MOMories

MOMories 42 ☆ VIEVE’S VERJAARDAGSCADEAU

Goeiemorgen! Afgelopen week was Vieve écht jarig. Haar verjaardagscadeau bleek een grote hit. Verder moet ik me opmaken voor echte grote mensen dingen: mijn kind gaat uit spelen! Vrijdag beleefde ik een gezellige dag met “mijn” gezin en het weekend stond in het teken van werken. Kijk lekker mee naar een nieuwe MOMories!

MAANDAG

Een nieuwe week! En die starten we maar weer met een stukje leftover healthy kwarktaart.

Vieve is niet helemaal lekker, die hangt dus veel bij mij. Nu het nog kan, want ik heb een late dienst.

Ik maak de traktatie voor Vieve nog klaar voor morgen op het kinderdagverblijf. Voor de kinderen een zakje met yoghurt cranberry’s en dan een soort van vlindertje. De tekst ik fladder uit is omdat ze van de babygroep naar de peutergroep gaat. Voor de leidsters een bakmix, met marshmallows en een pollepel. Ze hebben er een mooie tijd van gebakken.

Vieve speelt nog even lekker met haar verjaardagscadeau: het poppenhuis. Hoog aan de bar zodat Riv zich er niet ook tegenaan bemoeit. Ze kan hier zo super geconcentreerd mee spelen, mooi vind ik dat. En die ketting en armbandjes moeten elke keer om. Meisje.

DINSDAG

HIEP HIEP HOERA! Het is vandaag Vieve’s echte verjaardag. Ze gaat gewoon naar het kinderdagverblijf en we vieren het verder ook niet, dat hebben we afgelopen weekend al gedaan (nog niet gezien? Klik dan even hierrr).

We krijgen leuke foto’s door van het kdv. Vieve met haar verjaardagsmuts en Riv die een parcours racet met een auto.

Om toch maar Vieve d’r verjaardag te vieren gaan Steef en ik samen lunchen. Steef neemt een uitsmijter en ik een tosti van quesadilla.

Ik haal de kinderen op, Steef heeft een slaapdienst. Aan tafel is het dikke mik tussen die twee. Riv voert Vieve een hele pan worteltjes en daarna zitten ze samen te spannen tegen mij.

Riv zijn beste vriendje op het kdv heeft vandaag afscheid genomen. Ik vraag elke avond aan Riv wat hij het leukste vond van die dag. Op dinsdag zegt hij steevast: Spelen met X. Gelukkig heeft de moeder van het jongetje een briefje met haar nummer achter gelaten. Hij heeft het thuis blijkbaar ook steeds over Riv. Ik app haar zodat de boys af en toe nog samen kunnen spelen.

WOENSDAG

Woensdag is een heerlijk lamme dag. We slapen een beetje uit, en ik loop de hele dag in mijn badjas. Steef komt begin van de middag thuis uit zijn slaapdienst. Mijn kop knalt bijna uit elkaar van de koppijn en oorpijn dus ik duik tegelijk met Vieve in bed.

Vieve speelt weer met haar poppenhuis. Kijk dan hoe netjes ze alles neer zet. Inclusief de bloemetjes op tafel.

‘s Avonds eten we lekker bij de buurtjes en doen we een potje Keezen.

DONDERDAG

Vandaag heb ik met Lisette afgesproken. Soms is het best lastig om een dag te vinden dat je allebei kunt. Ik werk onregelmatig en Lisette niet. Donderdag is zij vrij en dat is mijn vaste werkdag. Ik heb een late dienst en hoef pas om 14:30 uur te beginnen. We gaan lekker samen lunchen.

We doen nog even een rondje winkels. We spotten deze super leuke schoenen van shoesme! Jammer dat ze er niet in mijn maat zijn. Ik koop wat oorbellen voor mezelf, 2 scrunchies en wat andere dingen die ik nodig heb.

Daarna rijd ik door naar mijn werk. Ik moet tot 21:30 uur, maar helaas is het weer eens bal en rijd ik pas om 23:00 uur naar huis.

VRIJDAG

Vandaag word een leuke dag!

We beginnen hem lekker rustig. Ik vind dit zo lief, Riv kijkt lekker een filmpje en leunt zo op zijn arm. Af en toe wisselt hij van houding en kruipt hij tegen Steef aan.

Op weg naar the family! Pascalle kreeg een tegoedbon om te bowlen van haar werk en vroeg wie er mee wilden. En zo kwam het dat we best spontaan met zijn allen gingen bowlen. Steef moest jammer genoeg werken. Ik rijd dus alleen met de draken naar de rest toe. Uiteraard, enkele minuten voordat we op de plek van bestemming zijn gearriveerd gebeurt er dit.

Het bowlen is echt leuk. We hebben 2 banen: een voor de kids en een voor ons. Liz heeft er zoveel plezier in! Riv en Vieve moeten even wakker worden, Riv heeft het na 1x wel gezien en speelt liever met zijn auto’s. Vieve komt helemaal los en trappelt van opwinding als ze weer aan de beurt is.

Na het bowlen gaan we nog even naar papa en mama. We zetten een filmpje aan voor de kids die best moe zijn. Bakje popcorn erbij en chillen maar. Pap en mam waren op vakantie toen we Vieve d’r verjaardag vierden en ze krijgt nu alsnog een cadeautje. De poppetjes voor in het poppenhuis! Ze is er helemaal gelukkig mee, speelt er de hele middag mee. Ze moeten zelfs aan tafel mee eten en ook in de auto houdt ze ze stevig vast. Het was een fijne dag! Steef en ik komen tegelijk thuis en we brengen de kinderen lekker samen naar bed.

Er staat een werkweekend voor de deur.

ZATERDAG

Morninghair don’t care. Vieve speelt uiteraard weer met haar poppenhuis. En welja kind, ga er lekker bij staan op de barkruk.

Het is druilerig zeikweer. Niet het beste weer om een stel kinderen een hele dag te vermaken. Dat wordt dus veel gamen. Na afloop van de dienst pingpongen we nog even met wat collega’s en kruip ik weer eens veel te laat in mijn slaapdienst bed.

ZONDAG

En dit is een perfecte samenvatting van de zondag. Chillen op de bank, met de iPad. We hebben nog de verjaardag van Benjamin, maar door onze slaapdienst en het middagslaapje van Vieve gaan we daar pas eind van de middag heen als eigenlijk al het bezoek al weg is. Dan voelt het alsnog alsof we thuis aan het chillen zijn.

Komende week staan er weer spannende en leuke dingen op de planning, waaronder een weekendje weg! De weergoden lijken ons goed gezind, dus dat zou fijn zijn. Voor nu weer bedankt voor het lezen en tot de volgende MOMories!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.