MOMories

MOMories 35 ☆ NAAR DE GEVANGENIS

Tijd voor een nieuwe MOMories, van een hele leuke week, al zeg ik het zelf. Ik bezocht de gevangenis, reed sinds een aantal jaar weer even paard en we genoten van hele fijne zomeravondjes.

MAANDAG

De week is weer van start. Ik begin maandag met een dag overleg met mijn collega’s. Dat is niet op de groep en dus moet ik weer even mijn eigen lunch meenemen.

Dat vergeet ik nog al eens, en nu had ik dus ook niet zoveel tijd om te ontbijten. Een beker yoghurt met granola mee in de auto dus. En koffie uiteraard. Never not de dag starten zonder koffie. Aangezien het vandaag rete warm wordt, wil ik eigenlijk al heel vroeg op het werk zijn. Maar je raadt het al, ik ging gisteravond weer eens te laat slapen en kwam niet goed uit bed.

Ik ga aan de slag met wat behandelplannen voor de jongeren waarvan ik persoonlijk begeleider ben. Voor persoonlijke verzorging dit keer. Ik zoek een plaatje van een onderbroek en moet lachen als ik dit tegen kom. Op deze site staat werkelijk van alles een pictogram, en dat is hartstikke fijn, want heel vaak moeten we de jongeren dingen leren die voor jou en mij hartstikke vanzelfsprekend zijn, maar voor hen dus niet. Dat je bijvoorbeeld niet midden in de woonkamer met je hand in je (onder)broek zit.

Het is bloedje heet op de plek waar ik aan het werk was. Ik heb later deze week nog wat afspraken die ook onder deze taakuren vallen, dus ik houd het lekker voor gezien. Ik rij naar huis en spring met mijn lievelingen in het zwembad.

Riv gaat lekker drijven, Vieve wil dat allemaal na doen! Heerlijk.

Vieve komt bij me knuffelen, Riv wil dat dan natuurlijk ook. Daar maak ik gretig gebruik van, want hij wil tegenwoordig ook geen kusjes meer: “iiee, smerig!”

‘s Avonds hebben we de verjaardag van mijn zwager. Lekker in de tuin met een ijskoud wijntje.

DINSDAG

Het is dinsdag en dat betekent weer kinderdagverblijf dag! Eigenlijk had ik vandaag vrij, maar er kwam een werkafspraak bij.

Een korte afspraak gelukkig. Ik moet er voor naar Nijmegen rijden. Nijmegen is altijd al een beetje onze lievelingsstad geweest en ik vind het ook nooit vervelend om daar te zijn.

Ik krijg foto’s door van het kinderdagverblijf. Lekker buiten spelen en lekker knutselen. Als ik die knutsels van Vieve zo zie bedenk ik me dat ik dat thuis ook best wat vaker kan doen. Ze kan eigenlijk op dat vlak al meer dan ik dacht.

Na mijn afspraak in Nijmegen rij ik naar huis. Ik lunch lekker in de schaduw want het is KAPOT heet. Leftovers van gisteren.

Eind van de middag heb ik nog een afspraak bij de KNO arts. De operatie aan mijn oor is gepland. Ingreep van 15 minuten maar onder lokale verdoving. Check, gaan we doen!

WOENSDAG

Woensdagochtend is het bijna een beetje fris in de tuin. Oké, het is ook pas half 9 ofzo. We zoeken wel lekker de verkoeling op want het was behoorlijk heet vannacht in huis. Ik met een bakkie koffie op de bank, en Riv wil met papa in de tent ontbijten.

Steef gaat werken, Vieve ligt nog op bed, dus Riv en ik hebben lekker tijd om een spelletje te spelen. Daar geniet hij zo van! Dit spel kreeg hij voor zijn verjaardag. Alle cadeautips voor een 3 jarige zette ik hier voor je op een rijtje, mocht je die nog niet gelezen hebben.

Als Vieve wakker is ga ik met de kids het centrum in. Ik heb wat dingen nodig en dan kunnen ze lekker op het stadsstrand spelen. Ik kom er daar pas achter dat ik ben vergeten te ontbijten. Gelukkig had ik een plak bananenbrood mee.

Vieve chillt lekker met haar koekje in de schommel. Het is echt heerlijk koel daar!

Eind van de middag is Steef weer thuis. We proberen even de elektrische fietsen van mijn schoonouders uit. We willen zulke fietsen al een hele poos, maar verder dan online research doen zijn we niet gekomen. Even testen en dan naar een fietsenwinkel. Ik ga als een tierelier, super chill!

Mijn vader komt lekker bij ons eten, mama is weg en het is hun trouwdag. Gezellig bij ons dus. We steken de barbecue aan.

DONDERDAG

Ik moest al om 7:00 uur op mijn werk zijn. Ik heb mijn telefoon niet echt aangeraakt, want ik was lekker bezig. Om 3 uur ben ik weer thuis. We hebben een uurtje met zijn viertjes en dan moet Steef werken.

Ik ga boodschappen doen met de kinderen.

En als ik ga koken krijgen ze ruzie over wie op het stoeltje mag zitten om TV te kijken. Ik heb er helemaal genoeg van en poot ze allebei voor een tablet. Probleem: de ene tablet is te oud voor Netflix en heeft alleen hele slome YouTube, de ander doet het nog, maar laadt niet meer op. De laatste procenten dus gebruiken. Op is op. Ik vroeg op Instagram naar jullie tips voor een nieuwe tablet voor de kids, al die tips verzamel ik binnenkort in een artikeltje.

Tijd om te eten! Vieve is dol op broccoli, en eet dus lekker uit de pan.

