MOMories

MOMories 45 ☆ IK MIS DE KINDEREN

Afgelopen week was ik veel van huis. En man, wat miste ik de kinderen. Het is maar goed dat de vakantie voor de deur staat, want ik had veel te weinig tijd met ze afgelopen week. Ik schoot niet heel veel plaatjes, maar toch genoeg om er een leuke MOMories van in elkaar te draaien.

MAANDAG

Na het weekendje in de Zeeuwse Zon zit de iPad vol met Zeeuws Zand. Tijd om die hoes even er af te halen en de boel schoon te maken.

Ik pak mijn tas in voor een slaapdienst, mijn toilettas moet dus ook mee. Deze lipstick is zo fijn! Hij is van de Hema. Het kleurtje is lekker subtiel, maar je ziet wel dat je lippen verzorgd zijn. En die naam.. Die vind ik zo leuk.

Begin van de middag geef ik Steef en de kinderen een kus en ga ik naar mijn werk. Ik draai dus een slaapdienst, en maak verder geen foto’s.

DINSDAG

Ik sta rond 7:00 uur in de keuken om koffie voor mij en m’n collega te maken. Much needed! Jeetje, wat een korte nacht. Wel een kwestie van eigen schuld dikke bult. Ik ging pas om 2:00 uur slapen, ik keek namelijk nog wat afleveringen op de iPad. En tja, het was weer vroeg dag. Super dom, want het bleek een rustige nacht.

Als ik uit mijn slaapdienst kom, fiets ik gauw naar de schoonheidsspecialiste. Ik laat een lash lift doen en shellac op mijn nagels. Hoef ik daar de hele vakantie niet aan te denken.

Even een coffee-to-go halen, en daarna nog gauw wat spulletjes kopen die ik nodig heb. Of vind dat ik nodig heb.

Ik ben op zoek naar een wat gezondere limonade siroop. Na wat online research kom ik uit op Cool Bear. Daar zit geen meuk in en het is gezoet met stevia i.p.v. suiker of aspartaam. Ik koop een fles met frambozen smaak om de boel eens uit te proberen. Gekkig kleurtje he? Dat maakt me verder niet uit, de smaak is lekker en ik gebruik ook maar heel weinig siroop.

De zeeppompjes zie ik bij Blokker. Ik vind ze echt super leuk, maar ik weet niet of Steef er blij mee is als ik ze koop. En ik heb geen zin om weer terug te moeten fietsen als hij ze niet leuk vindt.. Dus ik laat ze zien. Schat, als je dit leest en je vindt ze wel leuk…Blokker dus!

Ik duik nog even een boetiekje in en zie dit jurkje hangen. Ik vind hem leuk! Weer eens wat anders en kan in de herfst ook leuk met een panty en boots. Maar daar wil ik nog niet aan denken.

Ik speel nog even voor planten verzorgster bij de vakantieganger. Check deze pannekoekplant dan groot zijn! Ik ben er intens jaloers op. Riv heeft al de mijne gesloopt en dat zijn nog maar zielige plantjes, en deze joekel groeit maar door.

Eind van de middag maak ik me klaar voor een leuke avond. Ik ben alweer weg voordat de kids terug zijn uit het kinderdagverblijf, die zie ik morgen pas weer. Bah bah, dat duurt veel te lang. Maar goed, niet aan denken, tijd voor wat leuks.

Een van mijn collega’s heeft een andere baan en samen met een paar andere collega’s hebben we een surprise afscheidsfeestje georganiseerd. Het was geen surprise meer, maar dat maakte het niet minder leuk. We gingen naar Nijmegen, sushi eten en en nog wat borrelen na afloop. Om 00:00 uur zingt mijn hele team voor me, ik ben jarig! Super lief en leuk. Ik kom rond een uur of 01:00 uur pas thuis.

WOENSDAG – IT’S MY BIRTHDAY!

Ik ben jarig en word wakker met mijn lievelingen. Ze gaan voor me zingen. Of eigenlijk.. Steef zingt in zijn eentje. Want volgens Riv moeten de andere kindjes ook meezingen. Het idee was leuk. Mijn schoonouders bellen even later om me te feliciteren en zingen dan voor me, en dan kan Riv ineens wel meezingen. Draak.

Ik krijg cadeaus op bed. Van de kinderen hele leuke tekeningen van het kinderdagverblijf en van Steef een e-reader. Welke dat is?

Mijn collega gaf gister op haar afscheid iedereen een mok met een leuke (rumag) tekst er op en een foto van ons team. Ik kreeg deze en drink daar meteen lekker mijn koffie uit.

