MOMories

MOMories 34 ☆ ZOMERDINGEN

Er staat ons een bloedhete week te wachten. En zoals ons Nederlanders betaamt moeten we daar dan over zeuren. Nou, warm wordt het dus ik voorzie maar zo dat ik veel met de kinderen in het zwembadje lig. Afgelopen week was een relaxte, ondanks dat Stephan en ik een soort van aan het latten waren. We hadden afwisselend laat of slaapdienst. We gingen lekker de hort op met de kinderen en zetten het zwembadje weer op. Kijk lekker mee naar onze week!

Deze week begint op dinsdag. Op maandag zaten we nog op Texel en daarvan maakte ik een aparte MOMories. Als je die nog niet hebt bekeken, zou ik dat zeker even doen door hierrrr te klikken.

Ik begin de dag al heul vroeg in het ziekenhuis. Er wordt een CT scan van mijn oor gemaakt voorafgaand aan de operatie. Present. Ik sta letterlijk met 5 minuten weer buiten. Fijn!

Thuis maak ik het weekmenu even af zodat we boodschappen kunnen doen voor de rest van de week. Even wat nieuwe gerechten en iets gezonder na dat weekendje Texel. We eten alleen woensdag samen, alle andere dagen heeft één van ons late dienst of slaapdienst. Ongezellig, maar volgende week hebben we lekker veel tijd samen.

De kids zijn op het kinderdagverblijf en wij gaan even met de auto door de carwash. Dat is hard nodig, allemaal etensresten liggen er overal.

Lunchtijd! Een lekkere salade en rijstwafels met hüttenkäse en kipfilet.

‘s Middags heb ik een afspraak voor mijn werk. Het is lekker weer dus we zitten op het terras.


Goeiemorgen! Het is woensdag en we zijn weer compleet. De kids kijken met Steef naar de beestjes in de voortuin. Oké, heel eerlijk… alle buxusmotten/vlinders die we gevangen hebben zodat onze buxus niet dood gaat.

ZANGFIETSPAD

‘s Middags gaan we nog even het centrum in. Er hangen ineens bordjes dat dit een zangfietspad is, grappig!

We eten een ijsje en de kinderen spelen op het stadsstrand. Het is een perfecte middag!

‘s Avonds heb ik een vergadering van de oudercommissie van het kinderdagverblijf, dat is weer gezellig en nuttig. Ik val soms veel te laat naar mijn zin in slaap ‘s avonds, ben alleen maar van alles aan het checken en regelen op schermpjes. Ik wil wat meer tot rust komen en mijn nicht houdt zich veel met meditatie bezig. Zij raadt me een yoga nidra slaap sessie aan via YouTube. Die luister ik als ik in bed ga liggen en ik val mega ontspannen in slaap. Heel fijn!


Op donderdag beginnen we lekker relaxt. Riv wil tekenen met mij. Ik moet auto’s tekenen en inkleuren en hij flatst allerlei stippen er tussendoor.

Het valt me op dat Riv al wat beter kan kleuren dan voorheen. Hij heeft de lichten van het stoplicht ingekleurd en het is niet de hele bladzijde die een kleurtje heeft gekregen. Riv doet heel veel dingen met links. Hij schopt een bal met links, tekent met links, en stept bijv. “andersom” vergeleken met rechtshandigen. Rood en groen heeft hij met links ingekleurd en oranje met rechts, die is een stuk meer gekrast.

Je kind begint nu vragen te stellen als: “Mag ik een koekje?”

Peuter GROEIKALENDER 3 jaar 0-3 maanden

Daarna draai ik een late dienst. Daar is niet heel veel bijzonders aan, en flink door werken, dus buiten een FaceTime momentje tijdens het koken zit ik niet op mijn telefoon.


Ik mag uitslapen vandaag! Steef is al met Riv naar beneden en ik word 8:45 uur wakker. Later spelen de kinderen lekker samen in de tuin met water. Ze zijn echt heel lief samen aan het spelen.

En samen op de glijbaan picknicken. Het is echt heel aandoenlijk om te zien. Vieve kan niet zelf op de glijbaan klimmen, dus Riv doet heel hard zijn best om haar te helpen. Zonder resultaat, maar +10 punten voor de inzet.

We gaan weer even naar het tuincentrum en nemen eucalyptus en lavendel mee.

