MOMories

MOMories 41 ☆ IN DE PLUKTUIN & VIEVE’S VERJAARDAG

Tijd voor een nieuwe MOMories. Dan blik ik weer even terug op de afgelopen week en dan zie ik ook wel eens minder leuke dingen terug op de foto. Een incidentje op het werk bijvoorbeeld. Afgezien van dat incidentje was deze week mega leuk! We gingen er op uit met Ruben en Pascalle en we vierden Vieve haar 2e verjaardag. Bereid je voor op veel foto’s!

MAANDAG

Yes! Het is maandag en de meeste mensen hebben een hekel aan de maandag, maar wij hebben vandaag vrij. Pascalle en Ruben zijn ook vrij en we hebben afgesproken om samen naar de kinderboerderij te gaan.

De kinderen spelen bij de geitjes, op de schommel, op de trampoline en in de pluktuin. Zie zien elkaar niet heel veel, maar als ze samen zijn is het dikke mik.

En bij ons ook! Mijn zussie en de mannen!

Kijk ze eens leuk spelen samen, de neefjes en het nichtje. Vieve is eindeloos aan het schommelen.

We gaan bloemetjes plukken in de pluktuin. Ik wil weer een mooie bos op tafel en hier kun je voor €0,30 per steel bloemen plukken. Ook kun je allerlei groenten, zoals bieten en rabarber kopen.

In mijn element!

Lieve Sef! Hij wilde ook een bloemetje, dus plukte deze. Hij is er helemaal gelukkig mee. Toen ze eind vd middag naar huis reden belde hij me bijna huilend op dat hij zijn bloemetje was vergeten. Hij vroeg of ik er goed voor wilde zorgen. Tuurlijk schatje.

Behalve een mooi bosje bloemen, scoor ik ook nog wat eitjes.

Blondies!

We eten nog lekker een ijsje met zijn allen. Wat een fijne dag!

DINSDAG

Ik begin de dag met een kickstart ontbijtje. Het is een recept van Rens Kroes, maar in plaats van cashewnoten heb ik het met walnoten gemaakt. Het is een beetje apart, maar wel lekker.

Riv en Vieve gaan weer een dagje naar het kinderdagverblijf, ze hebben het daar altijd zo naar hun zin! Knutselen en lekker racen.

Ik draai een late dienst en moet de dienst in dit shirt af maken. Een van de kinderen spuugt op mij tijdens een fysiek conflict. Als ik iets vies vind is het wel als er getuft wordt. Dit shirt ligt op mijn werk, en gebruik ik als pyjama. Deze foto stuur ik naar Litze, het is ons eindexamenshirt en ze zegt dat ik hem zelfs 10 jaar na dato nog rock. 10 jaar geleden dat ik eindexamen deed.. 10 jaar! Ik voel me ineens oud.

WOENSDAG

De woensdag skippen we maar gauw. Man o man.. De kinderen zijn gewoon niet zo te genieten. Ruzie, gedoe, gejank. Ik drink koffie met Tine die ik door de vakantie even niet heb gesproken, maar ik ben vooral heen en weer aan het lopen naar de trap. Daar zitten Riv en Vieve afwisselend op. Echt gezellig. NOT.

Als Steef thuis is taai ik hem gauw af.

Naar de browbar! M’n wenkies bij laten werken. Als ik in die stoel lig ontspan ik even helemaal en bedenk ik me (wederom) dat ik dat vaker moet doen. Ik laat voor het eerst mijn wenkbrauwen verven met henna en ze worden geharst. Zijn ze weer lekker strak en mooi en ik ben super blij met het resultaat!

Shameless selfie

DONDERDAG

Donderdag is niet spannend. Ik moet om 7:00 uur op het werk zijn. Ik had de avond ervoor mijn haar gekruld en het zit wonder boven wonder nog goed. Ik heb een lange dag. Na mijn werk rijd ik met de maatschappelijk werkster naar het huis van één van mijn cliënten. Ik ga mee op huisbezoek. Het werken op een groep is meer dan alleen een kind/jongere begeleiden. Er hoort een heel netwerk bij. Als ik thuis kom gaan we meteen eten, daarna doe ik boodschappen en val ik bijna in slaap.

VRIJDAG

Steef en ik werken allebei en een vriendin is zo lief om even een paar uurtjes op Riv en Vieve te passen. Vieve is geobsedeerd door de vissen. Ze spelen allebei heel lief! Riv wil niet eens met mij mee naar huis als ik ze op kom halen. Liefies.

