MOMories

MOMories 39 ☆ HET LIJKT WEL VAKANTIE

Het lijkt wel vakantie mensen. Wat een lekker weekje hebben wij achter de rug. Op dinsdag hadden we al weekend. Perfect met dat mooie weer. Je begrijpt, de barbecue brandde flink, het zwembad werd uitgebreid gebruikt en de drankjes waren er in overvloed. Ode aan het doordeweekse weekend.

MAANDAG

Het is maandag, maar voor ons de laatste dag werken deze week. We staan bij tijds op, want we moeten nog wat dingen doen en de kinderen naar mijn schoonouders brengen. Ik doe Vieve d’r haar en kijk dan even hoe mooi!

Wij draaien allebei een late dienst.

Het is zo bloedje heet dat ik met de jongeren naar het zwembad ga. Ik ben mijn zwemkleding vergeten, dus het is peentjes zweten.

‘s Avonds nog even een frisse neus halen op deze mooie plek. Ik ben redelijk op tijd klaar. Thuis kijk ik nog lekker een aflevering van overspel op Netflix om mijn kop leeg te maken en dan ga ik gauw slapen.

DINSDAG

Vandaag heb ik afgesproken met Lisa voor ons jaarlijkse Yoghurt Barn uitje. Dat doen we ieder jaar voor onze verjaardagen. We zitten buiten, in de schaduw, dat wel want het wordt achter in de 30 graden vandaag. Het is heerlijk! Na de brunch gaan we nog even winkelen en dan rij ik weer naar huis, en Lies naar haar werk.

Ik heb nog meer nieuwe potten gekocht voor mijn pilea’s. Die op links groeide uit zijn pot en groeide ook een beetje bijzonder. Hopelijk trekt ie in deze pot weer wat bij. Die op rechts is meer dood dan levend, maar wie weet groeit hij nog. Anders poot ik er een nieuw stekje in.

Vanochtend kochten we dit buitenkleed voor in de tuin en het kleine tafeltje. We hadden echt een mega bakbeest van een tafel en het geheel oogde allemaal een beetje treurig. Ik vond het tijd voor verandering en dus gingen we even een rondje over de woonboulevard. Een stuk leuker zo.

We rommelen nog wat in huis en dan halen we op tijd de kinderen op van het kinderdagverblijf.

Als zij in bed liggen dan genieten wij van een zomeravondje. Omdat we een werkweekend achter de rug hebben en nu een paar dagen vrij in het vooruitzicht voelt het als weekend voor ons. Heerlijk!

Dex komt steeds vaker bij ons liggen en ligt ook nu de hele avond in de tuin bij ons. De lucht is echt mega mooi vanavond, ook een beetje roze. Heel bijzonder.

WOENSDAG

Poppenmoedertje is weer present!

Jut&Jul spelen heerlijk op het nieuwe kleed. Grappig om te zien dat ze er meteen op gaan liggen en spelen.

Ik ben met Vieve bij Prénatal in Amersfoort geweest voor een afspraak. Dat was heel leuk en ze heeft het super goed gedaan. Tijd voor een ijsje dus. En die moet je dan wel met een uiterst serieus bekkie op eten. Tot de laatste kruimel.

Eenmaal thuis koelen we lekker af in het zwembad en chillen we op de iPad in de schaduw. Kijk Vieve nou liggen, als een volwaardige peuter. Dametje.

En ik word gelukkig van dit weer! En oud, check die rimpel. Ondanks dat het echt knetter heet is, vind ik het wel lekker. Misschien ook omdat ik vrij ben en dus niets hoef. Maar we zwemmen wat, eten een ijsje, koelen binnen even af bij de ventilator en dat wisselen we de hele dag af.

Na een verfrissende avondduik gaan de kinderen naar bed.

Als ik beneden kom van Riv naar bed brengen staat daar ineens dit op mij te wachten in de keuken! Ik maak erg graag smoothies en Steef is er ook dol op. Mijn oude blender was niet meer zo sterk. Als ik er bevroren fruit in deed moest ik met grof geweld ervoor zorgen dat de boel door die messen ging, of heeeeeel veel water toevoegen, maar dan werd ie weer te dun naar onze smaak. Ik had er een op mijn lijstje gezet voor mijn verjaardag, maar Steef wilde niet langer wachten op lekkere smoothies. Dikke prima!

Dat kookboek Relax Mama is trouwens een aanrader. Kreeg ik ooit van Pascalle en staan leuke en makkelijke gerechten in.