We ontbijten lekker met zijn viertjes en hebben, behalve uit eten vanavond, niks op de planning staan. Lekker rustig aan doen en chillen in en om het huis.

Riv heeft weer een controle afspraak bij de KNO arts. Dat moet ook gewoon gebeuren. Hij steelt de show in de wachtkamer, want hij is de orendokter hoor mensen. En iedereen moet zitten en naar de dokter luisteren. Hij wordt weer helemaal goedgekeurd. Ik laat de arts ook even naar mijn hechting kijken en hij kijkt ook nog even in mijn oor om te checken hoe dat er na de operatie uit ziet. Keurig, vindt hij! Da’s mooi.

Riv wil computeren zegt hij. Hij kruipt achter de computer, tikt wat op het toetsenbord en zegt tegen mij: “jij bent Riv en ik ben mama. Ik moet even werken, ik ben even bezig. Jij mag even een filmpje kijken.” Vervolgens zeg ik dat ik naar de WC moet en krijg ik na afloop een sticker van Riv. Opvoeding gekopieerd hoor.

Riv is niet zo te genieten van vandaag. Ik denk dat hij er echt last van had dat hij me zo lang niet gezien heeft. Maandag ging ik om 12:30 uur weg, en hij zag me woensdagochtend pas weer. Hij wil constant met me spelen, praten en aan me hangen. Snap ik wel, maar ik ben mega moe van mijn veel te drukke dagen en wil eigenlijk even mijn ogen dicht doen. Dat wordt dus niet gewaardeerd door deze kleine man. Ik ga maar lekker op het kleed liggen en speel hamertje tik met hem. De gulden middenweg.

Tine komt nog even langs om een taartje te eten en maakt deze mega leuke foto van Riv! Altijd met zijn panda, eigenlijk mag hij die alleen nog in bed, maar hij is vandaag zo hangerig dat hij hem wel even mag. Later wordt hij een tikje vervelend en breng ik hem heel even naar boven voor een rustmomentje (die krijgt hij beneden niet omdat Vieve ook de hele tijd in zijn ‘area’ loopt). Hij wil graag op ons bed, met de iPad. Als Steef later bij hem gaat kijken ligt hij te slapen! Dat is echt nog nooit gebeurd. We maken hem wel wakker, want er komt vanavond een oppasmeisje en als Riv ‘s middags slaapt is dat bijna het succesrecept voor gedonder in de avond.

Wij gaan lekker uit eten bij ‘t Zusje! Heerlijk, even zonder kinderen weg (dubbel, want ik mis ze zoveel deze week..) en even bijpraten samen zonder steeds gestoord te worden. In de stromende zeikregen en onweer fietsen we weer naar huis.

DONDERDAG

Het is mijn laatste werkdag voor de vakantie. Ik heb een vroege dienst en maak geen foto’s, want ik ben veel te druk met alles afronden.

Na mijn dienst breng ik mijn telefoon weg voor reparatie, want de luidspreker is stuk. Van de rest van de middag maar ik dus geen foto’s, want ik heb mijn telefoon niet mee. Steef gaat de slaapdienst in, ook de laatste voor onze vakantie. Ik ga met Riv naar de kapper, haal een extra Tula Toddler op bij een vriendin voor de vakantie, ga nog even langs mijn schoonouders en haal dan mijn telefoon weer op.

Ik had een lekkere ovenpasta op het menu staan, maar ik kwam pas tegen 18:30 uur terug van alles wat ik moest doen en had toen geen zin meer om nog in de keuken te staan en het eten in de oven te knikkeren. Ik bestelde lekker patatjes en die aten we voor de TV aan de kleine tafel op. Heerlijk!

‘s Avonds kwam de buurvrouw nog even langs met een kleinigheidje voor mijn verjaardag. Heerlijk, dat komt goed uit zo voor de vakantie! En voor de oplettende kijker: ze heeft die lipstick voor me gekocht die ik begin van deze MOMories noemde. Super lief toch!?

VRIJDAG

Goeiemorgen! Floddertje is klaar voor de dag, een beetje vroeg voor haar doen. Gaat ze bovenaan die trap leip staan doen. Ze wil net als Riv lopend de trap af, en aangezien onze trap behoorlijk steil is blijf ik maar even dichtbij.

Is er een sprong rond de 24 maanden? Vieve is bloeddddd irritant. Al een paar dagen. En ze was dus vroeg wakker, dus ik knikker haar in bed. Kind slaapt meteen twee uur. Ondertussen maak ik vast het avondeten klaar, dan hoeft dat straks niet meer. Steef is nog aan het werk, en we pakken vandaag ook alvast wat dingen in voor de vakantie, dan is het fijn als dit vast klaar is.

