wakker dat ik er naar toe moest. Riv vindt het om half 7 welletjes en kruipt bij ons in bed. Dat vind ik een iets minder geslaagd plan, want ik had mijn laatste halfuurtje slaap iets anders voor me gezien dan met een peuter die elke 3 tellen vraagt of hij NU dan wel een filmpje mag kijken. Om 7:00 uur sta ik op, maak mezelf in rap tempo klaar en stap de auto in naar mijn werk.

Druilerig rot weer. Het miezert, het is niet bepaald warm en ik vind het een tikkie vroeg. Meestal kan ik het eerste uurtje even doorwerken. De jongeren zijn dan nog op hun kamer, en dat is mooi want ik heb nog aardig wat te doen.

Het is een rustig dienstje, ik krijg zelfs nog een of andere konijnen onesie aangetrokken om een mini carnavalsoptochtje mee te lopen.

Als ik thuis kom heb ik weer WC-dienst. Ik moet tegenwoordig weg als Riv naar de WC gaat.

Vieve heeft de iPad ontdekt hoor! Kijk haar nou zitten. Riv wil al de hele middag in de zandbak spelen, maar het regent. Als het eindelijk gestopt is met regenen trek ik hem zijn buitenspeelkleding aan en gaat hij in de zandbak. Hij speelt lekker met modder en baalt als hij binnen moet komen voor het eten.

Slaap lekker vriendje!

De rest van de zondag… die is niet bijster interessant. Stephan heeft late dienst, dus ik ben alleen met de kids. Er worden wasjes gedraaid, wasjes opgevouwen, opgeruimd, in de avond strijk ik wat was weg. Dat doe ik echt 3x per jaar denk ik. Ik verzamel mijn strijk, zet een serie aan en strijk het weg terwijl ik een serie kijk.

Komende week staat er niet veel op het programma. Ik hoef maar 2 dagen te werken, dus heb veel vrije tijd! Ik ga in de herkansing om met Vieve en Lisa&Fien te babyzwemmen, ga voor het eerst naar een vergadering van de OC van het kinderdagverblijf, Riv moet weer hoognodig naar de kapper en ik ga lekker uit eten met vriendinnen. Hopelijk komt de lente weer gauw terug. Bedankt weer voor het lezen en ik wens jullie ook weer ’n fijne week!

1 Comment

  1. […] ook: MOMORIES ☆16 VOOR ALLES IS EEN EERSTE […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.