MOMories

MOMories 44 ☆ DE ZEEUWSE ZON

Zoals beloofd vandaag gewoon een MOMories, maar alleen van ons weekend. Die van de rest van de week kon je hier al lezen. We gingen een weekendje met Koen en Michelle en de boys weg naar Zeeland. We zaten een weekend lang in een huisje met zijn achten en genoten van zon, zee, strand en spelletjes. Het was een heerlijk weekend in de Zeeuwse zon, dat helaas veel te snel voorbij ging. Gelukkig maakten we heel veel foto’s. Maak je op voor veel spam!

VRIJDAG

Wij zijn vrij op vrijdag en vertrekken al op tijd naar Zeeland. Koen & Mies komen eind van de middag, we hebben dus eerst wat tijd met zijn viertjes.

En route! En als de verveling toeslaat dan worden er filmpjes gekeken en een appeltje gegeten.

De Zeelandbrug. Dan zijn we er écht bijna.

We kunnen het huisje nog niet in, dus we gaan lekker naar het strand bij de Banjaard. Dit plaatje vind ik zo fantastisch! Vieve wordt zo groot joh, ze wil alles zelf doen.

We beginnen meteen met wat te eten. Lekker een tosti uit het vuistje. Kijk die eigenwijze kop erop dan.

Geef ze zand, een schep en auto’s en je hoort ze niet. Prima! Moeders ligt hier goed.

Vieve heeft geen middagdut gedaan, omdat we het huisje nog niet in kunnen en ze nou niet echt ergens anders slaapt dan in bed. Als ik lekker lig, komt ze bovenop me liggen. Riv wil natuurlijk ook!

Riv is door het dolle heen als hij hoort dat Morris er ook is! Alle auto’s en tractors worden tevoorschijn getoverd en ze spelen met elkaar alsof ze dat dagelijks zo doen.

Mies en ik gaan even boodschappen inslaan. Uiteraard toastjes voor de avond, en welke kies je dan he..

Mees heeft quiche gemaakt en die eten we, met wat pizza erbij. Lekker makkelijk zo’n eerste avond!

We brengen de kinderen naar bed, Riv en Morris slapen samen op 1 kamer en Vief en Benjamin. Riv en Morris zijn alleen maar aan het keten, super grappig! We volgen het allemaal via de babyfoon, beter dan tv kijken dit! We zeggen er af en toe wel wat van, maar het hoort er ook wel een beetje bij om niet meteen te gaan slapen. Ondertussen schakelen wij over op de wijn en doen we spelletjes, en af en toe lopen we even naar de kinders. Iets na tweeën gaan we naar bed.

ZATERDAG

De ochtend zo beginnen. Dat is toch heerlijk!? En wie spot Vieve..?

We beginnen de dag met een duik in het zwembad.

De boys willen van de glijbaan, keer op keer op keer op keer. Vieve wil ook graag, die is nergens bang voor.

Even opdrogen en wat te snacken. Na het zwemmen gaan Benjamin en Vieve naar bed voor een middagdut.

En zodra ze weer wakker zijn, rijden we richting Beachclub Lekker. Toch best een stukje lopen voor zo’n klein meisje, lekker bij mama hangen.

Vakantiegevoel is AAN!

Kijk deze 3 guppenkoppen nou! Zo bijzonder hoe goed ze het met elkaar kunnen vinden, ondanks dat ze elkaar niet zo mega vaak zien.

Steef en Mies gaan met de boys richting de zee. Koen en ik vinden dat veel te ver lopen (het is nogal een breed strand) en prinses Floddertje wil liever bij ons blijven. Wij installeren ons op ligbedjes terwijl Vieve lekker speelt en zand over zichzelf heen gooit.

De boys genieten!

Mijn lievelingsmannen! Oooh wat hou ik van die twee.

Kleine blondie. Hij wordt zo wijs, met al zijn uitspraken.

Daarna is het tijd om ijsjes te eten.

We chillen nog lekker in de zon en gaan dan op tijd eten. Koen scoort een plekje op het terras van de beachclub. Alle tenten zitten vol, dus het is wachten op een plekje hier. Als wij aan het eten zijn, staat er gewoon een rij te wachten tot er plek vrij komt.

Mooie, verhitte koppies. Maar wat een fijne dag heb ik gehad met mijn schatten.

Deze is helemaal kapot, ze wil niet meer lopen. Twee tellen later rukt ze mijn zonnebril van mijn hoofd en lacht er keihard om. Wat een draak.

Softijs als toetje, en dan hup douchen en het bed in.

Daar denken de boys anders over. Die gaan weer lekker verder met keten. Ze houden het iets minder lang vol dan gisteren, zeelucht maakt moe. Wij gaan weer een paar potjes Keezen. Ongelofelijk, maar Koen en Mies winnen steeds. Ik heb zelfs geen een keer gewonnen. Bloed irritant als je niet goed tegen je verlies kunt. We stappen een uurtje eerder dan gister ons bed in.

ZONDAG

Goodmorning sunshine! Het is alweer het laatste dagje, het gaat altijd zo snel voorbij, zo’n weekendje. We moeten voor 10:00 uur het huisje uit zijn, een beste uitdaging met al die zooi.

B. krijgt nog een cadeautje van ons. Wij zijn er volgende week niet bij op zijn verjaardag, dus doen we dat nu alvast. Dat bekkie van hem als hij het uitpakt is goud waard.

Snel nog even een fotootje van de kinders bij elkaar. Wat een geluk zeg, 4 van die schatten.

En dan is het tijd om afscheid te nemen. We hebben dit weekend regelmatig gehoord: “Wij zijn beste vrienden hè?” Zo verschillend, maar wel echt vriendjes.

Auto ingepakt, tot de nok toe volgeladen, inclusief kinders. Tijd om uit te checken.

Terwijl Koen en Mies naar huis gaan, pakken wij nog een paar uurtjes strand mee. De buggy mee en gaan met die banaan. Wat een kinderen.

Riv wil weer even naar de zee, het is niet zover als op het stuk strand waar we gisteren waren. Ik ga met hem mee en binnen 2 tellen is hij zeiknat (vergeten zijn zwembroek klaar te leggen, dus die lag ergens onderop in de bagage) en zit hij onder de modder. Hij blijft maar heen en weer sjouwen met emmers water en modder. Heerlijk om hem zo te zien genieten.

Lekker met je kont in het water.

En na een paar uurtjes houden we het voor gezien. Iedereen is moe, dus we hopen dat er in de auto een beetje wordt geslapen. Riv slaapt bijna 2 uur, Vieve helemaal niet. De rollen zijn omgedraaid. We doen er veel langer over dan de bedoeling is, maar dat is niet anders.

Eenmaal thuis eten we wat simpels. Een tomatensoepje met focaccia.

En als de kinderen in bed liggen haal ik nog even ijsjes voor ons. Het was echt een super fijn weekend!

Ik parkeer mezelf met de laptop en koffie in de tuin, zet deze MOMories in elkaar en dan zit het weekend er op. Morgen (vandaag dus als jullie deze MOMories online komt) moet er weer gewerkt worden, even omschakelen.

Komende week ben ik jarig en loot ik de winnaar voor de winactie. Verder gaan we voorbereidingen treffen voor onze vakantie. Zeker na dit weekend ben ik daar flink aan toe en heb ik behoefte aan strand en de chillmodus. Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.