MOMories

MOMories 18 ☆ MAMMA MIA

Een hele goede maandagmorgen! Vorige week vertelde ik jullie dat er niet zoveel gepland stond deze week. Uiteindelijk werd het toch nog een week waarin we veel deden. Ik ging spontaan een avondje uit, we hadden een spelletjesavond bij vrienden en ging met Riv naar de lammetjesdag.

Het is maandagmorgen en wij zijn nog gezellig een dagje met zijn viertjes thuis. We beginnen de dag zoals meestal, met een bak koffie. Uit een Batman mok. Die heeft het fijnste formaat 🙈.

Daarna rijden we door naar het gemeentehuis, want de paspoorten voor de kinderen zijn klaar. Ze moeten allebei mee om die op te halen, dus dat doen we maar meteen.

’s Middags heeft Riv een afspraak bij de KNO. Hij speelt lekker in de wachtkamer, maar heeft niet zoveel zin in de afspraak. Ik heb zijn eigen otoscoop meegenomen zodat hij spelenderwijs er al mee bezig is. Alle voorgaande afspraken was het namelijk DRA-MA en moest ik hem in de houdgreep houden. Hij is nu wat ouder, dus ik heb goede hoop. En dat is terecht, hij doet het supergoed! We krijgen weer druppels mee en instructies voor onze vakantie, dus dat is fijn!

Mijn ouders komen nog even langs eind van de middag. Ze zijn een paar daagjes weg mijn zijn tweetjes en komen ons alle vier even knuffelen. De kinderen genieten er zo van! We eten gezellig samen en dan gaan zij weer terug naar hun hotelletje.


Het is dinsdag en de kinderen gaan dus weer naar het kinderdagverblijf. Ik heb een vroege dienst en Stephan heeft een slaapdienst.

Jut en Jul werken allebei aan het thema kunst. Riv blaast door een rietje de verf over zijn blad en Vieve mag met een auto door de verf rijden. Leuk toch!? Check dat haar van Vieve trouwens 😂. Geen idee of Steef haar zo gebracht heeft, of dat het een wanhopige poging was om alle haartjes uit haar gezicht te krijgen. Anyways, ik vind het altijd heel erg leuk om fotootjes van ze doorgestuurd te krijgen als ik aan het werk ben.

Wachtkaartje voor de apotheek

Uit mijn werk rij ik gauw door naar de apotheek om de druppels van Riv op te halen. Ik krijg meteen een herhaalrecept mee voor de vakantie. Fijn!

Als ik thuis kom kijk ik even 1 afleveringetje op Netflix en bedenk ik me wat we gaan eten. De kids hebben geen eten mee naar het kinderdagverblijf .

Als ze eindelijk op bed liggen (lees: laat gegeten, eindeloze bedritueeltjes en dan ook nog wat langer bij Riv gezeten omdat hij wilde dat ik bij hem kwam liggen) ben ik er ook helemaal klaar mee voor vandaag. Ik laat alles liggen voor wat het is, morgen is er weer een dag. Ik giet een bak koffie naar binnen, kijk wat TV en ga om 21:30 uur naar boven.

Lees ook: MOMories 17 ☆ LEKKER LUI & PILEA PRAAT


Jullie weten het inmiddels: woensdag is mijn vrije dag! Steef is er niet, want hij heeft dus slaapdienst.

Riv en ik starten langzaam op. We ontbijten met zijn tweetjes, want Vieve slaapt uit tot half 10. Daarna kijken we samen een filmpje. Riv krijgt namelijk zijn druppels en hij moet dan 5 minuten blijven liggen zodat ze goed in zijn oor kunnen zakken. Vind ik geen straf hoor, dat hij dan even lekker zo bij me ligt!

