MOMories

MOMories 33 ☆ WEEKENDJE TEXEL

Zoals beloofd: een extra MOMories van ons weekendje Texel. Bijna 100 foto’s van zon, zee en zaligheid. Het was echt een heerlijk weekend. Kijk en lees lekker mee. Hier na wil jij ook meteen een weekendje Texel boeken.

Yes! Het is vrijdag, het is zo ver: we gaan naar Texel. Riv is helemaal blij dat we op mini-vakantie gaan. Geheel tegen mijn principes in heb ik nog niks van te voren ingepakt. Wel heb ik een lijstje gemaakt met wat dingen die we echt niet mogen vergeten (de melkopschuimer bijvoorbeeld 😆), de meeste dingen kunnen we anders wel kopen.

Rond 10:15 uur gaan we rijden. Stevig doorrijden, want het is zo’n 2,5 uur naar de boot. We horen geregeld vanaf de achterbank: “Gaan we dan nu op de boot?” Hij heeft er zin in!

OP DE BOOT

We zijn er bijna. Opstellen voor de boot. Martine had via onze kentekens al een kaartje voor de boot gekocht. Heel handig, want we konden zo door rijden en hoefden niet in de rij. De slagboom ging vanzelf open, rijden maar!

Ongelofelijk vind ik dat, zoveel auto’s in een boot en dat dat allemaal maar kan.

We installeren onszelf boven op de boot, maar het is maar zo kort varen, dat we met een paar keer knipperen al aan de overkant zijn. Hoi Texel!

OUDESCHILD

We rijden als eerste door naar het dorpje Oudeschild. Ik slinger Vieve in de zak en Riv stapt lekker met Steef mee.

We eten kibbeling bij een vismarkt, waar ook kreeften in grote bakken zwemmen. De kok haalt er een uit om hem van dicht bij te laten zien. Dat werd niet gewaardeerd door Vieve die het op een krijsen zette. Riv vond het ook een tikkeltje te spannend om het beestje aan te raken, maar keek er wel gefascineerd naar.

Met mijn lieverdjes. Alleen de grootste lieverd mist nog op de foto.

We kijken even in wat winkels en daar zie ik ook deze boeken liggen. Van Benji Davies. Dat zijn zulke mooie boeken! Ik wil er eigenlijk een meenemen, maar uiteindelijk kopen we alleen kaarten voor de opa’s en oma’s. Dan rijden we naar de Koog en zoeken ons huisje voor de komende dagen op.

DE KOOG

Martine en ik rijden naar het centrum, doen de meeste boodschappen voor komende dagen en halen bij Paul Patat patat. Lekker!

Met Hugo en wat snackies installeren we onszelf op de bank. We hebben 2 chalets op Kustpark Texel. Het zijn van die gerestylde chalets. Helemaal netjes en prima. We hebben met voorkeur geboekt naast elkaar, zodat we ‘s avonds met de babyfoon aan nog kunnen chillen in één van de twee huisjes.


Ons eerste nachtje op Texel zit er op. We werden wakker van twee ketende kinderen. Vieve was bij Riv in bed gekropen, ze vonden het groot feest. Wij iets minder om half 7 ‘s ochtends.

Steef had Vieve bij mij gelegd en was zelf bij Riv in bed gekropen. Had hij mooi bekeken he? Uiteindelijk mocht Riv een filmpje kijken en sliep hij lekker verder. Ik had geen oog meer dicht gedaan met Vieve naast me. Die parkeerde ik een uur later dus weer in haar eigen bed. Hebben ze tot 9:15 uur uitgeslapen.

Riv gaat ondertussen even opruimen. Goed opgevoed hè, die jongen?

Het is graftakkenweer. Het regent, het is grijs en het komt echt met bakken uit de lucht. Hup, het zwembad in. En tussendoor natuurlijk even wat aardbeitjes eten.

Na het zwemmen is iedereen moe. We wilden nog naar Ecomare, maar na de slaapjes van de kinderen wordt dat wel erg laat, en dus een (te) kort bezoekje. Ik begin in ieder geval vast met het schrijven van de kaartjes. Echte post is toch het allerleukst!

De zon is inmiddels gaan schijnen, dus we hebben besloten om rond te rijden over het eiland.

DEN BURG

We gaan naar Den Burg, Riv viel in de auto in slaap, dus die takelen we over naar de buggy en die slaapt lekker verder.

Vieve mag in de zak, terwijl papa een poging tot shoppen doet.

Terrasje nummer 1. Rosébiertje voor de moeders en Vief lekker aan de appelsap.

Leuk gebouw vond ik dit, met die oldschool letters er op.

Ennnn door naar terras 2. We gaan eten bij de Catharinahoeve en de kids kunnen heerlijk spelen. Het is echt super lekker weer, we kunnen zelfs buiten eten. I LOVE die foto van Steef en Vief. Het is zo mooi om te zien hoe gek zij op elkaar zijn.

Kids in de speeltuin, the parents met een drankje op het terras. Ik had vanochtend niet gedacht dat het nog zo lekker zou worden dat we in de zon zouden eten.

Mijn lievelingsmensen!

Vlak voordat we gaan springt Riv nog in een modderplas. Helemaal vies en nat is hij geworden. In de auto zegt hij bloedserieus: “Mama, ik ben super super nat en vies!” Die praatjes van hem.. je kunt mij wegdragen hoor, ik vind ze hilarisch.

Als we de kinderen naar bed brengen, Riv in ons bed en Vieve in haar eigen, anders wordt het een groot feest, kan Riv niet slapen. Als hij ons al 3x geroepen heeft dat hij niet kan slapen zegt hij weer “Mama, ik kan echt niet slapen, ik heb eerst warme melk nodig.” Daarna valt hij heerlijk in slaap.

