MOMories

MOMories 46 ☆ VAKANTIE IN NOORD-ITALIË

YES! We zijn in op vakantie in Noord-Italië. Deel 1 van onze vakantie MOMories heb ik voor je klaar. Ik heb besloten alleen de leukste en mooiste plaatjes te delen van afgelopen week en even de weekstructuur los te laten. Het is tenslotte voor ons ook vakantie!

Onze camping ligt in het dorpje Porlezza, aan het meer van Lugano. Het meer van Lugano verbindt Zwitserland en Italië met elkaar. Wij zitten net voorbij de Zwitserse grens, op Italiaans grondgebied. Het is dus heel makkelijk om ook uitjes in Zwitserland te ondernemen. We hebben de afgelopen week verschillende dingen gedaan, de leukste foto’s daarvan zet ik voor je op een rij!

DE CAMPING & HET ZWEMBAD

De camping is niet de meest luxe, maar het heeft alles wat wij willen. Het zwembad zit vlakbij, en ook wandelen we zo naar het meer.

Riv en Vieve vermaken zich heerlijk op de glijbanen!

Zwemmen met een uitzichtje hoor! Dit kleine meisje komt geregeld even bij me knuffelen. Vind ik helemaal niet erg.

HET MEER VAN LUGANO

Het meer van Lugano, daar ligt onze camping dus aan. Ik denk dat het 3 minuutjes lopen is (zonder zelf wandelende peuters dan) vanaf onze plek.. Er zijn uiteraard huisjes die direct aan het meer liggen, maar dat van ons ligt weer vlakbij het zwembad. Ook aan het meer is het uitzicht adembenemend mooi. Vaak wisselden we het een beetje af: ‘s ochtends naar het meer, ‘s middags naar het zwembad.

Het meer is zo prachtig. We gaan er ook ’s avonds nog graag heen, als de zon achter de bergen verdwijnt. De kinderen spelen lekker met de steentjes in het water.

Ik had ze een van de eerste avonden geen zwemkleding aan gedaan, omdat ik dacht dat ze niet meer het water in zouden gaan. Verkeerd gedacht. Riv blijft redelijk droog, maar Vieve gaat gerust op haar buik in het water liggen poedelen.

Vieve wil met mij knuffelen, die is moe denk ik. Ik schiet stiekem dit plaatje van ons samen.

PONTE TIBETANO

Het zou een van de dagen minder mooi weer worden. We zochten wat leuke uitjes op, maar sommige daarvan hadden we al gedaan en andere leken ons niet zo geschikt met kinderen.

Redelijk in de buurt was een hangbrug; Ponte Tibetano. Je moet voor de gein eens deze locatie op Instagram opzoeken, werkelijk waar prachtige plaatjes. Na wat research op internet bleek dat je met een gondel omhoog kon en dat je dan nog 40-60 minuten moest lopen om deze brug te bereiken. Dit zou met kinderen goed te doen zijn, en veilig zijn. Let’s go!

We reden naar Zwitserland en wonnen nog wat informatie in bij de plaatselijke VVV. We kochten kaartjes voor het gondeltje omhoog en daar gingen we!

In een piepklein gondeltje omhoog. Spannend hè meisje?

De zon brak door en het werd wat warmer. Dat het slecht weer werd viel dus allemaal wel mee.

Eenmaal boven deden we de kinderen in de draagzak en gingen we op pad. Hier lachen we (bijna) allemaal nog, maar we liepen verkeerd en moesten dus een stuk terug. Het paadje was smal, steil en lag vol losse stenen. Niet wat wij verstaan onder goed te doen met kinderen en veilig. Gelukkig zitten die Tula draagzakken super fijn, en is dat een verademing om zo te lopen. Toch besloten we onze tocht niet verder voort te zetten. De zon was zo fel en een uur naar de hangbrug lopen op deze steile paadjes, betekende ook nog weer een uur terug over diezelfde vreselijke paadjes. Dat was niet helemaal zoals we het voor ons zagen.

afbeelding via Google

En dus skipten we deze brug.

En in plaats daarvan, zochten we een restaurant op boven op de berg, bestelden ijskoud drinken en voor ons allemaal een coupe ijs. Lekker!

En hoe vermaak je je kinderen op het terras…? Teken gewoon een druk kruispunt, inclusief rotondes en parkeerplaatsen en hij is weer even zoet.

Jammer dat we deze hangbrug niet hebben kunnen bewandelen, maar wie weet doen we dat ooit nog wel als de kinderen ouder zijn en zelf kunnen lopen.

DE MARKT IN LUINO

Iedere woensdag is er een grote markt in Luino. Dat is een stadje aan het Lago Maggiore. Het is de grootste markt van Noord-Italië en die wilden we zeker even hebben gezien. Het was vanaf Porlezza ongeveer een uurtje rijden en het zoeken naar een parkeerplek kostte ons ook nog bijna een halfuur extra. Dat wisten we gelukkig van te voren, dat het lastig parkeren zou zijn. 

We hadden de buggy mee en 1 draagzak. Riv wil vaak ook stukjes zelf lopen, dus dat kon mooi en als hij moe was kon hij in de draagzak.

We zijn op de markt! Het is goed druk, ondanks dat het geen hoogseizoen meer is. De markt komt steeds uit op het meer. Er wordt voornamelijk sieraden,kleding, lederwaren en schoenen te koop aangeboden. Ook zijn er wat kraampjes met eten en speelgoed.

We scoren even ergens een ijsje, het is warm! De ijsjes eten we aan “de kade” op.

Voor Vieve en mijzelf heb ik een bandje voor om onze enkels gekocht. Staat toch super schattig!?

Even naar het uitzicht kijken en de eenden en vissen bekijken die in het meer zwemmen. Riv heeft vooral oog voor de boten die af en aan varen.

We wandelen weer verder de markt op. Wat ligt het mooi hier! Riv bekijkt alles vanaf mijn schouders. Dat houd ik welgeteld 50 meter vol, en dan vind ik het wel weer mooi geweest.

Vieve gaat in de draagzak, zij is zo moe, dat ze in slaap valt. Het slaapzakje (voor haar hoofd) ligt ergens op een onbereikbare plek, sorry kind!

Ik kocht ook nog een hoedje op de markt. Mijn vorige zomerhoedje was gesneuveld in Egypte, dus nu heb ik mooi een nieuwe.

Dat was ons eerste weekje Italië. Nog maar 1 week over, maar daar gaan we nog heel erg van genieten. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.