Groente en fruit van de groenteboer

De rest van de dag is rustig, en houden we pyjama dag. Eind van de middag kleed ik me toch even aan om boodschappen te doen. Ik pak eerst een tas helemaal vol met groenten en fruit bij de groenteboer, mét de welbekende lievelings ‘kroks’ van Riv. Daarna doe ik nog een rondje bij de Aldi.

Kruidvat luiers

En de oude Kruidvat luiers zijn weer terug! Ik wist niet zeker of ze bij ons filiaal al weer in de winkel lagen, en aangezien Kruidvat ook bezorgd is dat soms net zo makkelijk. Hoef je niet te slepen met al die pakken.

Riv speelt met een doos van Kruidvat waar een racebaan op staat.

Moeders blij, kind blij. Het eerste dat hij ziet is de racebaan op de doos. Hup, alle zooi er uit en hij kan lekker spelen. Als je nog niet wist waar de uitspraak zo blij als een kind vandaan kwam, dan weet je het nu wel.

Het Beatrix theater in Utrecht

’s Avonds sta ik spontaan hier, bij het Beatrix theater in Utrecht.

Mijn buurvrouw appt me of ik van Mamma Mia hou. Ze heeft kaartjes voor de musical en haar vriendin met wie ze zou gaan is ziek, dus vraagt ze of ik mee wil. Lucky me! We gaan met de trein naar Utrecht.

We drinken een koffietje vooraf en we moeten lachen om de Nederlandse teksten die er hangen. De liedjes zijn in het Nederlands en dat is even wennen..

In de pauze hebben we een lekker een wijntje met wat hapjes. Alleen die groene ‘ijsjes’ zijn niet te nassen. Geen idee wat het is. Het is een leuke voorstelling met een hoog feel good gehalte.

“Give me give me give me a man after midnight”

klinkt toch zoveel zwoeler dan

“geef me geef me geef me een man voor de nachten”?

Over de Mamma Mia musical

We missen precies de trein die we wilden, maar dat mag de pret niet drukken. We zijn rond middernacht thuis.


Het is weer eens wat anders dan de vaste prik van op donderdag werken. Ik ben deze week op donderdag uit geroosterd en dat is na gisteravond wel heel erg fijn!

Vieve haar haren als de vlechtjes er uit zijn

Als Vieve rond een uur of 10 wakker is ga ik lekker met haar douchen. Ze had met haar vlechtjes in geslapen, kijk dit bossie haar nou! ♥

We gaan even het dorp in en drinken een koffietje bij mijn favoriete espressobar. De kinderen hebben binnen 2 tellen hun laarzen én sokken uit. Ik ga er een challenge van maken denk ik.. Kijken hoeveel edities MOMories ze het volhouden dat ze er met blote voeten op staan.

Het is gezellig, ondanks dat ze allebei flink aan het boeven zijn. Het is ook zo leuk om ze samen te zien spelen. Qua niveau kruipt Vieve steeds dichterbij en is er echt leuke interactie. Zij probeert Riv in alles na te doen.

Riv en Vieve bij de parkeerautomaat.

Steef haalt nog even broodjes bij La Place die we thuis op eten. Ondertussen loop ik vast met de twee draken naar de auto. Dat gaat namelijk niet zo snel. Ik spreek altijd met ze af dat ze op gevaarlijke plekken iets vast moeten houden. Hier is dat de parkeerautomaat. Als ik de auto parkeer is dat bijvoorbeeld een hand op de tankdop. Heel concreet voor ze wat ze moeten doen, en zo gaan ze niet weg. Riv snapt dat al heel goed en doet het keurig. Vieve maakt er nog een sport van om weg te sneaken.

Riv en Vieve stampen in de regenplassen

En er zijn zó veel plassen! Niets leukers dan er in stampen. Uiteraard moet Vieve haar grote broer na doen. 2 tellen na deze foto viel Riv met zijn billen midden in de plas. Ik heb gauw Vieve er vandaan getrokken, want ik zag het wel weer gebeuren dat ze hem na zou doen.

