Persoonlijk

OP NAAR MARISSA 2.0.

Gewicht.. ik denk dat het grootste deel van de vrouwen struggles heeft met haar gewicht. De een omdat ze vindt dat ze een paar kilo te zwaar is, de ander omdat het maar niet lukt om er wat gewicht bij te krijgen. Vandaag vertel ik over mijn eigen struggles met mijn gewicht.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het best spannend vind om dit stukje online te gooien. Ik heb een beetje het gevoel dat het nu een succesverhaal moet worden, omdat ik anders hopeloos gefaald heb. En eerlijk is eerlijk, ik wil natuurlijk ook dat het een succesverhaal wordt, want ik heb doelen voor mezelf gesteld. Het zou jammer zijn als ik die niet behaal. Maar als dat zo is, dan ben ik normaal gesproken de enige die dat weet. Nu jullie ook allemaal. Afijn, ik dwaal af. Mijn gewicht, mijn lijf.

DIE ELLENDIGE ONZEKERHEID OVER GEWICHT

Ik ben altijd bezig geweest met mijn gewicht. Vanaf de middelbare school dan. Als ik foto’s terug zie dan vraag ik me echt af waarom, maar goed. Het was zo. Inmiddels zijn we jaren verder en is er wat dat betreft niet veel veranderd. Ik ben niet zo zeer onzeker over mijn gewicht, daar ben ik best open over, maar het gaat me meer om hoe ik er nu uit zie. Eigenlijk is het maar stom dat ik me daar niet lekker bij voel. Stom, dat ik mezelf vergelijk met andere vrouwen. Stom, dat ik dat rolletje bij die andere vrouw niet teveel of lelijk vind, en bij mezelf wel.

In heel korte tijd hebben er 2 kinderen in mijn buik gewoond. Riv en Vieve schelen iets meer dan 14 maanden van elkaar. Mijn lijf heeft eigenlijk nauweljiks de tijd gehad om weer terug te veren, omdat Vieve toen alweer onderweg was. Allebei zijn ze in mijn buik 9 maanden lang uitgegroeid tot voldragen baby’s van bijna 4 kilo. Niet zo gek dus, dat dat lijf niet meer helemaal hetzelfde is als daarvoor. Mijn huid is uitgerekt, mijn buikspieren zijn weg en striae tekent mijn huid. Al vind ik dat laatste nog het minst erg van alles.

DE KNOP MOET OM

Maar goed, dat je kinderen hebt hoeft geen excuus te zijn om ontevreden te zijn met je lijf. Heel veel heb ik niet gedaan om af te vallen. Ik ben begonnen met hardlopen, dat heeft er wel voor gezorgd dat ik fitter ben geworden, maar ik ben er niet drastisch mee afgevallen. Ook heb ik qua voeding wel opgelet wat ik naar binnen werkte, maar ik ben een sucker voor chips en taart op verjaardagen. Als ik in de spiegel kijk, word ik niet per se happy, mijn bikini stond me dit jaar niet zo mooi als vorig jaar. De knop moet om, nee, ik WIL de knop om. Ik wil fitter worden, letterlijk lekkerder in mijn vel zitten. Dat gaat vast ook gepaard met wat kilo’s kwijtraken, maar daar is het me niet eens zo zeer om te doen. Nou zie ik wel dat mijn gewicht niet minder wordt, maar al bijna 2 jaar blijft hangen op één en hetzelfde punt. Bloed irritant. Ik ben klaar voor Marissa 2.0.

HOE GA IK DAT DOEN?

Ik heb al eerder verteld dat ik ben begonnen met crossfitten. Ik hoop daardoor een flink stuk fitter te worden, en hopelijk ook wat gewicht te verliezen. Met alleen sporten kom ik er niet. Ik ga (opnieuw) beter op mijn voeding letten, meer water drinken en dus meer bewegen. Ik weet nog niet precies op welke manier ik beter op mijn voeding ga letten. Minder koolhydraten eten en meer eiwitten, intermittent fasting, of toch weer BodieBoost..

Als stok achter de deur ga ik jullie elke maand een update geven over hoe het gaat. Of ik gewicht kwijt ben, wat mijn valkuilen waren die maand en misschien ook wel lekkere (en dus ook gezonde) recepten delen.

Nou was september niet de meest fantastische maand om te beginnnen met een gewichtsupdate, omdat wij natuurlijk op vakantie gingen. Daar hebben we genoten van pasta, pizza en ijs. Die schade mag ik dus ook nog eens inhalen. Alhoewel, dat valt wel mee. Ik ben niets aangekomen op vakantie, zelfs iets afgevallen. Vast omdat we lichamelijk veel actiever waren daar.

Ik neem jullie mee, op reis naar Marissa 2.0. Niet voor jullie, of de rest van de buitenwereld, maar voor mezelf. Omdat ik zelf fitter en gezonder wil worden en daarbij alle support kan gebruiken. Tot volgende maand!

Uitgelichte afbeelding via rawpixel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.