De intense bult strijk is niet meer te negeren. Ik ga er maar even goed voor zitten. Ik zet de laptop neer, poot mezelf op de barkruk en ga lekker alles strijken terwijl ik programma gemist kijk.

Ik kreeg van de week een mail van Ouders van Nu. De groeikalender voor 3 jarigen. Er stond in: Je kind spreekt nu zinnetjes van 3 tot 5 woorden en begint niet meer elke zin met ‘Ikke’. Ook begint hij vragen te stellen als: “Mag ik een koekje?” Ik moet daar heel hard om lachen. Riv vraagt zooooo vaak op een dag “Mama, mag ik wat lekkers?” of “Mama, mag ik een koekje?”. Als ik dan nee zeg dan zegt hij: “Maar wel een [noemt elk willekeurig ander lekkernijtje] toch?” Ik denk dat hij misschien in een groeispurt zit ofzo, zoveel eet hij. Prima hoor, maar ik ben aan de lopende band eten aan het maken.

Oh Viefje, wat ben je toch een schatje! Echt een verschil tussen haar en Riv. Zij eet heel netjes met dit bestek, Riv die pakt dat nog steeds best lomp vast. Andere dingen doet Vief weer een stukje langzamer dan Riv. Leuk om te vergelijken.

Steef heeft slaapdienst en ik ben dus alleen met de kids. Zo gezellig als ze vanochtend waren, zo vervelend zijn ze nu tegen elkaar. Vooral Riv. Hij is Vieve aan het irriteren, ik denk omdat hij heel moe is. Maar goed, dan is het alsnog niet de bedoeling. Hij wil graag fietsen. Hij is nog niet heel erg happig op die loopfiets, dus nu hij het zelf graag wil gaan we dat maar eens even doen. Het is een kort rondje, want het duurt de eeuwigheid. Hij loopt zo langzaam op die fiets… maar goed, hij is helemaal trots op zichzelf!

Ik knal ze lekker in bed, gooi een bananenbrood in de oven en daarna installeer ik mezelf op de bank.

WEEKEND

Wij starten onze zaterdag rustig op. Stephan komt terug uit zijn slaapdienst en dan zitten wij al lekker in de tuin. Af en toe verkassen ze even naar binnen voor een boekje, maar vooral lekker met water spelen.

Nog even knuffelen met mijn liefjes en dan moet ik weer weg om te werken. We wisselen elkaar lekker af, maar goed, dat is soms niet anders. Ik schreef er op Instagram al over. Vandaag heb ik een 24 uursdienst.

Het is warm. ‘s Avonds koelen we nog even af bij het zwembad met de jongeren.


Ik moet lachen om deze RUMAG. kalender die op het werk hangt. Ik deed van de week dus voor het eerst een yoga nidra sessie, maar ‘s avonds een lekker wijntje is ook wel aan mij besteed.

Herenigd met mijn schatjes! Bandjes om en lekker zwemmen. Het is warm.

Riv wil pingpongen in het water. Kijk hem dan eens staan.

De kinderen spelen lekker in de tuin en in de tent. Ik zet deze MOMories vast voor een deel in elkaar. Dan kan ik vanavond, als Steef thuis is lekker genieten van ons avondje samen.

Zodra Riv de buurjongen thuis hoort komen zit hij non-stop te zeuren of hij bij hem mag spelen. Nou, dat doen we dan maar. Ik neem er een radlertje bij met de buurtjes.

Tijd om te koken, met de tomaten basis van verminkte tomaatjes van de Lidl. Doodzonde dat die anders niet in de supermarkt komen toch.

Mijn favoriete zomerse drankje: Liefmans! Riv zit me hier overigens te vertellen -nog voordat hij ook maar 1 hap gehad heeft- dat hij dit niet lekker vindt. We eten iets wat ik nog nooit eerder heb gemaakt. Ik kan hem er van overtuigen om een hapje te proeven, maar veel verder dan het in zijn mond leggen om er vervolgens weer uit te laten vallen kom ik niet.

Steef is op tijd terug uit zijn late dienst, super chill. We gaan lekker in de tuin zitten, spelen een paar potjes yahtzee en dan zit ons werkweekend er weer op.

Komende week hebben we een aantal dingen op de planning staan, wat verjaardagen en andere feestjes en ik heb een keer helemaal geen late diensten. Lekker bijna elke avond thuis met zijn viertjes. Dat belooft lekkere zomer avondjes buiten! Ik wens je een hele fijne, zonnige en warme week toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.