MOMories

MOMories 27 ☆ WAT IS HET KOUD HIER!

Goeiemorgen lieve allemaal. Jullie hadden nog een MOMories tegoed van me. Afgelopen maandag kwam er namelijk een artikeltje online over onze trouwdag, omdat we 4 jaar getrouwd waren. Maak je klaar voor een niet zo spannende MOMories, waarbij we vooral heel rustig aan deden en meerdere bezoekjes aan artsen moesten brengen. Welkom terug.

Op maandagochtend moet ik weer werken. Mijn eerste dienstje na onze vakantie. Ik moet flink wennen aan het weer hier in Nederland. Het is gewoon 30℃ kouder dan in Egypte. Ik hoef gelukkig niet om 7:00 uur te beginnen, maar pas om 9:00 uur.

Ik geniet altijd van deze weg en nu met dit zonnetje erbij is het extra mooi. Schijn bedriegt, het is echt vet koud.

Dit is leuk terug komen! Altijd leuk als collega’s een persoonlijke noot voor je achter laten. In ons werk, moet je heel nauw samenwerken. Niet met iedere collega is het altijd even gezellig of leuk, maar je hebt wel een hele dienst met elkaar te draaien. Des te leuker is het dan als je leuke en gezellige collega’s hebt, met wie je kunt ouwehoeren, maar ook heel serieus mee kunt samenwerken. Bijvoorbeeld als je samen een conflict aan moet gaan en weet dat je kunt vertrouwen op degene naast je. Ondanks dat de vakantie fijn was, is het ook fijn om weer aan het werk te zijn.

Als ik thuis ben eet ik snel even wat. Het werd iets later, ik ben 13:30 uur pas thuis en heb honger. Ik maak yoghurt met banaan, walnoot en lijnzaad. Alltime favourite!

De rest van de middag bereid ik vast het eten voor, bak ik weer een bananenbrood en ben ik gevloerd. Ik val op de bank in slaap. Ik ben niet helemaal fit.

‘s Avonds kruip ik met een dekentje op de bank. Mennn wat is het koud hier. Niet te doen. We kijken lekker tv en ik tik weer een aantal blogjes weg.


Het is dinsdag en de kinderen gaan na een week vakantie weer naar het kinderdagverblijf en wij hebben samen bijna een hele dag vrij. Stephan heeft een slaapdienst en hoeft pas eind van de middag weg.

Als we de kids hebben weg gebracht moet ik er toch echt aan geloven. Er moet weer schoongemaakt worden. Ik neem de toiletten onder handen en voor wie zich afvraagt waarom ik handschoenen draag.. Dat is niet omdat ik het vies vind, maar ik heb een ontzettend droge huid en op het moment vinden mijn handen dat niet grappig meer. Het doet enorm zeer, op doktersadvies draag ik dus handschoentjes met schoonmaken, afwassen etc. Op mijn werk heb ik standaard een setje in mijn kontzak zitten.

LEES OOK: ONS HUISHOUDEN, HOE VERDELEN WIJ DAT?

We rijden even langs mijn schoonouders en brengen ze dit bloemstuk, als bedankje voor de fijne vakantie.

Ondertussen vermaken onze kleine draken zich op het kinderdagverblijf. Riv speelt lekker buiten en dan ziet hij Vieve boven voor het raam. Zo lief, ze zoeken elkaar echt op en hebben elkaar gemist na een dag spelen op een andere groep. ‘s Avonds kletsen en knuffelen ze dan weer wat af.

Steef en ik gaan samen nog even naar het dorp om wat te kopen en ploffen bij de HEMA neer om wat te drinken. Steef rijdt vanuit daar door naar zijn slaapdienst en ik wandel lekker terug naar huis.

We kwamen er na de vakantie achter dat Dex door het huis had gepiest, wat hij nog NOOIT heeft gedaan. Google is dan je beste vriend, maar niet die van Dex. Volgens Google kon hij wel eens een blaasontsteking en/of blaasgruis hebben. Ik bel de dierenarts en zij vermoedt inderdaad hetzelfde. We moeten urine opvangen en even langs brengen. Dan moet je geduld hebben hoor, maar het is gelukt. Ik lever de urine in en moet vanavond om 20:00 uur terug bellen voor de uitslag. Ondertussen is ons kleine kattenvriendje echt niet zichzelf, weet zich geen raad en loopt rusteloos door huis, zo zielig.

Ik bel om 20:00 uur op en het blijkt inderdaad dat hij blaasontsteking en -gruis heeft. Hij moet (tijdelijk) dieetvoeding gebruiken om dit te verhelpen en krijgt medicatie. Pijnstillers en ontstekingsremmers in één.

