Peuter

NETFLIX TIPS VOOR PEUTERS

Hi! Leuk dat je er weer bent! Je bent dus op zoek naar Netflix series of films voor je peuter. Busted! Want jij zei vast, -net als ik, ik schreef er namelijk hier over- dat jouw kind écht niet voor zo’n beeldscherm werd gepoot voor zijn 4e verjaardag. Nou, nu ben je bij mij dan toch aan het juiste adres, want inmiddels heb ik -of eigenlijk Riv- al enkele favorieten bij elkaar gespaard. Open je Netflix en toevoegen maar aan die lijst!

Voor ik trouwens begin met het opsommen van al Riv zijn favorieten… Wij hebben hier een apart kinderaccount op Netflix. Dat is misschien meer iets voor de gestructureerde-inner-me, want ik kan er maar erg slecht tegen als er ineens tussen de “Misschien is dit ook wel wat voor jou, Marissa?”  lijst Peppa Pig of Nijntje tevoorschijn komt. Een eigen account voor de kinders dus.. En dan is dit wat daar veel op gekeken wordt of werd.

Nijntje

De hit voor ieder kind volgens mij. Ik ben zelf niet zo fan van Nijntje. En dan bedoel ik meer van alle spulletjes die er van te koop zijn. Boekjes en filmpjes van Nijntje vind ik dan wel weer leuk, maar je maakt mij niet blij met een Nijntje spullen voor in huis of op het kamertje ofzo.

Goed, ik dwaal af. Terug naar Nijntje op Netflix. Op dit moment zijn er 4 series te vinden van Nijntje. Nijntje & vriendjes, Nijntje langere verhalen, Nijntje kleuren, cijfers en vormen en ontdek de wereld met Nijntje. 

Alleen kleuren, cijfers en vormen is de getekende versie, de overige titels zijn animaties. Persoonlijk vind ik de getekende Nijntje leuker voor dreumesen en jonge peuters. Dit is iets duidelijker en ik merkte bij Riv dat hij hier zijn aandacht langer bij vast kon houden. Daarbij is het erg leuk om op deze manier bijvoorbeeld de kleuren te leren.

Van alle series staat er 1 seizoen online. De afleveringen duren tussen de 11 en 24 minuten.

Casper & Emma

Riv wijst op Netflix vaak zelf aan wat hij wil kijken. Toen hij de eerste keer Casper & Emma aan wees dacht ik dat dat niets voor hem zou zijn. Het is namelijk een serie die gespeeld wordt door echte kinderen. Het gaat over de vriendjes Casper en Emma die naar de basisschool gaan. Casper vindt het allemaal een beetje spannend en Emma is de stoere meid die hem helpt. Past totaal nog niet bij de fase waar

Riv in zit, maar toch vond hij deze serie super interessant. Misschien omdat Casper en Emma hele lieve knuffels hebben -Welpje en Mevrouw Konijn- die ook overal mee naar toe gaan? Of het komt door het lieve slaapliedje dat aan het eind van iedere aflevering weer ter

ug komt. Ik weet het niet, groot favoriet in ieder geval, hij bleef het maar kijken en ik kan de afleveringen wel dromen.

Er staat 1 seizoen op Netflix van 12 afleveringen. De afleveringen duren 12-13 minuten. Ik zou alleen aflevering 11 skippen, dat gaat over de poppenkast en het verhaal van Roodkapje en de boze wolf. Dat was voor Riv best een beetje spannend.

Tip de Muis

Wij hebben een paar boekjes van Tip de Muis (gescoord bij de Action trouwens, leuke budget tip!). Riv vindt de boekjes erg leuk, dus toen hij een keer een filmpje ging uitzoeken herkende hij Tip de Muis. Het liedje kent hij uit zijn hoofd, die zingt hij geregeld onder het spelen.

Tip is een ondeugend muisje dat graag verhalen verzint. Hij heeft een klein zusje. Door de verhaaltjes heen leert Tip van alles over normen en waarden, bijvoorbeeld dat wanneer hij steeds verhaaltjes verzint, mensen hem niet meer geloven wanneer hij wél de waarheid spreekt. Leuk én leerzaam dus!

Er staat 1 seizoen op Netflix van 26 afleveringen. De afleveringen duren 14 minuten.

Wat zijn de Netflix favorieten bij jou thuis?

xoxo Marissa 2

2 Comments

  1. […] ben ik weer met wat Netflix tips voor peuters. Eerder deelde ik al wat series [klik!] die ik zelf vooral leuk vind voor de wat jongere peuters (eind 1, begin 2 jaar). Vandaag is het […]

  2. […] Een lifesaver die iPad. Ik schreef al eerder over Netflix tips (nog niet gelezen? Klik dan HIER en HIER) voor peuters. Ik downloadde wat filmpjes zodat hij die ook zonder WiFi kon bekijken. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.