Ik krijg hem toch mee. En terwijl het eten in de oven staat, kijken de kinders een filmpje en kan ik ze ongestoord knuffelen. Bijna het enige moment dat Riv het OK vindt dat ik hem knuffel.

Steef is ook weer thuis na zijn late dienst. We pakken Vieve haar cadeau in, wat zou het nou zijn!? Als een razende nog even door het huis, het een en ander opruimen en klaar zetten en dan lekker naar bed. Morgen vieren we Vief d’r verjaardag.

ZATERDAG – WE VIEREN VIEVE D’R VERJAARDAG

Goeiemorgen moppie! We doen net alsof Vieve vandaag jarig is. Dat zegt ze zelf ook steeds als ze de slingers ziet. Ze is eigenlijk dinsdag jarig, maar dan zit ze de hele dag op het kinderdagverblijf en vieren we het verder niet. We beginnen met het cadeautje van Riv!

Mevrouw krijgt haar feestoutfit aan en het cadeautje van Riv moet meteen om. Ze krijgt een ketting en een armbandje. Ik vind het echt bijzonder hoe dat werkt met jongens en meisjes (over het algemeen). Vieve is echt dol op kettingen, kralen, poppen, nagellak en dingetjes voor haar haren. Dat hebben we niet eens zo voor gedaan. De ketting en de armband bestelde ik op Instagram bij @kralenfeest.

Beneden pakt ze haar cadeau uit, samen met Riv. Ik heb er een filmpje van gemaakt, het is zo mooi! Al trappelend staat ze dat cadeau uit te pakken en ze roept alleen maar joepie! en wauw! Ze gaan gelijk samen spelen, zo lief!

Ik versier het raam bij de deur met een krijtstift. Bij de deurbel schrijf ik dat bezoek achterom mag komen. Dat scheelt ons 1000x naar de voordeur lopen.

De taart! We hebben een dripcake van de Hema. Twee moet ik zeggen, en die hebben we opgestapeld. Het is een Red Velvet taart en hij is heerlijk! Ik heb hem versierd met een taart topper met vlaggetjes (roze en goud) en cupcake versier spul van Dr. Oetker. De diertjes kocht ik bij de Action en wilde ik in eerste instantie op de taart, maar toen ik het zo bij elkaar zag vond ik dat toch niet mooi.

Tijd om de kaarsjes uit te blazen. Mevrouw is helemaal in haar element!

Zingen, papa snijdt de taart aan! Het is een groot feest vandaag.

Samen met Saar taart eten. En dat kaarsje uitblazen is bloed serieus werk hoor!

Cadeautjes uitpakken met Jard. Vieve is helemaal gek op Jard. Als de bel gaat springt ze op en roept ze: “Jaaaaard!” Ook als hij het niet is.. tegenvaller..

Eigenlijk wilden we een pannenkoek gaan eten met de kinderen.. Ik was flink moe ‘s middags en we gooien de plannen om. We bestellen pizza bij de Italiaan en eten dat lekker thuis op.

Vieve krijgt een danspakje voor haar verjaardag. Té schattig toch? Na het eten gaan we vaak dansen met de kinderen. Steevast roept Riv dat hij het liedje van Mega Mindy wil. Doen we vriendje! Daarna gaat iedereen moegestreden naar bed.

ZONDAG

Goeiemorgen! We slapen een beetje uit en dan ontbijten we met deze ‘kwarktaart’. Het is en bodem van havermout, noten, honing en abrikozen en de bovenkant is kwark met gepureerde aardbeien. Lekker!

Vieve wil met haar poppenhuis spelen en Riv dan ook. Ze gaan picknicken. Alle meubeltjes het huis uit, de kleedjes neerleggen en de poppetjes kunnen picknicken.

We fietsen even langs Klaas & Martine. We nemen de restjes taart mee en eten die lekker op met een kop koffie. Martine maakt champignonnensoep en we blijven lekker lunchen. Vieve brengen we daar naar bed, maar na 20 minuten gaat ineens de deur open en komt ze binnen gewandeld. “Klaar slapen, wakker!”. We hadden haar knuffel niet mee, en madame is dus niet van plan om te slapen. Dan maar lekker spelen.

Het was een gezellige week, als ik de foto’s zo terug kijk dan word ik er helemaal gelukkig van. Komende week is een rustige combinatie van wat werken en afspreken met vriendinnen. Vieve wordt morgen écht twee en dat is natuurlijk ook leuk. Morgen komt er een brief voor Vieve online. Ik wens jullie een hele fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.