MOMories

MOMories 37 ☆ SPELLETJES & CROSSFIT

Ik heb weer een gezellige MOMories voor je klaar staan! Leuke kiekjes van de gezellige momenten van afgelopen week en de gekke acties en uitspraken van de kinderen. Riv is helemaal fan van spelletjes spelen, dus dat deden we veel en ik moest er toch echt aan geloven: sporten! Ik deed een proeflesje crossfit mee en ik ben om. Lees en kijk lekker mee wat wij van de week deden.

Deze sunshine vindt het nodig zelfs te slapen met haar zonnebril op. Kijk haar liggen dan..

Eenmaal uit bed: een nieuwe week is aangebroken.. Maandagochtend starten we met zijn viertjes op, voordat ik een hele lange late dienst heb. Van 12:00 uur tot 23:00 uur.

Riv was op tijd wakker en het is ineens fris geworden. De dekens hebben we weer op de bedden en Riv wil lekker zijn onesie aan. “Mama, wil je een foto van mij maken?” vraagt hij als hij op de trampoline aan het springen is. Even snel een foto en dan ga ik weer naar binnen, ik vind het maar koud.

Ik maak me klaar voor mijn werk, de kinderen zwermen altijd om me heen, en nu spelen ze boven. Vieve gaat in Riv zijn kast liggen. Zou ze moe zijn?


Dinsdag is eigenlijk een saaie dag, qua foto’s dan. Voor mezelf is het lekker. De kids gaan naar het kinderdagverblijf, ik werk aan de blog, maak schoon en chill verder een beetje.

Van Lits kreeg ik dit kaartje. Heel lief! Ik vind echte post krijgen en versturen echt heel leuk. Het geeft net even een specialer gevoel dan een appje.

Ik heb even keuzestress wat betreft het avondeten, ik heb niet zoveel trek, maar moet uiteraard wel gewoon eten. Het wordt een tonijnsalade. Ik haal de kids op van het kdv en plof daarna op de bank met Netflix.


Op woensdagochtend is Steef nog aan het werk. Ik app de buurvrouw of ze zin heeft om mee te gaan naar de kinderboerderij. We stappen op de fiets en gaan die kant op. Konijntjes aaien en spelen in de speeltuin, en voor ons koffie!

De boys vermaken zich goed samen. De geitjes zijn leuk, maar ook wel een beetje spannend. Daar zijn Riv en Vieve na 2 tellen wel klaar mee.

Als we thuis komen gaat Vieve lekker naar bed en Riv mag een filmpje kijken. Voor mij is het dan ook even tijd om te chillen. Ik begin aan een nieuwe Netflix serie: overspel. Ik zit er meteen helemaal in.

Steef komt dan ook lekker thuis en dan zijn we weer compleet!

Ik wilde graag 2 planten erbij in huis. Een in deze hoek en eentje op Riv zijn kamer. Monstera’s vind ik erg leuk, dus daar gingen we sowieso naar op zoek. Dat was gelijk gelukt, toen zag ik ook deze plantenstandaard en scoorde ik er een mooie olijfgroene pot bij. Zo, is dat hoekje ook weer mooi.

Een plant voor Riv zijn kamer vonden we niet zo snel. De plant komt namelijk voor het raam op zijn kamer, en die staat op het zuiden. Dat trekt niet iedere plant, dus we zoeken rustig nog even verder. Ik ben hier in ieder geval erg blij mee.

‘s Avonds komt Jard gezellig eten. Als Vieve haar toetje eet moet Jard ‘heppen’ (helpen) en dan trekt ze dit smoelwerk naar hem. Wat een boevenkop.


Op donderdag werk ik een vroege dienst. Als ik thuis kom chill ik even lekker met een bak koffie en een groen uitzicht.

‘s Middags viert ons neefje zijn 10e verjaardag. Super fijn nu de kinderen wat ouder zijn dat ze lekker hun gang gaan en spelen en je niet meer continu hoeft op te letten of ze de glazen of taart van tafel trekken. Vieve vindt zichzelf een top DJ en kan dat prima combineren met de zorg voor haar baby. Goed bezig meid.

Ik heb mijn dooie haren opgespaard en rij ‘s avonds naar de kappersacademie. Nienke gaat mijn haren knippen. Ze heeft het super mooi gedaan. Het grootste compliment komt van Steef. Hij ziet het eigenlijk nooit als ik mijn haren heb laten knippen, maar nu kom ik thuis en ziet hij het meteen én hij vindt het mooi. Goed gedaan Nien. Volgende week ga ik weer mee, maar dan voor highlights.


