Musthave van de maand Review

MUSTHAVE VAN DE MAAND – ZAZU SAM SLAAPTRAINER

Wij hebben eigenlijk best wel mazzel met het slaapgedrag van onze kinderen. Waarom is de musthave van deze maand dan een slaaptrainer, zul je je wel afvragen? Nou, dat zal ik jullie gaan uitleggen.

Riv slaapt al sinds hij een klein babytje is hartstikke goed de nachten door. Sinds hij een peuter is, en hij een nieuwe kamer kreeg omdat zijn babykamer klaargemaakt moest worden voor Vieve, slaapt hij in een peuterbedje.

Daar kan hij natuurlijk zelf in, en dus ook uit. Dat is op heel veel momenten handig en fijn, alleen maakte Riv er een poosje een sport van om er al om half 7 uit te komen.

Nu denk jij misschien, meid waar maak je je druk om, dan kun je je kinderen klaar maken en ben je mooi op tijd klaar. Als ik regelmatig werk had gehad was dat inderdaad misschien niet zo’n probleem. Maar zoals ik al wel eens eerder heb geschreven in een blog (lees bijvoorbeeld HIER) werken wij onregelmatig en kunnen we dus ook heel vaak lekker luieren ‘s ochtends vroeg.

Sam de slaaptrainer via bol.com

Ik besloot daarom om een slaaptrainer te kopen. Na wat zoeken op internet en wat positieve verhalen kwam ik op de slaaptrainer met de naam Sam van het merk Zazu. We hebben het wel eerst nog een paar nachtjes aangekeken, want het ding kost je €40,- dus dat vond ik best een smak geld. Toen ik vroege dienst had en Riv om half 7 weer naast Steef stond, was hij het met me eens: er zou een slaaptrainer komen.

Mama! Het schaapje is groen!

Nu mag ik naar papa en mama toe!

De wekker was in huis, ik stelde hem in en zette hem op Riv zijn nachtkastje. Hij was meteen heel nieuwsgierig naar wat het schaapje daar kwam doen. Ik legde hem uit wat de bedoeling was. Het handige is, is dat er een voorbeeldknop op de wekker zit. Zo kun je even kijken wat het schaap doet als hij gaat slapen en weer wakker wordt. Op die manier kon Riv ook meteen zien wat er de volgende ochtend zou gaan gebeuren.

Het viel me wel op dat je best een harde klik hoort als het schaap zijn ogen sluit, of opent. We zouden wel gaan zien of Riv er wakker van zou worden.

EENS UITPROBEREN OF DIT WERKT!

We stelden de wekker in. Het schaapje gaat om 19:15 uur slapen en mag om 07:15 uur zijn ogen open doen. Riv ging lekker slapen, want het schaapje sliep ook. Haar oogjes waren dicht en het lampje kleurt rood. Wij hadden ingesteld dat dit lampje een halfuurtje aan blijft. Voorheen had Riv ook een nachtlampje die wij uit deden als we zelf naar bed gingen, dus een halfuur leek ons wel prima.

De volgende ochtend was Riv echt al mega vroeg wakker. Het nachtlampje gaat een halfuur voor de ingestelde tijd aan, op oranje. Bij Riv dus om 6:45 uur. Riv was al voor die tijd wakker, want het schaapje was nog niet eens oranje. Ik was ernstig benieuwd hoe dit zou gaan. Ik liep met hem mee terug en legde nog eens uit wat de bedoeling was.

Wonder boven wonder ging hij nog even slapen. Niet heel lang, maar daarna speelde hij lekker in zijn bed tot het schaapje groen was en haar oogjes open had! Yes!

De volgende dagen ging het eigenlijk alleen maar beter en bleef hij keurig wachten tot het lampje groen was en de oogjes van het schaap open waren. Dat is fijn. Het schaapje is zelfs mee gegaan op vakantie.

Had jij wel eens gehoord van een slaaptrainer? Of misschien overweeg je er zelf ook wel eentje aan te schaffen? Er zijn best wel wat keuzes op de markt, maar deze bevalt ons erg goed.


DISCLAIMER: Dit artikel is geen samenwerking en ik krijg ook niet betaald om dit te schrijven. Ik ben oprecht enthousiast over deze wekker en daarom is het de musthave van deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.