Recepten

SUPER EASY RECEPT VOOR PAPRIKASOEP

Follow my blog with Bloglovin

Mijn lievelingssoep is tomatensoep, maar sinds ik deze paprikasoep heb geproefd, is het een close call. Net even anders dan een doorsnee soepje, vult super goed en is echt mega lekker. Vandaag het recept voor jullie!.

Soep is een super makkelijke manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Jammer genoeg houdt Riv helemaal niet van soep. Hij heeft het denk ik 1x in zijn leven gegeten, en sindsdien raakt hij het niet meer aan. Hij proeft het zelfs niet eens meer. Vieve daarentegen is er gek op. Maarja, op welk gerecht niet?

INGREDIËNTEN

Voor 6 kommen soep.

❯ 3 rode paprika’s
❯ 2 tomaten
❯ 1 wortel
❯ 1 grote ui
❯ 2 teentjes knoflook
❯ 2 bouillonblokjes
❯ 2 theelepels paprikapoeder
❯ 125 ml crème fraîche
❯ 1 liter water
❯ olijfolie
❯ peper en zout naar smaak

BEREIDING

Snijd de wortel, de ui en de paprika’s. Pak een ruime pan, doe daar een flinke scheut olijfolie in en fruit daarin de wortel, ui en paprika. Ongeveer 5 minuten is prima.

Ondertussen snijd je de tomaten in kwarten en pers je de knoflook. Deze bak je mee in de pan voor ongeveer 3 minuten. Voeg nu ook het paprikapoeder toe.

Voeg dan ongeveer een liter kokend water toe en doe de bouillonblokjes dan ook in de pan. Blijf dit goed roeren, tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Dan doe je de deksel op de pan en laat je het voor 5-10 minuten even op laag vuur doorkoken.

PROBEER OOK: VEGA QUICHE MET SPINAZIE EN FETA

Als de groenten lekker zacht zijn is het tijd om er soep van te maken. Dit kun je met een staafmixer doen, of door alles in de blender te gieten. Naar smaak kun je de crème fraîche mee blenden, of toevoegen bij het serveren.

Lekker met een beetje stokbrood erbij. Wij maken altijd genoeg om ook nog wat te bewaren voor tijdens de lunch, of voor een andere dag wanneer we geen zin hebben om te koken.

Simpel, en lekker. Eetsmakelijk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.