Het zal ook weer eens niet, ik heb weer een dag helemaal ramvol gepland. Ik begin de vrijdagochtend met een werkoverleg met collega’s en de gedragswetenschapper. Ik maak wat dingen af voor de behandeling van ‘mijn’ jongeren en dan rijd ik door naar Lits.

Lits was vorige maand jarig, maar toen zaten wij op Texel. Ik neem dus alsnog een cadeautje mee. We kletsen lekker bij want dat was weer veel te lang geleden. Zare kletst ook lekker mee.

‘s Avonds vieren we Jard zijn verjaardag. Hij woont in het centrum en dat ziet er ‘s avonds ook gezellig uit met al die lichtjes bij de gracht.

Ik los de oppas af en Steef blijft nog even. Tref ik Vieve zo aan in bed. Zit de rits van haar slaapzak al op haar rug, en dan nog lukt het haar om hem open te maken. Misschien toch maar zonder slaapzak slapen nu, ze slaapt tenslotte ook al in een peuterbedje. Ik kijk nog een aflevering Netflix en dan ga ik ook lekker slapen.

WEEKEND

Het is zaterdag en ik start lekker sloom op en loop de hele ochtend in mijn badjas. Riv gaat boodschappen doen met Steef, hij is er helemaal klaar voor! Ik vind hem echt lang geworden als ik deze foto zo zie!

Jut & Jul willen per se naast elkaar aan tafel. Liefies.

Ik ben ready voor vandaag! Ik zit lekker in mijn vel. Mijn huid was een tijdje echt om te janken, maar het gaat steeds beter en daardoor voel ik me ook fijner.

Ik had Allstars voor Riv besteld. Al zijn schoenen + slippers zijn maat 25. Op de website stond dat deze schoenen normaal vallen, dus ik bestelde het laatste paartje 25. Toen ik ze bij Riv aantrok zag ik al meteen dat ze veel te groot en wijd waren. Hij liep ermee alsof hij platvoet was en hij vond ze ook helemaal niet lekker zitten. Die zwarte Nikes op links zijn ook maat 25. Wat een verschil he? Nou, dat werd een retourtje dus. Hopelijk dat een maatje kleiner wel goed zit.

We wachten tot Vieve wakker wordt. Dan gaan we naar vrienden toe, de kids kunnen dan met zijn allen spelen en aansluitend gaan we barbecuen. Riv en ik spelen nog maar een keer het spelletje van Ik Leer. Het is het enige spel dat hij wil spelen, zo leuk vindt hij het.

Viefje speelt ongeveer de hele middag in de tipi tent. We barbecuen lekker en als het bedtijd van de kids is gaan we weer naar huis. Lekker Netflixen, heerlijk een lui weekend.


Ik begin de zondagochtend met een proefles crossfit. Ik moet echt wat aan cardio- en krachttraining gaan doen. Jard neemt me mee naar crossfit en ondanks dat ik heel veel oefeningen niet (goed) kan, vind ik het wel heel leuk. We eindigen met kettle bell swings en thrusters. Helemaal kapot en met spaghetti benen fiets ik weer naar huis. Na onze vakantie word ik lid. #fitmom goals ofzo.

Mijn lunch is een volkoren wrap die over was, met Hüttenkäse, kipfilet, komkommer en kaas. Lekker!

Het weer is er intussen niet beter op geworden. Ik zet koffie en Riv wil dat ook. Hij krijgt dan altijd wat opgeschuimde melk. Zo trots als een pauw zit hij aan tafel en hij wil wéér een spelletje spelen. Lekker kneuterig.

Dan gaan we voor pampus op de bank. Vieve ligt lekker in bed en Riv en ik belanden met de iPad op de bank terwijl Steef lekker tennis en Formule 1 kijkt.

Eind van de middag rijden we naar Mark & Lisa. De mannen gaan uit eten met nog 2 anderenen wij eten met de kids lekker thuis. Wat wordt dat haar van Vieve lang he!?

Lies zet Bumba op. Fien vindt dat geweldig, Riv snapt eindelijk de humor en Vieve vindt het doodeng. En ik? Ik geniet maar even van het moment dat ze lekker bij me ligt.

Na het eten gaan alle 3 de kids lekker in bad, daarna de pyjama’s aan en mogen ze nog heel even samen spelen. Dan is het voor iedereen tijd om plat te gaan.

Ik rij naar huis en breng Riv en Vief naar bed, draai deze MOMories in elkaar en beland vervolgens ook op de bank. Hopelijk heb jij ook een fijne week gehad en staat er ook weer een gezellige week op de planning. Wat je ook gaat doen: geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.