Gezin Lifestyle

ONZE PLANNEN DEZE ZOMERVAKANTIE

Zoveel mensen, zoveel wensen. Als het op zomervakantie aan komt heeft iedereen wel een ander wensenlijstje. Sinds wij kinderen hebben is dat lijstje bij mij ook wel een beetje anders geworden. Vorig jaar gingen wij voor het eerst met 2 kleine kinderen op vakantie. Wat gaan we dit jaar doen?

We vroegen het ons zelf al af toen we vorig jaar terug reden uit Italië. Het was daar super mooi en we hadden nog niet genoeg gezien, maar een nieuwe plek ontdekken vonden we ook wel leuk.

We parkeerden ons zomervakantie plannen even, we hoefden toch nog niets te boeken. Toen het ongeveer december was moesten we toch wel gaan nadenken wat we wilden. Eerlijk gezegd heb ik me er niet toe gezet om uit te zoeken waar we heen konden gaan. Steef heeft van alles uitgezocht, maar veel accomodaties zaten al vol of waren schreeuwend duur.

BUITEN HET SEIZOEN

Wij hebben het geluk dat we nog buiten het seizoen op zomervakantie kunnen. Zodra Riv naar school gaat is dat natuurlijk afgelopen. We gaan, net als vorig jaar, in september op vakantie. Ergens is dat lekker, want als iedereen al is geweest, hebben wij nog wat tegoed. Aan de andere kant duurt de zomer soms ook wel erg lang en ben ik intens toe aan vakantie.

VLIEGEN OF MET DE AUTO?

We hebben het allebei al eens meegemaakt: een vliegvakantie met alleen Riv, een vliegvakantie met allebei de kids en een lange autorit naar ons vakantieoord met beide draakjes.

Vliegen is best wel fijn als je een weekje ergens heen gaat waar het gegarandeerd warm is. Met name in het voor- of najaar dus. Dan moet je al gauw wat verder. Voor een langere vakantie vind ik het persoonlijk fijner om met de auto te gaan, je kan al je zooi mee nemen en zit niet vast aan een bepaalde hoeveelheid kilo’s. Ook op locatie zelf kun je met je eigen auto alle kanten op, zonder een huurauto te moeten regelen.

De autoreis naar Italië was ons vorig jaar wel bevallen en de plek waar we zaten ook. Steef informeerde bij de eigenaren van het chalet of we komend jaar misschien weer daar onze zomervakantie konden vieren. Het chalet bleek nog vrij en zo besloten we dat het gewoon hetzelfde stekkie als vorig jaar zou worden.

Dat is 9 uur rijden. Vorig jaar gingen we ‘s nachts rijden, ontbeten we ‘s ochtends in Duitsland en kwamen we begin van de middag aan op de camping. Dat was voor ons ideaal en ik denk dat we het dit jaar weer net zo doen.

We zaten aan het meer van Lugano, in het dorpje Porlezza. Dat is net in Italië, vlakbij de Zwitserse grens. Zo waren we ook regelmatig in Zwitserland te vinden voor leuke uitjes.

WELKE FACILITEITEN?

Wij zijn niet heel veeleisend als het op faciliteiten op een camping aan komt. Op de camping waar wij waren was bijvoorbeeld geen animatie, althans, niet toen wij er waren. Er is een zwembad, een deel voor kinderen en een deel waar je baantjes kunt trekken en waar 2 grote glijbanen in uit komen. Het is niet groot, maar groot genoeg voor de vakantiegangers die er dan zijn en lekker overzichtelijk. De camping heeft een klein supermarktje, wij reden elke keer naar een dorpje verderop voor de grote boodschappen, maar je kunt wel verse broodjes kopen ‘s ochtends en wat andere producten.

Samen met Vieve in het meer van Lugano
Lago di Lugano ♥

Behalve het zwembad, geeft de camping ook toegang tot het meer van Lugano. Dat is echt super dichtbij. We hadden een bolderkar mee, zetten de kinderen daar in met alle spullen en liepen over de camping richting het meer.

Ook is er een klein speeltuintje en zit de beste pizzeria van het dorp op de camping. Je betaalt echt belachelijk weinig voor een super lekkere pizza. Als toetje haal je een lekker ijsje, ook gewoon op de camping.

Riv bij het kinder zwembad

Ons chalet heeft 2 slaapkamers, een keuken, eigen sanitair, airco en een veranda. Dat is voor ons echt ideaal. We ontbijten lekker op de veranda en alle kruimels vegen we lekker weg. De airco doet zijn werk om iedereen lekker te laten slapen en de 2 slaapkamers zijn voldoende voor ons. Vieve is over gegaan naar een groot bed, dus zij kunnen samen op een kamer. Vorig jaar sliep Vieve bij ons, omdat er in de slaapkamer van Riv geen ruimte was voor een extra campingbedje, maar nu kunnen zij lekker samen slapen. Ideaal.

Als ik dit zo schrijf krijg ik al weer helemaal zin in de vakantie. Nog even geduld, want nu Riv nog niet naar school moet gaan we lekker buiten het hoogseizoen om op vakantie. Als iedereen geweest is, hebben wij nog een heerlijke vakantie in het verschiet.

Ga jij nog weg deze zomer? Of misschien ben je al lekker geweest. Geniet in ieder geval van deze zomer, en maak er een mooie en gezellige tijd van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.