MOMories

MOMories 28 ☆ SPONTANE ACTIES

Een hele goeiemorgen! Heb je een fijn weekend gehad? Wij waren lekker vrij. We hebben een leuke week achter de rug. We vierden onze trouwdag en hadden meerdere leuke avondjes met feestjes. Ik pakte het hardlopen weer op en de zon liet zich weer zien! Kijk maar mee.

Het is maandag 13 mei. En jullie hebben hier al kunnen lezen en zien waarom dat een speciale dag voor ons is.

Vandaag zijn Steef en ik namelijk 4 jaar getrouwd! En in die 4 jaar zijn we in rap tempo door het volwassen leven gevlogen. Noem het burgerlijk of saai, maar ik vind het heerlijk! Steef heeft dagdienst en is er dus vandaag niet. Vanavond vieren we het samen.

Tip van Flip: autotape op de grond. Dit is van de Zeeman, maar het zit ook nog in mijn winkelmandje bij ome Ali. Kind vermaakt zich weer even.

Steef is er dus niet, dus ik besluit met Martine lekker koffie te gaan drinken en taart te gaan eten om het te vieren. Hier zag alles er nog heel gezellig uit…

Riv wilde een foto van mij maken. Toch een soort van gelukt! Handig dat ik dat weet, heb ik voortaan altijd en fotograaf bij me. Overigens zag de rest van de foto’s er voornamelijk uit zoals die op rechts. Ik moest zo lachen om die voeten van hem er nog bij op.

Dit somt wel een beetje op hoe de ochtend was. Vieve was alleen maar aan het janken. In de espressobar pakte Riv al haar speelgoed af. Zat zij op het hobbelpaard? Hup, hij gaf haar een beuk en zat er dan schaterlachend zelf op. Vieve was heel moe denk ik, ik nam haar bij me op schoot voor een filmpje en toen… RATS. Het klittenband van haar schoen haakte aan mijn panty. En toen liep ik er dus zo bij. Top. Verder was het voornamelijk gejank daar, dus na de taart en koffie met een bloedgang maar weer naar huis gelopen en Vieve in bed gemikt.

De rest van de middag was het met Riv echt niet gezellig. Ik denk dat het komt door een lang weekend logeren. Mama zei dat wij vroeger ook de dag daarna niet te genieten waren. Ik was blij dat Steef er weer was.

We wilden eigenlijk met zijn viertjes naar het pannenkoekenrestaurant, maar met die kleine terrors zag ik dat niet zo zitten. Het was zeg maar het ultieme recept voor een etentje vol ellende. We voerden de kinderen dus thuis maar pannenkoeken en bestelden zelf lekker bij de Argentijn. Toen de kids op bed lagen zaten we dat lekker in de tuin op te eten, heerlijk in de zon! Dat zonnetje was ook wel een cadeautje vandaag.


Het is dinsdagochtend. Nadat ik de kids naar het kinderdagverblijf heb gebracht maak ik even koffie voor mezelf en bel ik lekker lang met mama. Die heb ik de laatste tijd niet veel gesproken, en met het halen en brengen van Riv was ik ook allebei de keren niet thuis. We kletsen heerlijk bij. Dan is FaceTime toch wel een uitvinding hoor, als je loved ones wat verder weg wonen.

Daarna rijd ik naar mijn werk. Ik bespreek de teamdag voor met mijn collega, die organiseren wij samen. Daarna draaien we samen een late dienst.

Waarom deze foto zo donker is? Omdat we pas om 00:15 uur naar onze auto’s liepen. WAT.EEN.DIENST.


Het is woensdag. We sliepen na onze late diensten bij mijn schoonouders. Na het ontbijt rijden we weer naar huis. Het is lekker weer en ik parkeer mezelf met koffie in de tuin. De kinderen vermaken zich met stoepkrijt. Top. Steef gaat lekker aan de klus.

We lunchen lekker in de zon. Dit is allemaal voor mij! #foodislife Een restje paprikasoep, een salade en twee crackers met filet.

De rest van de middag ben ik alleen met de kinderen, want Stephan heeft weer een late dienst. Vieve is niet helemaal fit, dus die ligt op tijd in bed. Riv kijkt nog even een filmpje beneden en chillt heel hard. Ik kan je geen ongelijk geven vriend.

En dat is precies wat ik in de avond ook doe. Netflixen en op tijd naar bed. Grapje dus.. Ik neem me altijd voor op tijd naar bed te gaan als ik een vroege dienst heb, maar puntje bij paaltje wordt het altijd weer net een tikkie te laat.


Donderdagochtend heb ik een vroege dienst. Wekkertje op 5:55 uur (ik houd van ronde cijfers) en gaan met die banaan.

Ziet er wel impressive uit zo hè? Valt allemaal wel mee, maar ik heb wel alle 3 de piepers nodig vandaag. Niet om alarmen te drukken hoor, maar vanwege bereikbaarheid.

Als ik thuis kom uit het werk maak ik meteen het eten klaar en ga ik daarna een rondje hardlopen. Dat vind ik fijner voor het eten, want dan loop je niet met zo’n zware maag. ‘s Avonds kan ik dan lekker chillen en op de bank liggen, want anders was ik er waarschijnlijk niet meer af gekomen voor het hardlopen.

