Musthave van de maand

MUSTHAVE VAN DE MAAND – GAME TIME MET DJECO

De kids worden ouder, en de interesses veranderen. Speelgoed is nog steeds erg leuk en leerzaam, maar we spelen steeds vaker samen spelletjes aan tafel. Tijd voor een nieuw spelletje, lees mee!

Wij hebben een onwijs leuke spelletjeswinkel hier in de stad, en we komen er echt te weinig! Want spelletjes zijn zo leuk, en al helemaal wanneer je een fanatieke kleuter in huis hebt!

Ruben kwam met dit spel thuis en het was direct een succes!

Het spel heet Little Action van Djeco, en volgens de handleiding voor kinderen van 2,5 – 5 jaar. Dit klopt wel, want Liz (2 jaar) kan hier met wat hulp ook redelijk goed mee overweg.

De spelregels zijn simpel: pak een kaart, voer de opdracht uit zoals afgebeeld en verdien hiermee een medaille. De speler met de meeste medailles wint.

Op de kaarten zie je verschillende opdrachten, hierboven van links naar rechts een paar voorbeelden: in evenwicht (probeer het dier 30 sec op je hoofd te laten balanceren), mikken (zet een dier boven op de doos en probeer deze met het tweede dier van de doos af te gooien), piramide (zet de dieren zoals afgebeeld op de kaart neer en zorg dat de piramide 30 sec blijft staan) en draaimolen (pak het dier van de kaart en probeer het 3 keer om je heen te laten draaien zonder te laten vallen)

De medailles mogen zelf uitgekozen worden wat zeer motiverend werkt. De materialen zijn stevig gemaakt waardoor de kleinsten er veilig mee kunnen spelen. Kortom: een erg leuk spel voor peuters en kleuters, favorietje hier!

2 Comments

  1. […] LEES OOK: MUSTHAVE VAN DE MAAND – GAMETIME MET DJECO […]

  2. […] LEES OOK: MUSTHAVE VAN DE MAAND – GAMETIME MET DJECO […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.