MOMories

MOMories 38 ☆ HUISVROUWENUPDATE

Het is maandag en dus weer tijd voor een gloednieuwe MOMories. Nu ik hem zo terug kijk is het eigenlijk een heel degelijke moeke week geweest. Tijd voor een huisvrouwenupdate dus. Ik ging naar de groenteboer, maakte groentesoep, verpotte mijn pilea’s (met een afschuwelijk resultaat!) en deed een kneuterige picknick met de kinderen. Maar raad eens, ik vond het heerlijk! Kijk gauw mee.

MAANDAG

Yes! Mijn dag begint goed. De Allstars voor Riv worden bezorgd, in de goede maat nu. In de MOMories van vorige week las je al dat het qua maatvoering niet helemaal klopte. Deze zijn wel goed en ze staan hem super stoer!

Riv en ik gaan samen boodschapjes doen. Even een rondje Kruidvat, dan naar de groenteboer en daarna naar de Jumbo. Riv kiest bij de groenteboer zelf het fruit uit dat hij wil. Kersen dit keer.

Keuzestress op peuterniveau. Eerst moet hij al kiezen of hij mee gaat boodschappen doen, of bij het speelhoekje blijft. Halverwege wil hij toch met me mee en probeert hij een paar keer achter elkaar of hij een toetje met smarties mee kan nemen. Not gonna happen vriend. Hij mag wel een knijptoetje meenemen. Dat ondeugende bekkie als hij voor de 3e keer bij die koeling staat hè. Wat een figuur.

Eenmaal thuis ga ik met alle gescoorde groenten een groentesoep in elkaar draaien.

En bak ik zelf een focaccia. Inclusief duizend keer laten rijzen. Eindresultaat is een mega lekker soepje met dit dus. Er blijft gelukkig wat over voor morgen tijdens de lunch.

Na al dat boodschappen doen, zelf soep en focaccia staan maken heb ik wel een lekker bakje koffie verdiend en de pootjes omhoog. Joeee.

DINSDAG

Het was eens een dinsdag. Een vader en moeder brachten hun kinderen naar het kinderdagverblijf, kregen honger, en moesten daarna werken. Einde dinsdag.

Dat is zo’n beetje de samenvatting. Nadat we de kids dus weg brachten gingen we een kop koffie drinken met zijn tweetjes. Ik had nog niet ontbeten en bestelde er yoghurt met granola bij. We konden niet mega lang blijven hangen, want ik moest al om 12:00 uur op mijn werk zijn. Maar die kleine momentjes met zijn tweetjes zijn toch wel even fijn.

WOENSDAG

Daar loopt ze dan hoor. Moeke met het tasje van Riv. We gaan naar de verjaardag van een vriendin van me. Heerlijk dat ik geen grote luiertas meer hoef mee te sjouwen. Ik stop 2 luiers in het rugtasje, een paar zakdoeken, billendoekjes en klaar ben ik.

We mogen niet weg voordat Riv nog een paar beestjes van dichtbij heeft geïnspecteerd.

Als ik thuis kom is Steef ook weer thuis. Ik heb een nieuwe pot gekocht voor mijn Pilea, die groeit zijn pot uit. Tijd om te verpotten dus.

Dit is het resultaat. Ik wil er nog een paar kleinere potjes bij, maar voor nu ben ik blij met mijn plantje.

Vief en ik doen nog wat vergeten boodschapjes samen. Ik hou je in de gaten draak!

DONDERDAG

In de ochtend heb ik een vroege dienst, maar ik ben om 13:00 uur alweer thuis. En wat ik dan aantref…

Allemaal blaadjes zijn van mijn Pilea af getrokken. Ik schrik er zo van dat ik roep: “WAT IS HIER GEBEURD!?” en Riv antwoord semi trots: “Dat heeft ik gedaan mama!” Mennnn wat baal ik hier van. Hij was net zo groot gegroeid, nog geen dag in zijn nieuwe pot en nu helemaal verpest. Bedankt.

Na de lunch rijd ik met Riv naar Lisette. Dat was alweer een poosje geleden. Als Saar uit bed is gaan ze de vissen voeren. Twee blondies.

Door naar huis en tijd voor pannenkoeken! Lievelings.

Ennnnn ik sjees weer door naar Amersfoort. Nienke zet highlights bij me vanavond. Van al die drukte en dat gefriemel op mijn hoofd val ik bijna in slaap, heerlijk!

VRIJDAG

Stephan heeft een late dienst. Nog langer dan dat ik ze normaal heb. Hij vertrekt al om 10:45 uur en ik ga een lange dag alleen met de kinderen tegemoet. Ik spring lekker met ze op de fiets.

We fietsen een heel stuk. Riv vraagt steeds waar we heen gaan, gewoon een stukje fietsen gaat er bij hem niet in. Ik heb een kleedje meegenomen, wat drinken en koekjes en bij een speeltuintje gaan we lekker wat drinken en spelen. Ze hebben de grootste lol samen.

En dit meisje blijft lekker zitten voor wat drinken en een koekje.

Dan fietsen we terug naar huis want Nienke komt met Eva langs, we lunchen samen. Zodra de meiden op bed liggen wagen wij ons aan een potje Qwirkle. Gezellig!

Eind van de middag zijn Riv en Vieve samen niet zo gezellig. Ze kruipen de hele tijd naar elkaar toe, maar maken steeds ruzie. Ik haal Riv bij me in de keuken en hij helpt me met koken. Vindt hij heel leuk en hij doet het echt goed.

En dan is het etenstijd. We eten lekker buiten, zodat ik geen zooi binnen heb. De avond is om te janken, dus daar hebben we het verder maar niet over. Laten we zeggen dat ik behoorlijk blij was dat het bedtijd was.

ZATERDAG

Ik heb een 24 uurs dienst. Ik start om 12 uur, en morgen om 12 uur zwaai ik weer af.

Makkelijke kleren aan, nog even gauw een make-upje op en gaan.

Ik speel lekker spelletjes met de jongeren, verder is er niet veel bijzonders in deze dienst. Op zich is dat altijd fijn, maar de tijd tikt wel wat traag voorbij. Ruim op tijd sluiten we de dienst af, maar ik heb slaapdienst, dus ik blijf.

ZONDAG

Ik heb echt een waardeloze nacht gehad op het werk.. Blegh!

Even wakker worden met een bak koffie in de zon.

Als ik naar huis rij, pik ik eerst de kids op. Steef komt ook net thuis. Vief gaat naar bed en Riv speelt met waterballonnen in de tuin.

Tijd om even uit te rusten met een ijsje. Hij vraagt of ik een foto wil maken die er uit komt.. Met de polaroid bedoelt hij dus. Schatje. Hij ligt lekker te chillen.

‘s Avonds fietsen we met de buurtjes naar het pannenkoekenrestaurant. We eten daar lekker en de kinderen spelen tot ze zwart zien van het zand. Wat een fijne afsluiter van de dag!

Als we de kids onder de douche hebben gedaan en ze lekker in bed liggen, parkeren wij onszelf in de tuin. Vuurtje erbij, we spelen een potje Keezen en dan is de zondag alweer voorbij.

Het was weer een leuk weekje. Komende week heb ik heel veel dagen vrij en staan er allemaal leuke dingen op de planning. Ik ga met Lies naar de Yoghurt Barn, ik heb een leuke afspraak voor en met Vieve en het wordt natuurlijk mega lekker weer! Heel veel zwemmen dus. Bedankt voor het lezen van deze MOMories en volgende week is er natuurlijk gewoon weer eentje. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.