MOMories

MOMories 23 ☆ TOE AAN VAKANTIE

Goeiemorgen allemaal. Een extra MOMories dit weekend. Ik dacht; het is misschien wel leuk om van het Paasweekend een extra MOMories te maken. Die verschijnt dan dus dinsdag, en deze editie, die van afgelopen week, een keer op zaterdag. De planning is dus iets om gegooid, maar aangezien de MOMories het best gelezen worden, dacht ik dat eentje extra wel gewaardeerd kon worden.

Het is maandag en ik ben na een werkweekend best op. Steef laat me lekker uitslapen.

Het is mooier weer dan ik dacht dat het zou worden. We zijn de hele dag lekker buiten en Riv wil met water spelen. Hier is het allemaal nog schoon, 2 tellen later had hij zand gepakt en erbij gedaan. Dat werd dus 1 grote modderbende. Ik liet het maar even gebeuren want hij genoot er zo van.

Ik heb m’n Converse schoenen maar weer eens van zolder getoverd. Geeft meteen een lente achtig gevoel.

Vieve heeft de Smartmax ontdekt hoor.. Ik heb een aantal keer op het punt gestaan om dit op te ruimen, maar ineens speelt ze er elke dag mee. Het zijn diertjes die magnetisch aan elkaar zitten. Er zijn meerdere sets te koop, wij hebben er twee. Vieve legt dan alle kleurtjes bij elkaar en maakt er dan diertjes van. Lisa komt ‘s middags nog een bakkie doen en dan krijgt Fien deze diertjes om lekker mee te spelen. Super handig, want ze zijn ook nog eens veilig om op te kauwen. Fijn voor Fien met d’r doorkomende tandjes.

Boaz en Riv kletsen door de schutting met elkaar, maar eigenlijk willen ze graag samen spelen. Hup, Boaz komt even over de schutting en de boys voetballen heerlijk samen.

We hebben een leuk idee. We gaan pinda’s rijgen voor de vogeltjes in de voortuin. Boaz en Riv doen allebei 2 pinda’s er aan en hebben het dan wel weer gezien.. Resultaat: Jut en Jul zitten dus pinda’s te rijgen voor de blagen.


Op dinsdag heb ik een vroege dienst en daarna een training de-escalerend werken.

Ik ga met een goed gevulde tas naar mijn werk. Ik heb standaard een Dopper met water mee, vandaag ook eentje gevuld met een smoothie. Verder neem ik een plak bananenbrood mee (als ontbijt) een appel met kaneel en een salade als lunch. Normaal gesproken eet ik op de groep mee, maar ontbijten schiet er tijdens een vroege dienst vaak bij in, en daarna heb ik een cursus de-escalerend werken en ben ik dus niet op de groep. Het vergt wat voorbereiding, maar dan kan ik wel lekker eten.

LEES OOK: DIENSTEN DRAAIEN, ONREGELMATIG WERKEN. WAT DOE JE DAN PRECIES?

Als ik terug kom uit mijn werk ga ik een rondje hardlopen. Het is echt al super heet. Niet zo handig om dat in de volle zon te doen, maarja dat was even niet anders. Stephan heeft een late dienst en is dus vanavond niet thuis, en de kinderen zijn nu op het kinderdagverblijf. De enige mogelijkheid. Ik ren 3KM en koel af met een ijsje.

Ik krijg heel veel leuke foto’s door op de app van het kinderdagverblijf. De paashaas komt vandaag op bezoek en de kindjes worden geschminkt als haasje.

De avond is kort. Riv heeft weer moeite met in slaap vallen, dus ik blijf bij hem. Daarna Netflix ik wat en taai ik hem af. Ik ben kapot. Morgen is er weer een dag.


Woensdag is mijn vrije dag. Ik heb vandaag afgesproken met mijn nicht die ik al de eeuwigheid niet heb gezien. Zij heeft ook een zoontje van 2. Terwijl we thee leuten en bijpraten spelen de jongens lekker in de tuin en met de auto’s. Vieve kwam bloedchagrijnig uit bed, dus die heb ik er om 10:15 ingelegd. Als mijn nicht, na de lunch, om 13:15 gaat wordt ze pas net weer wakker.

Riv sliep gister pas heel laat en was vanochtend vroeg al weer wakker. Hij doet geen middag dut meer, maar hij is wel heel moe. Ik leg hem in zijn bed met de lamp aan. Ik sluit een Sonos boxje aan in zijn kamer en zet Woezel en Pip luister verhaaltjes aan. Hij luistert iets meer dan een kwartier naar de verhaaltjes en komt daarna beneden om ze aan mij te vertellen. Schatje.

‘s Avonds douche ik met de kinderen. Ze zijn vies van het buiten spelen. Steef pakt Vieve aan en brengt haar naar bed. Na het douchen komt Riv lekker bij me zitten. Terwijl hij nog even een filmpje kijkt, smeer ik hem lekker in met bodylotion. Lieverdje.. Wat word je toch groot!


Vanaf donderdag wordt het lekker weer! De deuren gaan weer open, de kinderen spelen op hun blote voetjes buiten, en wij chillen in de zon. Heerlijk!

We beginnen de dag met een smoothie. Aardbei, banaan, ananas en appelsap. Door iedereen geliefd hier in huis.

Terwijl steef met Riv naar de kapper gaat, maak ik me klaar voor mijn werk. Vieve speelt ondertussen lekker boven. Ineens wordt het wel heel erg stil en ik vind dat nooit zo’n heel goed teken, maar vandaag is ze lekker aan het lezen!

Ondanks dat het soms best oorlog kan zijn tussen deze twee, is het ook zo leuk dat ze lekker samen kunnen spelen. Je hoeft er niet meer met je neus bovenop. Wij zitten dus lekker in de zon terwijl zij spelen.

Ik maak nog een begin met de uitnodiging voor Riv zijn verjaardag. Ongelofelijk dat hij over een maand alweer 3 jaar wordt..

Ik ga werken. Het is vandaag secretaresse dag dus ik koop even wat lekkers voor de dames achter de receptie en breng dat langs namens onze groep. Klein gebaar maar wordt enorm gewaardeerd!


Het is Goede vrijdag. Vrijwel iedereen heeft een lang Paasweekend, maar ik heb een late dienst vandaag. We hebben dus een korte ochtend met zijn viertjes.

We gaan even naar het stadsstrand. De kinderen kunnen spelen en ik haal koffie voor ons. Jard komt ook naar het stadsstrand.

Heerlijk plekje hier! Genieten met een hoofdletter G.

Ik maak me klaar voor mijn werk. Zomers shirtje, zomerse sneakers en klaar om te gaan.

img_1442

We houden even pauze ‘s avonds in de zon met een ijsje. Na vanavond heb ik ook lekker vrij net als de rest van Nederland. Ik hoef dan volgende week nog maar 1 dienstje te draaien en dan heb ik vakantie. Heerlijk en ik ben er echt mega aan toe!

Een kort weekje dus voor MOMories begrippen, maar dat mag de pret niet drukken. Dinsdag volgt ons Paasweekend. We zijn lekker vrij gaan veel leuke dingen ondernemen met vrienden en familie. Ik wens jullie allemaal ook hele gezellige dagen toe, of je nou wat gaat doen, of gewoon lekker geniet van een extra vrije dag, en het lekkere weer. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.