VADERDAG

Het is vaderdag! En dat vieren we dus lekker tijdens ons weekendje op Texel. We slapen uit tot 8:15 uur en Vieve wordt rond het ontbijt wakker.

Ze geven Steef hun zelfgemaakte cadeautjes. Wat een leuk idee hè? Hebben ze op het kdv gemaakt. Ik geef Steef nog nieuwe havaianas, zijn vorige waren gesneuveld in Egypte.

Als ik Vieve d’r haar wil doen moet ze stil zitten. Dat is best lastig natuurlijk. Ze mag dan vaak even een filmpje kijken, of ik doe het onder het eten. Vandaag kruipt ze zo tegen Riv aan! ♥️

DE COCKSDORP & DE VUURTOREN

Na het ontbijt maken we ons klaar om naar De Cocksdorp te gaan. We kunnen natuurlijk niet een weekendje op Texel zijn zonder de vuurtoren te hebben gezien.

Even wachten tot Klaas en Martine ook klaar zijn met de kinderen. Riv duikt meteen ‘de zandbak’ in. Ze hebben hier een heeeeeeele grote zandbak vriendje.

We hijsen Vieve, Benjamin en Sarah in de draagzakken en beklimmen de vuurtoren. 6 verdiepingen en 118 treden. Vieve is enorm moe. Hangt lekker op mijn rug en even lijkt het erop dat ze gaat slapen. We doen het slaapkapje dicht, maar dan begint ze daarna te lachen en tussen de kiertjes door te loeren.

Het uitzicht is mooi! Het waait wel hard boven op de toren.

Na zo’n klim is het tijd voor wat drinken en wat lekkers met uitzicht op het strand.

Zo. We lusten allemaal wel wat en we installeren onszelf op het terras van strandtent Faro 2. De kinderen willen lekker op het strand spelen.

Even terrein afbakenen. Hier mogen jullie spelen, daar buiten niet. Anders zijn we ze zo kwijt.

Heerlijk, lunchen in de zon, en met een rosebiertje erbij!

Kijk ze nou lekker liggen spelen samen. Ze spelen vrijwel de hele tijd heel gezellig samen. Soms met elkaar, soms doen ze hun ding naast elkaar, maar Riv vraagt telkens of hij naar Sarah’s huis mag.

Zulke foto’s zijn me altijd dierbaar. Lekker met mijn gezinnetje weg en dat vastleggen. De kleinste gup lekker op mijn rug en Riv gedraagt zich al als een hele grote jongen en loopt het meeste allemaal zelf.

Riv kreeg voor zijn verjaardag deze gekleurde ballen van Klaas en Martine. Die zuigen zich vol met water. Hij wil er mee spelen met Sarah. Sarah vindt het alleen niet zo’n heel geslaagd spelletje, dus al gauw doet Riv een watergevecht met Steef en Martine. Puntje bij paaltje doet Riv niet meer mee en gooien Steef en Tine het water over elkaar. Wel lekker verfrissend.

KOOS KONIJN

Als we weer redelijk zijn opgedroogd gaan we met de kinderen naar de kinderdisco van Koos Konijn. Vieve begint direct te krijsen als ze dat konijn ziet en zit aan mij vast geplakt. Zie haar eens angstig kijken. Riv boeit het allemaal niet en vraagt meteen of hij de speeltuin in mag. Ook prima.

Nog even samen op het springkussen. Hij vindt het mega leuk!


ECOMARE & HET STRAND

De maandag is alweer onze laatste dag. We ruimen alles op en moeten om 10:00 uur het huisje uit. We gaan daarna naar Ecomare zodat we toch nog een leuke laatste dag kunnen hebben.

De bruinvissen worden gevoerd en ze laten zien wat de dagelijkse gezondheidstraining is. Ze checken o.a. de staart. Ik vind het heel mooi dat ze hier dieren opvangen die het in de natuur anders niet hadden gered, of die door toedoen van mensen verzwakt zijn.

Ze zijn zo dichtbij!

Het is warm en we gaan wat drinken. Riv wil graag met dat water spelen. Hup, kleren uit en gaan. Ik had een extra hemd en onderbroek meegenomen omdat ik dit al wel had voorzien. Uiteindelijk is hij alweer opgedroogd als we bij de auto aan komen.

Ook in het aquarium zijn mooie vissen en roggen te zien.

Door naar het strand!

Het is echt mega lekker weer. We eten lekker bij Paal 17, de kinderen spelen in het water, spelen met het zand en we graven elkaars voeten in. Sommige dingen veranderen nooit. Dit deed ik vroeger ook op het strand.

Hi beauty! Niet zo boos kijken hoor.

Het is allang Vieve haar bedtijd geweest. We doen een poging of ze wil tukken in het strand tentje. Dat werd hem niet, maar ze ging wel lekker liggen.

We zijn het strand nog lang niet zat, maar het is inmiddels al 16:00 uur en we moeten ook nog naar huis rijden en dus ook nog op de boot. Het wordt toch echt tijd om naar huis te gaan rijden.

Op de boot lekker naar buiten kijken.

Op de terugweg gaan we door de Mc Drive. De kids eten lekker op de achterbank en rond 20:00 uur liggen ze heerlijk in hun eigen bedje bij te komen van een geweldig weekend.

Wij waren nog nooit op Texel geweest en ondanks dat we een lang weekend hadden geboekt was het echt nog te kort. Ik had nog veel meer willen zien en doen, dus wij gaan zeker een keer terug naar dit mooie eiland. Ben jij wel eens op Texel geweest? Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  1. Wat een leuke, schattige foto’s. Ik heb nu ook wel zin om op reis te gaan. 💛💕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.