wereldkaart van dichtbij
Kind Musthave van de maand Marissa Wonen

MUSTHAVE VAN DE MAAND – WERELDKAART

De wereldkaart in dit artikel heb ik gekregen.

Het is februari geweest en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe musthave van de maand. Heel eerlijk heb ik afgelopen maand niet veel gekeken voor nieuwe dingetjes. Ik werkte veel en verder deden we vooral veel leuke dingen. Dat is natuurlijk ook iets waar je blij van wordt, maar niet iets tastbaars. Wel mocht ik deze maand een super leuk item uitkiezen. Ik koos iets voor op Riv zijn kamer. Kijk je mee?

Ik had ze al vaker langs zien komen. Super leuke wereldkaarten speciaal voor kinderen. Riv is heel erg met letters, cijfers en dieren bezig, maar met landen nog niet zo. Hij weet dat we in Itilië op vakantie zijn geweest, maar verder is hij niet heel bewust in andere landen, laat staan continenten geweest.

Klik HIER voor nog meer musthaves!

Ik mocht een wereldkaart uitkiezen en de keuze was echt enorm. Je kunt kiezen uit die leuke wereldkaarten voor kinderen, maar ook als je liever een wereldkaart in je woonkamer of op je studiekamer wilt hangen kan dat ook. Er zijn heel veel designs en de keuze is reuze.

Als je bijvoorbeeld heel erg van reizen houdt, is het natuurlijk ook een heel tof idee om alle plekken die je hebt bezocht te markeren op zo’n kaart. Zelf zijn wij geen mega erge reisliefhebbers in de zin dat we een backpack reis naar Azië willen maken (met of zonder kinderen). Zo’n wereldkaart met vlaggetjes van bestemmingen waar wij zijn geweest zou dus een beetje kaal blijven en vooral Europa zou dan volgeprikt worden met vlaggetjes.

kinderkamer met wereldkaart boven het bed

Voor Riv zijn kamer kozen we deze leuke variant. Hij hangt boven zijn bed en elke avond wil hij even naar de diertjes kijken. Hij noemt ze dan en vooral de balvis (=walvis) en de krokodil zijn favoriet. Ook noemen we dan vaak even een dier dat hij nog niet kent. Er zijn meer varianten, maar deze vonden wij het leukst omdat de kleuren niet zo schreeuwerig zijn, en het toch een best rustige afbeelding is.

wereldkaart van dichtbij

De wereldkaart is op aluminium gedrukt. Wij hebben van onze bruiloft ook een foto op aluminium, en ook van de kinderen hebben we er één aan de muur hangen. Wel zo leuk dus dat dit hetzelfde materiaal is.

Een wereldkaart (wij hebben Ons Dierenrijk) van 90×60 cm kost €79,95. Let wel op dat je er een ophangsysteem bij bestelt. Bij onze andere aluminium foto’s werden die bijgeleverd, dat is hier niet standaard zo. Met een mailtje hierover was het zo geregeld en kregen we het ophangsysteem alsnog nageleverd. Op de site kon ik het niet zo makkelijk vinden, dus dat is wel iets om even op te letten.


2 Comments

  1. Echt een hele gave eyecatcher voor aan de muur.

    1. Ja, tof is hij he! En elke avond dus alle diertjes welterusten wensen. Wel heel leuk, want zo leert hij ook weer andere dierennamen kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.