MOMories

MOMories 52 ☆ KOFFIE MAAKT ME VROLIJK

Een hele goede morgen. Maandag = MOMories dag! Deze week was een fijne, afgezien van de reden van mijn huisarts bezoek van vrijdag. Een waterig herfstzonnetje én een vrij weekend maakten me vrolijk. En koffie. Koffie maakt me altijd vrolijk.

Ik kwam er bij het maken van deze MOMories achter dat er wel heel veel koffie kiekjes op stonden. Oeps.. Zal ik het vast nodig gehad hebben deze week. Zet voor jezelf ook een lekker bakkie en kijk mee met onze week.

MAANDAG

We zijn even bij mijn schoonouders en daar is genoeg om mee te spelen. Samen in de auto, en Vieve met d’r ovenhandschoenen. Lekker koken. Overigens ligt er een gereedschapskist in de oven warm te worden.

Who needs kapla anyways? Riv speelt graag Jenga zoals het hoort, maar als de toren is ingestort of hij heeft niemand om het mee te spelen, dan bouwt hij zelf wel wat. Ik vind het maar knap. Terwijl ik wat regelzaken op de laptop doe en wat aan de blog werkt, bouwt hij dus dit.

In de middag gaan we lekker even met de kinderen naar buiten. Het zonnetje breekt door dus we gaan lekker een frisse neus halen. Ik voel me nog steeds niet fit, dus dan is het wel fijn om er even uit te zijn.

Wel een beetje spannend die diepe plassen. Zal ik wel… of zal ik niet?

Ze vermaken zich zo heerlijk! Ook al zijn hun regenlaarzen helemaal vol gelopen met water en zijn ze van top tot teen vies, wij genieten ook!

Floddertje… Wat een ondeugend portret is dit zeg.

Eenmaal thuis doet Steef de kinderen onder de douche en maak ik pompoensoep. Heerlijk met dit weer!

DINSDAG

Het is dinsdag en mijn kleine vriendje (en vriendinnetje) zijn weer op het kinderdagverblijf. Lekker bouwen!

En ik draai een late dienst. Ik wandel een rondje met een van de jongeren door het bos en geniet ook daar van de herfst.

Vroeg in de middag bereid ik het avondeten alvast voor. Een van mijn lievelingsgerechten: bobotie! En ja, voor een fiks aantal personen.

WOENSDAG

Een hele goedemorgen! Deze draak is na het aankleden ineens verstopt. Met de iPad. Zat ze in de tent op Riv zijn kamer.

Zo. Ik ben ook klaar voor de dag. Truitje van de C&A die ik vorige week samen met mams kocht.

Ik moest mijn fiets ophalen bij de fietsenmaker, Steef dropte ons even voordat hij naar zijn werk ging en toen besloot ik maar met de kids een rondje te fietsen.

En belandden we spontaan bij de smoothiebar. Ik had nog niet gegeten en bestelde een mega lekkere smoothiebowl. Nog nooit gehad, maar het zijn zeg maar alle ingrediënten van een smoothie, maar dan gewoon in een kom gemikt. Ik nam carrot cake en ik kreeg dus een kom met yoghurt, geraspte wortel, walnoten, banaan, dadels, lijnzaad, havermout en kaneel. Echt super lekker! De kids genoten van een smoothie en speelden lekker.

Thuis gaan we lekker ons gangetje, en als Vief dan op bed ligt, dan installeren Riv en ik onszelf met een filmpje op de bank. Love it!

DONDERDAG

Donderdag is niet zo spannend. Ik werk, doe wat regeldingen, we fietsen een stuk met de kinderen en dan is het alweer avond.

Ik breng Vieve naar bed met nieuwe boekjes, dat is altijd goed!

En dan duik ik de crossfit box in. Deze jongens laten we staan, bench press, sit ups en push ups staan vanavond op het programma.

VRIJDAG

Vrijdagochtend en tijd om te gaan werken! Ik heb weer een vroege dienst, make-uppie op en gaan.

Tijdens mijn dienst voel ik me steeds verrotter. Ik ben nou een dikke week verkouden en niet fit, dat is zo niks voor mij. Echt, ik ben nooit ziek, dus dan is dit wel beroerd. De verkoudheid slaat ook op mijn oren en vooral het oor dat laatst geopereerd is doet zeer. Tijdens het werken wordt het steeds erger, en op een gegeven moment voelt het alsof er een flink pak watten in mijn oor zit. Ik besluit de KNO poli te bellen om even te overleggen. Na het weekend heb ik namelijk weer controle en een hoortest, maar als er nu iets niet lekker zit heb ik geen zin daar zo het weekend mee in te gaan.

Bij de KNO arts is er geen plek meer voor dinsdag en zij zeggen dat ik de huisarts moet bellen. Als ik de huisarts bel zijn zij tot begin van de middag telefonisch niet bereikbaar voor dit soort vragen. Begin van de middag bel ik weer terug bel krijg ik weer een automatisch bandje dat ze al vanaf ‘s ochtends geen afspraken meer maken en wordt de verbinding verbroken.

Ik vind dit zo slecht! Blijkbaar kan ik dus niet eens overleg hebben met een assistente, want ook al druk ik op 3 om met de assistente te spreken, de verbinding wordt gewoon verbroken. Ik besluit nogmaals te bellen en dan maar op 1 voor spoed te drukken. De mevrouw die ik aan de telefoon krijgt reageert geïrriteerd dat ik hiervoor de spoedlijn bel, maar ik geef aan dat ik er gewoon uit gegooid wordt op het reguliere nummer en dus staat ze me toch maar te woord.

Ik mag gelukkig nog even langs komen en mijn oren worden gecheckt. Jammer genoeg kunnen ze er niet zoveel mee, omdat ze niet zo vaak een “gereconstrueerd trommelvlies” zien en niet goed kunnen beoordelen of mijn oor ontstoken is. Het weekend moet ik dus overbruggen met pijnstillers en dan mag de KNO arts na het weekend maar verder kijken hoe het is.

ZATERDAG

Goeiemorgen zonder zorgen! Een make-uppie en een kop koffie verrichten wonderen.

We gaan met Martine en de kids lekker lunchen. Ik kies voor een Italian flat bread met serranoham, lekker!

Thuis doen Vieve en ik een powernap. Heerlijk vind ik dat zo af en toe. Riv was lekker aan het spelen, Steef deed ook lekker zijn eigen ding en mijn ogen vielen gewoon dicht op de bank.

Vieve kwam uit bed en wilde foto’s maken, Riv greep zijn kans om de clown uit te hangen. Gekke kinders. ‘s Avonds zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Ik maak boerenkool. BOERENKOOL mensen! Dat haat ik. Maarja, Steef houdt van stamppot dus zo af en toe doe ik maar wat water bij de wijn. Riv eet zowaar zijn bord leeg, echt, ik zei het toch dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.

ZONDAG

Dit is mijn zondag perfect samengevat. Ik voel me beroerd en lig de hele dag op de bank. Top. Hopelijk gauw weer wat beter.

Komende week staat er niet heel veel bijzonders op de planning, maar heb ik hopelijk wel een leuk uitje met Lits! Eerst maar eens beter zien te worden. Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.