Na het eten gaan Riv en ik douchen. Hij loopt naar boven en zegt: “Kom mama, we gaan naar de douchekamer!” Ik leg hem uit dat het een badkamer heet, maar als ik dat uitleg denk ik bij mezelf dat het heel logisch van hem is dat hij dat zo noemt. We hebben niet eens een bad, maar alleen een douche. De douchekamer dus. Daarna smeren we ons allebei lekker in met Naïf.

LEES OOK: DE NAÏF FACEKIT


Het is vrijdag, mijn laatste werkdag en dan heb ik gewoon weekend. Het schijnt mooi weer te worden, dus dat zou fijn zijn!

Ik heb alleen vergadering. Op naar het werk!

Als ik thuis kom is het tijd voor koffie en Netflix. Ik ben nu nog bezig met Jane the Virgin, maar heb nog aardig wat series en films op mijn lijst staan. Riv is ook even aan het Netflixen. Even chill tijd voor iedereen.

Eind van de middag hebben we een feestje van mijn zwager en schoonzus, die zijn 12,5 jaar getrouwd. We eten met de familie heerlijk in hun tuin en voor de kinderen staat er een snoep- en limonadetafel.

We gaan naar huis in de grote auto van opa! De grootste lol heeft deze kleine draak. We leggen de kinderen op bed en wachten op de oppas.

Daarna gaan we weer terug naar het feestje, daar staat dit leuke autootje en worden de meest heerlijke koffies gemaakt. Die kan ik natuurlijk niet overslaan!

Pa & moe on tour! Heerlijk om weer even zonder kids samen weg te zijn.

W E E K E N D

Het is zaterdagochtend en ik smijt van alles in een bakje. Yoghurt, blauwe bessen, banaan, walnoten, lijnzaad en geraspte kokos.

Jut & Jul eten aardbeien in de tuin en spelen daar lekker. Ondertussen ruimen Steef en ik binnen heel veel op. Ik zoek al het speelgoed uit, want een heel deel wordt al niet meer gebruikt, en ALLES ligt door elkaar. Als ik daar mee klaar ben gaan ze, je raadt het al, spelen met alles wat op de stapel ‘WEG’ ligt. Top.

‘s Middags wandelen we naar het dorp. We eten lekker een broodje bij de Hema en scoren deze Nikes voor Vieve. Ze past nog steeds haar eerste zwarte laarsjes, maar ze worden wel wat klein. Ze zijn ook een beetje winters. Eerder kocht ik al deze sandaaltjes, maar die zijn niet geschikt voor de minder zonnige dagen. Zomerse sneakers erbij dus.

We wandelen even langs Jard. Daar drinken we wat op het balkon en de kinderen spelen lekker. Vieve is de leukste thuis hoor! Onze buurtjes zitten beneden op het stadsstrand en er is daar een evenement, we gaan daar ook nog even langs. Althans, Jard en Steef gaan vast met de kinderen, en ik mag nog ff in de zon blijven liggen.

Vliegt er ineens zo’n klere drone boven mijn hoofd. Lache jongens, ik kom er al aan!

Het is veel lekkerder weer dan ik dacht dat het zou worden! De kinderen spelen lekker in het zand en op de springkussens. En wij, chillen lekker met wat te drinken. Typisch zo’n tafel: vol appelsap, bier en billendoekjes. Goeie combi. Mega gezellig zo’n spontane middag samen.

Rond etenstijd wandelen we naar huis, de kinderen gaan lekker douchen en we halen patatjes.

En dan komt de oppas en fietsen wij weer richting het dorp. We gaan borrelen met wat vrienden.

We kijken de uitslag van het songfestival en zijn uiteraard #teamduncan. Alleen Steef kan het allemaal niet meer aan zien. Hij wordt wel op tijd wakker voor de puntentelling en MENNNN wat is het spannend! Ik had er even geen vertrouwen meer in, maar het is goed gekomen. Wat een overwinning!

Het is alweer zondag. Ik vergeet veel foto’s te maken, omdat ik pas heel laat uit bed kom. Mijn hooikoorts is HUGE!

Genieten van mijn perfect gelukte cappuccino en mijn bak fruit. Heerlijk ontbijtje. Verder spelen de kinderen lekker in de tuin en hebben we een heerlijke dag samen.

Ik wilde vanochtend al gaan hardlopen, maar toen werd ik echt heel verrot wakker en mocht ik uitslapen. In de avond dus! Ik ga met een vriendin en we doen een interval training om er weer even in te komen. De hele dag, en gister trouwens ook, heb ik al vet veel last van mijn hooikoorts. Ik verwacht dus maar niet teveel van het lopen, maar we lopen een mooi rondje van bijna 5 kilometer!

Daarna is het douchen en op tijd naar bed. Morgen weer een vroege dienst.

Dat was hem weer! Een lekker weekje waarin het zonnetje zich eindelijk weer wat meer liet zien. Volgende week ga ik een hapje eten met Martine en heb ik een afspraak bij de KNO arts voor mezelf staan. Verder is onze week niet heel erg spannend. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.