De avond doe ik rustig aan, Riv gaat pas laat slapen, daarna plof ik op de bank met het nieuwe seizoen van Jane the Virgin en duik op tijd mijn bed in. Dat is maar goed ook, want Dex krabt de hele tijd aan de deur, omdat hij bij mij wil liggen. Dat gaat hem niet worden, want ik heb geen zin in een ondergesproeid bed.


Woensdagochtend en moeders is weer vrij! Ik word wakker met Riv bij mij in bed. Hij werd om 2:30 uur huilend wakker en riep me meerdere keren. Toen ik bij hem kwam om te vragen wat er was zei hij: mag ik een kusje? Nou draag mij maar weg. Ik geef hem met alle liefde kusjes, maar moet dan dan per se om 2:30 uur?

Ik geef hem een kus en slaap weer verder. Daarna huilt hij weer en roept hij me. Ik kom bij hem en hij moet plassen. Wat een kleine held, dat hij dat ‘s nachts nu ook aanvoelt. Als hij zijn bed uit klimt om naar de WC te gaan vraagt hij of hij bij mij verder mag slapen. Maar natuurlijk lieverd. Heel eerlijk heb ik geen zin om er weer uit te moeten als hij me daarna weer roept en ik vind het ook altijd wel gezellig zo’n klein lijfje naast me. Stephan heeft slaapdienst en is er dus niet, dus ruimte zat in het grote bed.

Als Steef weer thuis is gaan we kijken bij een basisschool voor Riv. Daar maak ik geen foto’s, want privacy enzo. We hebben allebei een goed gevoel erbij en besluiten dat dit hem wordt! Lekker dichtbij en een goed gevoel, no more keuzestress.

Het is wel de week van de bezoekjes aan artsen. Gister de dierenarts voor Dex, ik vandaag naar de huisarts en Steef is met Riv naar de tandarts. Dan zijn we er ook wel weer even klaar mee hoor. Deze druif steelt de show in de wachtkamer én bij de dokter.

De buit: medicatie voor Dex en oordruppels voor mij. Door het duiken is er een gaatje in mijn trommelvlies ontstaan en een ontsteking/troep er achter. De druppels moeten dit even killen en dan heelt het gaatje vanzelf. Ik meng de medicatie van Dex door wat nat voer en dan eet ons kleine vriendje dat lekker op. Mooizo.

Het is inmiddels 20:30 uur. Riv is wakker geworden en roept mij. Hij zegt dat hij bang voor het onweer is. Nou, je kunt me opvegen, want ik vind dit zo sneu en schattig tegelijk. Hij vraagt: “Mama, mag ik bij jou in bed?” Ik zit nog beneden en neem hem even mee naar beneden voor wat warme melk. De buurman is beneden aan het klussen bij ons, dat is waarschijnlijk waar hij wakker van was geworden want het onweerde allang niet meer. Na zijn beker warme melk gaat hij heerlijk slapen en staat mijn avond in het teken van -je raadt het alweer- Netflix!


Na twee dagen vrij moet ik er op donderdag weer aan geloven. Mijn vaste werkdag. Ik ben ingeroosterd voor een 24 uursdienst. KILLING! Maar goed, tikt wel lekker aan in de uurtjes. Ik voel me niet op en top, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Ik neem wat in en ga naar mijn slaapdienst.


Het is vrijdagochtend 8:10 uur. Ik ben op mijn werk en heb er al een soort van schoolrun opzitten. Er zijn een aantal jongeren die naar school moeten en de rest heeft vakantie. Mijn collega komt om 8:00 uur in dienst en al voor die tijd hebben alle andere kinderen stuk voor stuk gevraagd hoe laat het is, hoe lang het nog duurt tot aan het ontbijt, en zijn ze stuk voor stuk al 3x naar de WC geweest. Ik ben al gesloopt. He-le-maal kapot. Dat heb ik eigenlijk nooit, maar zoals ik al zei voel ik me niet helemaal fit en dan hakt zo’n 24 uurs dienst er wel in. Ik ben blij als het 12:30 uur is en ik lekker naar huis kan.

Ik crash op de bank en slaap even lekker bij.

Riv is vanochtend opgehaald door mijn moeder, en logeert dit weekend lekker bij opa en oma. Mama stuurt deze foto door, lekker met Liz in de bolderkar op pad.

Ik haal Vief uit bed zodra ze wakker is, en ga even hoi zeggen bij Lies. Ik heb haar nog niet gezien na onze vakantie en ik heb d’r gemist. ♥ Ze is ziek, en ik ben ook niet fit, maar het is toch fijn om elkaar weer even te zien.

