MOMories

MOMories 20 ☆ KOFFIE OP HET STADSSTRAND

Goeiemorgen! Ik heb weer een nieuwe MOMories voor je klaar staan. Het was een heerlijke zonnige week. We hadden veel tijd met zijn viertjes waarin we naar de speeltuin en het stadsstrand gingen. Vieve ging voor de 2e keer in haar leven naar de kapper en ik eindigde week met een heerlijke high smootea. Kijk je mee?

We beginnen de week met een vrije dag. Ik ben lekker thuis met de kinderen en dat vind ik fijn. Na een heel weekend weg en Vieve die ook al gelogeerd had op donderdag, is het fijn om ze weer even extra te knuffelen.

Ik heb heel erg veel was te doen en daar maak ik een begin mee. Riv wil boven spelen, en Vieve wil mee. Dan moet ik dus ook mee naar boven, want ik laat ze niet allebei zonder toezicht boven spelen. Ik heb geen zin om de was weer mee te sjouwen naar boven, dus ik ga met mijn koffie in de zon zitten op Riv zijn kamer. Ondertussen spelen zij lekker met zijn tweetjes. Echt heel erg leuk hoe ze nu met elkaar samen spelen.

Vieve kruipt in Riv zijn bed en wil slapen. Riv gaat een liedje voor haar zingen en zij gaat braaf liggen. Gek stel.

Als miep ’s middags is uitgeslapen komt ze nog lekker bij mij chillen. HOU IK VAN!!! Vandaag was zo’n heerlijke dag.. Lekker doen waar we zin in hebben en lekker rustig aan.

Meestal breng ik Riv alleen naar bed, of doen we het samen. Het gebeurt eigenlijk nooit dat wanneer ik thuis ben, ik Riv niet naar bed breng. Vanavond een keertje wel. Ik spiek stiekem op de babyfoon mee en ik word hier zo gelukkig van! Mijn mannen. Als Steef een liedje voor hem zingt voordat hij weg gaat sluip ik toch stiekem naar boven om nog een kus te brengen.


Het is dinsdag en de kinderen gaan dus naar het kinderdagverblijf. Ze krijgen extra setjes kleren mee, want er komt vandaag een fotograaf langs.

We krijgen weer een fotootje via de kdv-app. Lekker spelen vriendje! Ik heb een dagdienst en Steef een slaapdienst. Ik kom eind van de middag terug, maak gauw een prakje voor mezelf en kijk nog heeeeel even Netflix. De kids eten op het kinderdagverblijf. Als ze thuis zijn eten ze nog een bakje yoghurt en spelen we nog even tot het bedtijd is.


Goeiemorgen! Het is woensdag. Ik ben vrij en Steef komt vroeg thuis uit zijn slaapdienst. Gelukkig maar, want ik heb een beroerde nacht achter de rug. Vieve die wakker werd en niet zo 123 weer ging slapen en Riv die het al vroeg ‘ochend’ vond.

Twinning is winning! Ik krijg vandaag slippertjes voor Vieve binnen die ik via marktplaats heb gescoord. Nu heeft ze dezelfde slippers als ik. We zijn klaar voor de vakantie.

Papa’s meisje alert! Ze is helemaal gek van Steef de laatste tijd. Ze noemt mij zelfs papa.. Of ze heeft liever dat hij thuis is dan ik.. Dat kan natuurlijk ook. Hier zat ze aan d’r ontbijtje en zei ze: “papa nou?” Aan het werk dus.. Eventjes geduld, want hij heeft slaapdienst gehad en komt dus al ’s ochtends weer thuis.

We gaan nog even naar de speeltuin. Het zonnetje schijnt zelfs even en ik zit lekker naar mijn team te kijken in de zon. Een paar tellen later lazert Vieve van dat trappetje af met als resultaat en flinke snee in haar lip. Het is het begin van een ellendige dag. Ik heb mijn dag niet… Daar baal ik van, want we zijn lekker met zijn viertjes vrij, maar alles zit me even tegen. Ik ben moe en heb daar koppijn van. Als Vief op bed ligt, kruip ik er ook heel even in.

Van dat slapen komt niet zo heel veel.. Ik word snel weer wakker met honger. Ik flans een tonijn salade in elkaar en dat doet een mens goed. Nu is het wachten op Vieve.. Die slaapt nog wel. Ik heb afgesproken even een koffietje te doen bij Lisa thuis en de meisjes samen in bad te doen. Vieve vindt het wel lekker op d’r kamer en slaapt heel lang.

Als miep wakker is haal ik haar meteen uit bed. Kleine oogjes en een slaapkoppie heeft ze nog. Die Barbie moet ineens overal mee naar toe. Ze wordt helemaal blij als ze hoort dat we naar baby ‘Sien’ gaan. Ze gaan lekker samen in bad. Vieve vindt het de eerste 3 tellen even niks, totdat ze ziet dat Fien het geweldig vindt.

We zijn weer bij de apotheek… Ik heb wéér contact gehad met de KNO arts omdat Riv weer een loopoor heeft. We krijgen een ander receptje voor druppels mee, in de hoop dat dit middeltje het allemaal wel even fixt. Even wachten tot alles klaar is.