We eten een broodje en Vieve gaat lekker naar bed. Het is echt een luierdag. We hangen op de bank en kijken lekker filmpjes.

Én we doen een spelletje. Triominos junior. Soms nog een beetje lastig om te kijken of je een steentje kwijt kan, maar Riv doet het al behoorlijk goed! Heerlijk even tijd met zijn drietjes als Vieve in bed ligt. De rest van de avond is rustig. Ik upload de nieuwe weekvlog [klik hier], maar heb een beetje ruzie met de vernieuwde YouTube… Weg avond!


Vrijdag werken Steef en ik allebei de hele dag en zijn de kids bij opa en oma. Ik haal ze op en we rijden lekker naar huis.

Twinning badpakje en zwembroek voor Riv en Vieve

Twinning is winning! Voor de vakantie moesten de kids nog nieuwe zwemkleding. Ik kwam deze leuke exemplaren tegen en bestelde ze bij H&M! Riv had als baby een zebra kamer, en nog steeds heeft hij een aantal zebra dingen. Deze kon ik dus niet laten liggen.

We gaan eind van de middag naar Klaas & Martine. We eten daar lekker pannenkoeken. Riv eet er wel 5!! Niet normaal. Daarna kijken ze lekker met zijn drietjes even een filmpje. Riv voelt zich he-le-maal thuis 😅

Na het eten beslissen we spontaan dat we nog even blijven. We mikken de kids in bed. Riv en Vieve slapen samen op Sarah’s kamer. Vieve maakt er een feestje van, loopt heen en weer door haar bed waarop Riv zegt: Vieve… zo kan ik toch niet slapen? hahahaha wijze peuter.

Wij spelen Saboteur en drinken gezellig een wijntje. Rond een uur of elf gaan we weer naar huis, want er staat ons een werkweekend te wachten.

WEEKEND

Zaterdag is een korte dag. Ik moet om 12 uur op mijn werk zijn voor een 24 uurs slaapdienst. Koffietje mee, tas ingepakt en gaan met die banaan!


Goeiemorgen! Ik kom uit de slaapdienst en ben moe. We beginnen dus maar weer met een bakkie koffie. Pascalle appt me of ik vandaag wat te doen heb, want zij is alleen met de kids. Ze gaat vanmiddag gezellig met Martine en mij mee naar de lammetjesdag.

GAUW NAAR HUIS

Na ruim 24 uur ben ik helemaal gaar en klaar met werken. Ik race naar huis. Ik pik Riv op voor de lammetjesdag. Onderweg kom ik Pascalle al tegen op de snelweg. We wachten even op Martine en ondertussen is Sef helemaal geobsedeerd door een kever. Hij probeert hem te pakken en als dat beest op zijn rug komt te liggen is hij gefascineerd door de paarse kleur.

Het waait MEGA hard. En het is koud! We moeten een behoorlijk stuk lopen tot aan de schaapskooi en Riv is niet bepaald de snelste. Hup op mijn nek dus. Hij houdt zijn muts goed vast, want het is echt een snijdende wind. Bij de schaapskooi breekt de zon lekker door.

Ze mogen lekker bij de lammetjes kijken en ze ook aaien. Riv is helemaal blij, en de lammetjes zijn zó zacht mama!

Totaal afgepeigerd komen we thuis. Riv heeft in iedere plas gesprongen en gespeeld en is helemaal vies van de modder. We gaan lekker douchen en dan doen we he-le-maal niks meer.

Zo bleek onze week toch nog leuker dan ik van te voren had verwacht. Allerlei spontane uitjes! Komende week staat er herhaling van mijn BHV op de planning, gaat Vieve logeren bij mijn ouders én gaan Steef en ik heerlijk een weekendje samen weg. Misschien ga ik dat weekendje wel vloggen, als dat je leuk lijkt laat het me dan hier onder in de comments even weten.

Voor nu weer een hele fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.