Vieve kijkt lekker Peppa Pig met Fien. Op een gegeven moment wordt ze hangerig en huilerig en voelt ze warm aan. Eenmaal thuis heeft het popje bijna 40 graden koorts. We eten met zijn drietjes wat en dan kruipen Steef en ik op de bank met Netflix.

Wat een luie week! Maar ik heb het echt even nodig.

WEEKEND

Goeiemorgen! Het is zaterdag en het is hoog tijd om weer eens een rondje te hardlopen.. Dat wil zeggen, intervaltraining. Ik ben nog dusdanig krakkemikkig dat diehard hardlopen niet zo verstandig is. Het is mooi weer, perfect hardloopweer. Maar ik vind het nog wel wat koud. Ik houd het ook niet lang vol, mijn hoofd en oor knallen bijna uit elkaar. Top idee dit.

Ik bel voor de zekerheid even de huisartsenpost en moet toch even langskomen om een antibiotica kuurtje op te halen. Hopelijk is het straks gauw allemaal beter.

Er zullen toch ook boodschappen gedaan moeten worden. Ik doe een rondje groenteboer en supermarkt en dan ben ik blij met weer een volle koelkast.

Mijn kleine vriendje vermaakt zich nog wel bij opa en oma. Hij is heerlijk aan het spelen. Ik FaceTime nog even met hem aan het einde van de dag. Hij is kapot, maar het is zo gezellig om met hem te kletsen en te horen hoe leuk hij het heeft. Toch ben ik ook blij als ik hem morgen weer zie! Mama had hem verteld dat hij morgen naar huis gaat, naar papa en dat mama dan nog werken is en later thuis komt. Had hij gezegd: “Dan ben ik weer blij.” Dat is toch zooo schattig!? Die uitspraak gaat sowieso in zijn uitsprakenboekje.

Ik breng Vieve naar mijn schoonouders zodat ze daar naar bed kan, want ik moet morgen om 7 uur al op mijn werk zijn. Normaal slaap ik daar dan ook, maar op een of andere manier ruikt ze altijd dat ik er dan ben en wordt ze ‘s nachts wakker. Ik heb echt even een goed nachtje nodig voor mijn vroege dienst, dus ik slaap lekker thuis. Vieve mag nog even met opa en oma en Tygo en Emma mee naar de Mc Donalds om een ijsje te halen. Nou, dat hoef je tegen deze lekkerbek maar 1x te zeggen. Veel plezier en slaap lekker meisje.


Deze zondag is wel heel speciaal, want het is moederdag! Geen ontbijt op bed voor mij, ik moet om 7:00 uur werken. Ik heb een speciale dienst vandaag waarin je een soort van “extra” bent om over het hele terrein te ondersteunen waar nodig.

Om 6:50 uur los ik de nachtdienst af en rijd door naar mijn groep. Ik begin met een bak koffie. Het is een hele rustige dienst, er wordt geen een keer gepiept of gebeld. Op zich fijn, want dat betekent dat er geen calamiteiten zijn, maar voor mij wel een beetje saai. Ik werk mijn administratie bij en lunch mee op de groep. Ik heb lekker aardbeien meegenomen.

Mijn moederdag is niet bepaald bijzonder. Uit mijn werk rijd ik meteen door naar mijn schoonouders, daarna snel door naar huis om te koken. We eten paprikasoep! Lekker.

De rest van de avond is chill. We brengen de kinderen samen naar bed, ik heb ze gemist! Daarna kruipen we lekker op de bank en kijken TV. Komende week hebben we veel avondjes weg op de planning. Tot volgende week.

2 Comments

  1. Marianne says:

    Hi Marissa, leuk om te zien wat een moeder met kleine kindjes (in dezelfde leeftijd als de mijne) allemaal uitspookt in een week. Even lekker een MOMories lezen: een rustmomentje in de drukte. Fijn! Ik reageer eigenlijk zelden op blogs of Instaposts, maar ik lees ze wel. Ik bedacht mij dat het dan voor jou vast leuk is om te lezen dat (als ik voor mezelf spreek) mensen ervan genieten, zonder dat je dat wellicht concreet ziet! Vast leuk om die bevestiging te krijgen, gezien het feit dat je zoveel werk steekt in het voorbereiden en samenstellen van je artikelen. Ga zo door, leuk!

    1. Hee Marianne, dankjewel voor je complimenten. Ik vind het zeker leuk om van jou als lezer wat te horen! Nou kan ik natuurlijk aan de bezoekcijfers zien hoe vaak iets gelezen wordt, maar een persoonlijke reactie vind ik inderdaad 1000x leuker! Ik ga zeker zo door! Het is een echte uitlaatklep. Als je tips hebt of onderwerpen waar je graag over wilt lezen, dan hoor ik het graag. Bedankt dat je de tijd nam om te lezen én te reageren. Liefs, Marissa ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.