’s Avonds krijgen we alvast een sneak preview van de foto’s die op het kinderdagverblijf zijn gemaakt en daar word ik echt heel blij van! Kijk nou wat een schatjes.


Donderdag heb ik weer een dagdienst. Wederom een dag met veel afspraken. Uiteraard draai ik gewoon mijn dagdienst, maar daarin moet veel gedaan worden. Als ik mijn collega’s heb overgedragen heb ik een interview met 3 studenten voor hun afstudeeronderzoek. Ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen, ik vind het een interessant onderwerp en ik denk zeker dat we met de uitkomst daarvan nog wat kunnen. Dan loop ik gauw door naar mijn volgende afspraak: een spoed MDO (Multi Disciplinair Overleg) voor een van onze cliënten. Aansluitend heb ik nog een gewoon MDO voor een van mijn ‘eigen’ cliënten. In zo’n overleg zit je met de regiebehandelaar, de gedragswetenschapper en maatschappelijk werker om de belangrijkste zaken door te spreken voordat je een evaluatie gesprek hebt met de cliënt en zijn/haar ouders.

Daarna gaan we naar de kapper. Riv gaat weer, en dit keer gaat Vieve ook mee voor de puntjes van haar haren. Ze geeft een gil als ze op die stoel moet, maar zodra mevrouw een lolly krijgt is het goed.

Ik probeer wat nieuws uit; deze havermelk van Oatly. Ik heb een mega onrustige huid en heb de indruk dat mijn zuivelinname daar debet aan is. Op verschillende blogs heb ik goede verhalen over deze melk gelezen, dus die wil ik uitproberen voor mijn cappuccino’s. Ik vind soja melk echt niet te drinken, dus ben benieuwd naar deze. Het smaakt wat anders dan gewone melk, maar heeft niet een overheersende andere smaak zoals soja melk. Even wennen, maar wel lekker! En deze schuimt ook goed. Wel prijzig met €2,37 per pak. Er is ook nog een gewone variant, want termen zoals barista edition zijn natuurlijk gewoon verkooppraat. Ik wilde alleen wel een melk die sowieso zou schuimen, en dat beloofde deze verpakking wel. Als deze op is probeer ik de gewone variant ook nog wel uit.


Het is vrijdag. Iedereen ruikt het weekend, behalve wij. Ik heb een slaapdienst vandaag. Voordat ik daar heen ga is het nog even tijd voor gezelligheid met zijn viertjes

Ik speel loco bambino met Riv en Vieve moet natuurlijk kijken wat haar grote broer aan het doen is.

LEES OOK: MUSTHAVE VAN DE MAAND – LOCO BAMBINO

We gaan even met de kinderen naar het stadsstrand. De bomen bij ons achter staan in de bloesem. Ik vind dat altijd zo mooi! Jammer dat het maar zo kort duurt.

Op het stadsstrand spelen de kids lekker. Er hangt daar zo’n gezellige sfeer. Er zijn terrasjes, en leuke speeltoestellen. Alle kinderen spelen samen en al het speelgoed wordt gewoon gedeeld.

Wij drinken ondertussen een bak koffie met wat lekkers erbij. Intens genieten dit weertje en tijd met zijn vieren. De kinderen zijn nog lang niet uitgespeeld, maar we moeten terug naar huis want ik heb slaapdienst. Dat wordt een hele lange en drukke dienst blijkt later.

WEEKEND

Op zaterdagochtend word ik op mijn werk wakker.g

Ik ben niet bepaald een ochtendmens.. Gisteravond ben ik veel te laat gaan slapen en al heel vroeg op de ochtend moet de één na de ander naar de wc. Rustig wakker worden zit er even niet in voor mij. Ik ga maar uit bed en start op met een bakje koffie buiten in de tuin op de laptop. Even frisse lucht happen nog.

Uit mijn werk fiets ik met de kinderen door naar Klaas & Martine. Stephan komt uit zijn werk ook. De kinderen spelen in de tuin en zoals altijd blijven we semi-spontaan eten. We bestellen pizza. Na het eten fiets ik met Riv naar huis en Vieve gaat met Steef mee in de auto.

’s Avonds komt de oppas en maken wij ons klaar om een escape room te spelen met mijn ouders en mijn broer. Het is echt hartstikke leuk en we hebben hem gehaald met nog 6 minuten op de klok. We duiken gauw in ons bed, morgen hebben we beide vroege dienst.


Van zaterdag- op zondagnacht is de klok is verzet. Een uurtje minder slaap dus. Ik was het even vergeten. Steef en ik moeten allebei werken en ik verbaas me er over dat Riv nog niet wakker is. Hij wordt rond 8:15 uur wakker. Gewoon volgens zijn eigen ritme, maar voor ons gevoel slaapt hij uit.

Na mijn dienst rijd ik weer naar huis, want…..

Lisa is jarig! Hieperdepiep hoera! Ze nodigt een aantal vriendinnen uit voor een high smootea. We krijgen verschillende smoothies, broodjes, salades en taartjes. Het is mega lekker en gezellig!

Daarna ga ik weer lekker naar huis, naar de kindjes en Steef. Het was weer een fijne week met veel leuke dingen.

Komende week staan er ook weer leuke dingen op de planning. Ik wens jullie allemaal weer een fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.