Musthave van de maand

MUSTHAVE VAN DE MAAND – LOCO BAMBINO

Spelenderwijs leren, ontwikkelen en uitgedaagd worden. Wij kochten een poosje terug al het spelletje Loco Bambino voor Riv. Een échte musthave voor peuters. Ik vertel jullie vandaag wat wij er van vinden.

Loco Bambino kende ik nog van de basisschool. Toen zag het er wel wat anders uit, het doosje was volgensmij oranje, maar het idee is nog steeds hetzelfde. Je lost puzzeltjes op en door het doosje dicht te doen en om te draaien, kun je zien of je het goed hebt gedaan.

Loco is officieel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Riv wordt over een kleine twee maanden 3 jaar, maar vond dit spelletje al een poosje leuk. Wel met wat hulp, maar het gaat hem goed af!

Je koopt de basisdoos. Dat is de plastic houder met de gele stenen en eventueel één boekje. Je kunt je collectie uitbreiden met verschillende boekjes en dus opdrachten die je los kunt kopen.

HOE WERKT HET?

Je kiest een bladzijde uit een opdrachtenboekje en legt de doorzichtige basisdoos eroverheen. Je laat je kind de gele stenen op de bovenste helft leggen. Daar staan plaatjes van de pictogrammen die ook op de gele stenen staan. Als alle 6 de stenen liggen kun je beginnen.

Je kind pakt 1 steen van de bovenste helft. Er komt een plaatje tevoorschijn. Bijvoorbeeld een sjaal. Je kijkt vervolgens op de onderste helft of je iets van hetzelfde soort vindt. In dit geval een muts. Deze twee horen bij elkaar. De gele steen leg je over dat plaatje neer. Zo werk je alle afbeeldingen af.

Een lolly en een snoepje! Die horen bij elkaar.

Klaar? Doe de doos dicht, draai hem om en vergelijk het patroon met die in het boekje. Komen ze overeen? Dan heb je het goed opgelost.

De opdrachten lijken op elkaar en lopen op in moeilijkheid. Al heb ik het liever over uitdagingen.

KOPEN KOPEN KOPEN

De basisdoos kost €11,99 en koop je bijvoorbeeld HIER, en de verschillende boekjes vind je HIER. Die zijn met hun €7,95 ook heel leuk om cadeau te doen. Er is echt heel veel variatie. Zo heb je boekjes om te leren tellen, het logisch denken te stimuleren, maar ook boekjes van Woezel & Pip of Dribbel. Voor elk wat wils dus.

Je hebt Loco ook voor de basisschool kinderen. Dan heet het Loco Mini. Jammer genoeg moet je dan wel een nieuwe basisdoos kopen, want Loco Mini heeft andere stenen dan Loco Bambino. Maarrr als je een peuter en een kleuter hebt, kunnen ze wel tegelijk spelen.

LEES OOK: MUSTHAVE VAN DE MAAND – GAMETIME MET DJECO

Wij zetten zeker nog wat boekjes op Riv zijn verlanglijstje voor zijn verjaardag, zodat hij eindeloos kan blijven spelen. Ken jij Loco Bambino al? Of misschien nog wel van vroeger?


Dit artikel bevat een affiliate link.

3 Comments

  1. […] LEES OOK: MUSTHAVE VAN DE MAAND – LOCO BAMBINO […]

  2. […] verhalen en maandelijks terugkerende items op de blog. En dan hebben we het natuurlijk over de Musthave van de maand. Iedere maand laat ik jullie een toffe aankoop zien voor kinderen, jezelf, of voor bijvoorbeeld je […]

  3. […] LOCO BOEKJESRiv kreeg voor Sinterklaas de Bambino Loco doos met 2 boekjes. Die boekjes kent hij bijna uit zijn hoofd. Tijd voor nieuwe dus. Iets uitdagendere boekjes zette […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.