Als het bedtijd is rent ze gauw naar Riv zijn kamer en gaat daar op d’r gemakje een boekje lezen in bed. Alsof ik haar daar niet vind.

Daarna, is de avond voor mij. Ik zit de hele avond lekker blogs te schrijven en duik daarna in bed met nog wat vlogs. Dat vind ik soms wel fijn aan het alleen zijn ‘s avonds; niemand die er last van heeft dat ik in mijn laptop gedoken zit. En als ik dat nu doe, hoeft dat dus ook niet op een ander moment dat we wel met zijn allen zijn.

VRIJDAG

Vrijdag is een hele leuke dag! Ik heb de teamdag van mijn werk. Die heb ik zelf, samen met een collega georganiseerd en de inhoud ervan is geheim gebleven. Dat lukt normaal nooit, des te leuker dat dat nu wel is gelukt!

We gaan naar de Koepelgevangenis in Arnhem. Daar doen we wat teambuildingsactiviteiten. Ik vind het een mega imponerend gebouw. Maar ook een bizar idee dat dit 5 jaar geleden nog als gevangenis werd gebruikt. Het is warm deze dag, en in de cellen is het eigenlijk niet uit te houden.

Even naar binnen spieken.

Activiteit 2 is paardrijden! Een deel van het team heeft het er elke keer over dat ze dit willen doen, dus hebben we dat geregeld. Voor mezelf is het al weer een aantal jaar geleden dat ik voor het laatst op een paard zat. Ik heb vanaf mijn 6e jaar altijd gereden, trouw iedere week op les. Het is bloed heet, maar wel leuk om weer eens te doen.

We zouden eigenlijk uit eten gaan bij een restaurant na afloop van de dag, maar een collega zei dat er Arnhem Proeft was. Een soort food festival, eten op rolletjes idee. We kopen allemaal munten, mikken die in 1 tas en gaan lekker rondlopen, eten en drinken. Het is heerlijk weer en een hele gezellige avond.

Rond een uur of half 11 vind ik het mooi geweest en loop ik met een paar collega’s weer terug naar de auto. Morgen staat er weer een volle dag op de agenda.

ZATERDAG

Het is zaterdag. Het wordt dus een drukke dag. We beginnen met het zomerfeest van het kinderdagverblijf.

Vanuit mijn rol in de oudercommissie ben ik gevraagd te helpen bij het zomerfeest. Het thema is Disney en ik zit bij het theekransje van Winnie the Poeh. Vieve is verkleed als prinsesje. Voor Riv had ik ook verkleedkleren, maar die waren veeeeeel te warm voor vandaag. Lekker in z’n voetbal pakje dus.

Jut & Jul zorgen er wel voor dat er meer kinderen cake komen versieren. Als er één schaap over de dam is…

Na het zomerfeest mikken we Vieve thuis in bed en ga ik met Riv naar een verjaardag van een vriendinnetje van hem. Het is bloed, bloedheet. Gelukkig staat er een zwembadje en deze glijbaan met sproeier.

Riv is moe en vraagt of we weer naar papa en Vief gaan. We stappen weer op de fiets naar huis en duiken nog even ons eigen zwembad in. Hij wil de hele tijd op mijn rug zitten. Liefie.

Eind van de middag gaat de barbecue nog lekker aan. De kinderen zijn moe van het weer, het zwemmen en het spelen. Die mogen lekker een filmpje kijken en met ons mee eten. Wat een fijne dag was dit.

We hebben een verjaardag bij de buren. De babyfoon zetten we aan via onze telefoon en we zitten daar lekker in de tuin. Het is heel gezellig. Vieve ziet alle hoeken van haar bed, en ligt het liefst overdwars. Als we naar huis gaan kom ik er achter dat het al 01:15 uur is. Dat had ik helemaal niet door! Wederom een te kort nachtje, maar ach, het was gezellig!

ZONDAG

Morning! Ik start weer even op in de tuin met een bak koffie. Het is de start van een slome zondag. Heerlijk! We doen niet zoveel.

Jard, Mark, Lies en Fien komen gezellig langs en we lamballen de hele middag in de tuin, heerlijk!

Als iedereen weg is doe ik nog even mijn ogen dicht op de loungebank. We eten pastasalade. Vinden we altijd lekker met warm weer. Riv houdt niet zo van sla, dus voor hem doe ik alles een beetje los bij elkaar. Pasta met kaas, gekookt ei, tomaat en komkommer. Als hij ziet wat we eten rent hij blij naar Vieve toe en zegt: Vieve! We eten pasta, dat is mijn lievelingseten!

Na het eten gaan deze twee nog even schilderen. Ze vermaken zich enorm met wat water en een kwast, en het geeft geen troep. Win win!

Vieve ligt al op bed en ik ben best wel moe. Riv ligt naar de wolken te kijken en ik ga lakker naast hem liggen. Heerlijk die fantasie van hem. Hij vertelt van alles wat hij ziet, en ik klets lekker mee alsof ik hetzelfde zie.

Het is tijd om naar bed te gaan. Uiteraard moet er even tijd gerekt worden met papa na doen. Even opdrukken.

Het gruwelijke zand uit het zwembad opzuigen en daarna doen we helemaal NIKS meer. Lekker buiten, een spelletje en wat TV kijken.

Het was een heerlijk weekje, met lekker weer en spontane gezellige avondjes! Ik hou er van. Bedankt voor het lezen en ik zie je graag snel weer terug hier op de site. Voel je vrij om hier onder te reageren, vind ik alleen maar heel gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.