DONDERDAG

Het is weer tijd voor een kappersafspraak voor Riv. Even de boel kortwieken, lekker kort voor dit warme weer. Hij bladert ff in de autoweek hoor.

Als we thuis komen zwemmen we lekker, en daarna in de handdoeken cheesedippers eten! Vief likt de kaasbakjes wel leeg.

Als Vieve op bed ligt fabriceren wij ook even een lunch voor onszelf. Heerlijk een broodje carpaccio met truffelmayo! Top.

‘s Avonds barbecueën we met een heel stel in onze tuin. Ik kocht blauwe Hugo bij de Lidl, lekker! Als toetje halen we lekker ijsjes.

Als iedereen naar huis is, en wij de boel hebben opgeruimd ploffen we nog even in de tuin. Ik ga maar in het zwembad liggen want het is alsnog ruim 30 graden.

VRIJDAG

Goeiemorgen! Wij ontbijten lekker in de tuin met leftover stokbroodjes met appelstroop.

Er lagen wat blokjes duplo buiten, daar speelde Vieve lekker mee. Ik haalde de hele bak naar buiten en samen bouwden we een huis. Daarna ging ze lekker met de diertjes spelen. Daar vermaakte ze zich uren mee! Zo leuk om te zien.

En deze kleine vriend geniet intens van de quality time die we hebben deze dagen. Het lijkt wel vakantie!

‘s Avonds, als de kids op bed liggen, ga ik met An & Lies naar het stadsstrand. Daar draait de film ‘Demain tout commence’. We halen een ijskoffietje. An heeft een kleedje mee en we hebben wijn en hapjes mee in een koeltas. Het is heel gezellig!

ZATERDAG

Vandaag moet ik extra werken. Het is eigenlijk niet mijn werkweekend, maar de groep komt terug van kamp. Er moeten dus wat collega’s zijn die niet mee zijn geweest en een deel is op vakantie, dus even bijspringen. Het is best vroeg na die film van gister.

Als ik thuis kom maak ik lekker een smoothie met mijn nieuwe blender. Wat aardbeien uit de diepvries, een handje blauwe bessen, yoghurt, een banaan en een pakje appelsap. Mixen maarrrr. Ik doe er nog wat chiazaad bij en klaar is mijn lunch.

Oké oké niet helemaal. De buurtjes komen nog een met de jongens zwemmen en chillen en dan zet ik nog wat lekkers op tafel.

‘s Avonds droppen we de kinderen en de babyfoon bij de buren. Wij gaan uit eten met Bram & Anouk bij dit restaurant. Het ziet er al leuk uit van buiten!

Het is echt mega lekker. Als amuse krijgen we een gazpacho met iets van basilicum en limoen dacht ik. Heel lekker! Als voorgerecht heb ik de vitello tonato gekozen. Als hoofdgerecht truffelpasta. Aan tafel schaven ze de truffel er overheen en wordt de parmezaan er overheen geraspt. Als nagerecht heb ik een bosvruchten bavarois met ijs en nog allemaal lekkere dingen. Tonnetje rond rijden we ‘s avonds weer naar huis, dat was gezellig!

ZONDAG

Goodmorning! We worden rustig wakker en ontbijten met zijn viertjes. Broodjes uit de oven en een cappuccino. Heerlijk!

Ik maak met Riv mini caprese quiches voor de lunch. Ze zijn goed gelukt!

Als Viefje op bed ligt neem ik even tijd voor mezelf. Kop koffie, glas water en wat rondneuzen op de laptop. Ik beland uiteindelijk bij Zalando en bestel wat nieuwe zomerkleding voor mezelf en de kids. Naveltruitjes zijn niet per se mooi bij peuters.. ?

Fientje is jarig! Ze wordt alweer 1, wat is dat snel gegaan zeg! Na Vieve slaapje gaan we naar haar verjaardag.

Steelt er eentje mijn zonnebril. Zie die duckface die ze erbij trekt. Echt hoor, WAT.EEN.FIGUUR. We eten een broodje knak mee en fietsen dan weer lekker naar huis. Kids op bed en wij sluiten ons weekend samen af op de bank. Echt, het leek wel vakantie deze week!

Komende week hebben we allebei late diensten en slaapdiensten op het rooster staan. Het wordt een saaie week voor ons samen denk ik, ik werk 46 uur! Eens kijken wat een saaie MOMories dat oplevert. Voor nu bedankt voor het lezen en tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.