Riv en ik maken samen een ‘telescoop’ hij weigert het ding een verrekijker te noemen. Hij is er helemaal trots op en loopt er steeds mee door de tuin. We lunchen even samen, al heeft Riv meer oog voor de tractor.

Steef is weer thuis en dan rijd ik nog even langs de Kwantum. Iedere keer als we op vakantie gaan, of een weekendje weg lopen we er tegenaan dat we geen eenpersoons beddengoed hebben en dat weer van iemand moeten lenen, of op locatie moeten huren. Ik ga gewoon leuke setjes kopen, zodat we die alvast hebben. Het dekbedovertrek op links koop ik voor Steef en mij, die is er helaas niet in 1 persoonsmaat. Voor Vief koop ik er ook een met panters er op en voor Riv met allemaal dieren. De vloerkleden van de panter en tijger spot ik ook en ze kosten maar €13,50! Het is dat Vief al een panterkleedje heeft liggen, dus deze blijft in de winkel.

En ook deze mokjes scoor ik bij de Kwantum, voor €2,- per stuk. Leuk voor op hun kamer, op het nachtkastje ofzo.

‘s Avonds zijn we bezig met inpakken van alle spullen. Riv heeft oorpijn als hij naar bed gaat, wat een timing zo voor de vakantie. En afgelopen woensdag zijn we nog wel bij de KNO arts geweest, toen zag alles er zo goed uit. Hij huilt van de pijn en ik ga lekker bij hem liggen, dan valt hij gelukkig snel in slaap.

ZATERDAG

We gaan vandaag naar Italië! Vorig jaar vertrokken we in de nacht, toen waren we best wel brak. We hebben besloten nu in de ochtend te gaan rijden.

Het laatste deel van deze MOMories heb ik op mijn telefoon gemaakt, dus ik hoop dat het allemaal goed is gegaan met de lay-out. Zo niet, helaas, dan pas ik het thuis weer aan.

Broodjes smeren voor onderweg, in zakjes met onze namen er op, dat vind ik (naast heel moeke achtig) heel handig. Heb ik meteen de goede te pakken.

Onderweg! De kinderen zitten allebei heerlijk en de auto die we mee hebben heeft een panoramadak. Heeft Riv lekker wat te kijken.

We stoppen onderweg een paar keer. Voor de lunch en voor wat plaspauzes voor Riv.

Het laatste tunneltje voordat we op onze vakantiebestemming zijn aangekomen. Door de files is het allemaal wat later geworden. We zijn blij als we er zijn.

Ik haal gauw pizza’s voor ons allemaal en natuurlijk is het juist vandaag taken druk in de pizzeria. Maar goed, we moeten toch eten, dus ik wacht geduldig. Voor €16,50 loop ik met 3 overheerlijke, grote pizza’s weer naar ons huisje.

De kinderen slapen inmiddels, Steef gaat wat boodschappen doen, en ik ruim alle spullen op, en ons bed maak ik op. Moe kruipen we lekker op tijd in bed.

ZONDAG

Goeiemorgen! Even wennen zo’n eerste nachtje voor de kinderen. Samen op 1 kamer en Vieve slaapt altijd in het pikke donker, maar Riv met een lampje aan. Dat is even wennen.

Ik ga met de kinderen een spelletje doen. Een soort ringwerpen. Vieve loopt alleen maar met die ringen rond, Riv doet echt goed zijn best!

We gaan even bij het meer kijken, het is zo fijn om hier weer te zijn!

Vieve heeft gister om precies te zijn 0,0 minuten geslapen in de auto. Die is dus best moe. Ze lag er gister ook niet bijzonder vroeg in voor haar doen. Lekker bij papa op de rug.

Riv en ik gaan boodschappen doen. Dat is ook lekker makkelijk als je de weg nog weet, we rijden er zo heen. Als we terug komen ligt Viefje al op bed, die had ‘t echt nodig vandaag.

En als zij weer wakker is, kunnen we mooi naar het zwembad!

Nou, komende week maak ik een MOMories Italian style. Ik denk dat ik dat niet zo strikt ga doen per dag zoals jullie van me gewend zijn, maar gewoon de mooiste plaatjes/uitjes van die week delen. De WiFi is hier niet opperbest, ook wel heerlijk, maar ik kan niet garanderen dat alles daardoor op tijd lukt. Jullie zien hem vanzelf verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.