MOMories

MOMories 40 ☆ EEN LUIE WEEK

Een luie week, dat was afgelopen week wel. Nouja, ook niet helemaal. Ik werkte 46 uur en Steef was ook veel op zijn werk te vinden. Wat minder foto’s en wat meer koffie. Ook was ik nog een middagje offline en dat beviel me eigenlijk wel prima! De luie week eindigde met zondag in een split second uit bed komen omdat ik een reanimatie oproep kreeg. Lees je mee?

MAANDAG

Wat een lekker dagje was dit. Voor het grootste deel waren we nog samen vrij. Pas eind van de middag vertrok Steef naar zijn slaapdienst.

Ik maakte lekker smoothies. Vieve stond zo lekker te drinken, ik wilde foto’s maken van haar maar madame zei: FOTO MAKEN NEE! Uhh… oké.

Steef gaat werken, en ik bak pannenkoeken voor de kids.

Na het eten waren Riv en Vief een beetje op elkaar aan het zeuren. Ik besloot een rondje met ze te gaan fietsen. Riv heeft de hele weg achterop gezeten met dat boek. We gaan even koffie drinken bij Jard. Vieve wil getild worden en hangt lekker op mijn schouder, liefje.

Als we thuis komen willen ze nog heel even spelen in de tuin. Vieve wil ook even lezen.

Riv haalt ‘s avonds zijn hele arsenaal smoezen uit de kast. Er is teveel herrie, hij kan niet slapen, hij heeft echt nog warme melk nodig, de ramen moeten dicht, nee toch open. De ventilator moet aan, nee toch uit. Uiteindelijk blijft hij op zijn kamer, maar zie ik op de babyfoon dat hij op de grond aan het spelen is. Ik twijfel even of ik naar hem toe moet gaan, of dat ik hem laat. Het wordt dat laatste. Hij valt uiteindelijk pas om 20:45 uur op de grond in slaap. Lieverdje.. Ik leg hem over in zijn bed en hij slaapt gelukkig heerlijk verder.

DINSDAG

Ik breng de kinderen naar het kinderdagverblijf en daarna fiets ik door naar een espressobarretje. Daar drink ik lekker een bak koffie en werk ik aan de blog. Dat heb ik nog nooit eerder zo gedaan, maar het bevalt me wel. Ik heb mijn oortjes in met spotify en heb helemaal geen afleiding van dingen thuis zoals de eindeloze was of vaat.

Als ik thuis kom ontbijt ik nog even, want dat had ik nog niet gedaan. Kwark, met blauwe bessen, banaan, walnoot, lijnzaad en chiazaad.

Daarna heb ik een late dienst. Van 12 tot 23:00 uur bikkelen.

WOENSDAG

Vandaag lummelen we thuis lekker aan. We doen niet veel en vooral rustig aan.

Eind van de middag gaan we even met zijn viertjes de hort op. Ik vind het veel te leuk dat we allemaal witte Allstars hebben, dat is een fotootje waard. Je kunt wel zien dat die van Steef en Riv nog relatief nieuw zijn..

Steef heeft de lampjes op onze slaapkamer gemaakt, nu nog foto’s in de lijstjes en dan is het ein-de-lijk af!

DONDERDAG

Goeeeeeiemorgen! We ontbijten lekker en Vieve tikt een groene smoothie weg. Kind eet ook alles.

Ik heb een 24 uursdienst op het programma staan en vertrek dus al op tijd naar mijn werk. ‘s Avonds tref ik het slaapdienst bed zo aan. Leuke en lieve collega’s zijn het best!

VRIJDAG

Ik kom rond 13:00 uur thuis uit mijn slaapdienst en ik ben echt mega brak. Stephan gaat vandaag de slaap in, dus het is even afzien.

De kids kijken een filmpje en ik ook. Ohja, en ik drink liters koffie.

Vieve is wel de koningin van het chillen vandaag. Ze had een extreem kort middagslaapje, maar was het niet zo met me eens om het eind van de middag nog eens te proberen. Dan maar lekker op de bank.

Ik ben mijn vieze witte Allstars zat. Ik mik ze in de wasmachine en ze komen er een stuk witter uit. Niet alle vlekken zijn er uit, maar dat vind ik niet zo erg. Ze hoeven van mij niet Omo wit te zijn.

‘s Avonds kijk ik het laatste seizoen van Overspel af en kruip ik in bed met een boek. Wat een wilde vrijdagavond.

ZATERDAG

De zaterdag blijkt net zo rustig te zijn als de vrijdagavond. De kids worden een tikkeltje vroeger wakker dan ik van ze gewend ben en vooral Riv heeft geen zin meer om te slapen De zaterdag is AAN.

Nee, die gozer ging gewoon lekker meteen spelen op zijn kamer. Ik trof het zo aan. Top.

Ik heb het koud joh! Ik trek mijn geitenwollen sokken aan en Riv wil zijn onesie aan. We gaan met de strijkkralen spelen. Dit zijn gewone strijkkralen en is echt nog te moeilijk voor Riv. Verder dan dit komt hij niet echt. Later maken we iets anders. Riv kiest de kleurtjes en zegt waar het moet, en ik doe ze er voor hem op.

Tussen de middag zet ik mijn telefoon uit, en als Steef uit zijn slaapdienst komt spring ik lekker onder de douche en doe ik daarna een héle lange powernap. Heerlijk!

ZONDAG

Riv is bij ons in bed gekropen, Steef staat onder de douche en ik word wakker van het geluid van een SMS. Die krijg ik bijna nooit.

Via SMS krijg ik een melding van een reanimatie. Ik ben burgerhulpverlener sinds ik mijn BHV certificaat heb. Ik trek gauw een broek en een shirt aan en race naar het adres dat ik door krijg. Tegelijk met een motoragent kom ik aan, hij is echter in gesprek met (ik denk) de meldster en wimpelt mij een beetje af. Ondertussen krijg ik meldingen van een ander adres. Dezelfde straat, maar een ander nummer. Ik snap er geen ruk van. Precies dan komt er ook een brandweer, ambulance en nog een politieauto aan. Iedereen pakt zijn spullen uit en rent het pand in. Ik gok dat er wel genoeg handen zijn. Eenmaal weer thuis kijk ik de meldingen nog eens door. 4 dezelfde meldingen in dezelfde straat, maar op een ander nummer. Het zal wel.. Ik ben in ieder geval wakker.

Het is tijd om te werken. Ik breng de kids naar mijn schoonouders, ze mogen de vissen voeren. Schatjes. Pas ‘s avonds laat ben ik weer thuis en dan is de zondag alweer voorbij.

Het was dus een luie week, qua foto’s en activiteiten dan. Ik moest voornamelijk lange diensten draaien en daar ook even van bijkomen. Komende week staan er wat meer sociale dingen op de agenda, ook wel weer zin in! Voor nu: bedankt voor het lezen en fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.