Plog

PLOG 1 ☆ DAG IN ITALIË

Hoi!

Daar zijn we weer. Dit keer niet met een artikel, maar met een plog. Ik dacht hoe zal ik het gaan noemen, maar na een paar keer mijn beste vriend Google te hebben geraadpleegd kwam ik tot de conclusie dat ik de keuze heb tussen bloggen, ploggen en vloggen. Of ik maak gewoon geen keuze en doe het allemaal! Anyhow, het leek me leuk jullie af en toe eens mee te nemen in een dag(deel) of meerdere dagen die wij meemaken. Vandaag dus de allereerste plog.

Ik wil jullie niet jaloers maken, maar ik begin lekker zonnig met een dag uit onze vakantie in Italië.  Als deze plog online komt zijn wij al over de helft van onze vakantie.

Vakantiedag

We beginnen de dag met een ontbijtje op de veranda. De afgelopen dagen was het in de ochtend nog fris, niet zo gek ook want het is september en we zitten tussen de bergen. Vandaag is het een stuk warmer. De kinderen eten een lekker broodje. Uiteraard hebben we pindakaas en muisjes -tja, Stephan noemt dat zo.. voor mij is het gewoon vruchtenhagel- meegenomen uit Nederland. Kijk ze nou zitten. Allebei die knietjes opgetrokken.

Eetsmakelijk! Ik neem yoghurt met banaan en blauwe bes. Camping life = uit de yoghurtbeker eten. Scheelt weer afwas 😉 Ziet er trouwens weer lekker ranzig uit zo.

Vieve is moe, die was vanochtend wat vroeger wakker dan normaal. Omdat we straks even weg willen, leggen we haar nu alvast op bed. Riv speelt ondertussen op zijn bed in het raam. Dat zal hij nog missen als we weer thuis zijn!

Ik maak me even klaar om te gaan. Dit is het uitzicht vanuit onze badkamer.. Dat is toch mega mooi!?

Zo, Vieve is weer wakker. Even haar haar fatsoeneren en dan kunnen we gaan. Dat lukt trouwens alleen maar als ik haar wat te doen geef. Iets te spelen of iets te eten. Vandaag dus een biscuitje. Dat te spelen gooit ze meestal ook binnen 3 tellen alweer van zich af.

We zitten in de auto. Maar kijk, miep heeft haar haar alweer losgetrokken. Nu maar hopen dat dat speldje nog ergens ligt, anders kan ik wéér nieuwe kopen.

We rijden wat verder Italië in. We zijn nu steeds richting Zwitserland gegaan, maar besluiten nu wat verder het land in te rijden. We hebben geen plan, we zien wel wat we voor leuks tegen komen.

Dat wordt Menaggio! Daar wilden we sowieso nog naartoe om met de boot naar de overkant van het Como meer te gaan. Dat gaan we vandaag niet doen, maar we nemen er al wel vast een kijkje.

Riv spot allemaal bussen. “Kijk mama! Roze bus!” Reken er maar niet op dat hij voorlopig mee wandelt.

Hij vindt de boten en het water prachtig. Hij wil alles zien, en dus ook overal stil staan.

Als ik vraag of hij bij mama in de zak wil -noemt hij zelf overigens de tas-, dan wil hij dat wel. Kan hij toch alles goed zien en kunnen wij een beetje doorlopen. Deze man staat te vissen. We krijgen trouwens veel bijkijks met die 2 mega blonde kids van ons! Al helemaal als ze beiden in de duo wagen zitten.

We gaan even op een terrasje zitten voor échte Italiaanse koffie. Mennnnn daar heb ik zin in! We bestellen latte machiatto, maar krijgen een soort koffie verkeerd. Dat had ik niet verwacht. Volgende keer dus maar een cappuccino. Desalniettemin smaakt hij lekker.

Vieve komt kusjes brengen. Maar is eigenlijk op boevenpad. Mama’s zonnebril afpakken is veel leuker.

Riv zag al het ijs al toen we over het pleintje liepen. En als je in Italië bent moet je uiteraard ook ijs eten, op welk moment van de dag dan ook. Dus dat doen we! We gaan niet op het terrasje zitten, maar op een bankje bij het water. Hebben we ook wat te kijken. Het is hier zo mooi! Ik was zelf vroeger als klein meisje met witte haartjes ook bijna iedere zomer in Italië. En kijk mijn eigen dochter nu!

 

Als Riv zijn ijsje op heeft, wil hij nog wat bij papa scoren. Maar papa zijn ijsje is vies, bah. Citroen 😉 Dus komt hij bij mij schooien. We lopen terug naar de auto. We willen de kids er ook weer op tijd in hebben liggen zodat we vanmiddag nog lekker kunnen zwemmen. Dit uitzicht… elke hoek is weer anders. Ik hou er van!

We moeten nog even wat boodschappen doen. Stephan gooit dit ineens in de kar om Riv te laten schrikken. Die snapt er alleen nog niet veel van waarom ik zo hysterisch doe. Ik dacht dat Steef wat uit de koeling pakte dat we echt nodig hadden. Krijg ik ineens zo’n beest in mijn handen geduwd! Brrr.

We rijden weer terug naar de camping. Als we weer in ons huisje zijn eten we weer even een broodje en gaat Riv naar bed. Die is klaar met eten en vraagt er dan zelf om. Als Vieve haar broodje op heeft gaat ook zij lekker naar bed. Welterusten moppies!

Dan schrijf ik nog even verder aan de blog. Ik vind het toch zo leuk om te doen! Ik heb altijd al van schrijven gehouden, schriften vol. Nu mijn eigen kleine stukje internet.

Daarna gaan wij heerlijk samen even van de zon genieten terwijl de kinderen slapen. En dan vallen we zelf ook even heerlijk in slaap. Dat is toch zo lekker van vakantie! Als iedereen weer wakker is gaan we lekker zwemmen. Riv heeft wat opstart probleempjes met wakker worden, maar zodra hij het zwembad ziet is hij dat vergeten.

Het zwemmen gaat super goed. Riv kan in het kinderdeel staan, terwijl dat niet eens heel ondiep is. Vieve speelt lekker op de rand en laat zich door ons voorttrekken in het water. Ze vinden het heel leuk om met het emmertje en het waterrad te spelen. Zo simpel kan het zijn!

Dit is het diepe deel van het zwembad trouwens, het kinderdeel is bij de paddestoel.

Als we uitgezwommen zijn, is het tijd om eten te koken. En je kunt natuurlijk niet in Italië op vakantie zijn en niet minstens om de dag pasta eten. Vandaag pasta met spinazie & formaggi.

Helaas hoort daar ook de afwas bij. Er zit geen vaatwasser in ons huisje en dat betekent old school afwassen. Het is niet anders. Dit doen we tot nu toe wel elke avond, anders word je ‘s ochtends ook wakker met een onaangename verrassing.

De rest van de avond chillen we. Riv speelt nog even bij ons buiten als Vieve op bed ligt.


Eigenlijk willen wij daarna ook buiten blijven maar er zijn vandaag vet veel muggen. We hebben al deet op gedaan, maar dat helpt helaas niet. We kijken binnen tv -yaay voor Nederlandse tv op vakantie-, en gaan er lekker op tijd in.

Voor morgen hebben we nog geen plannen gemaakt, maar we hebben het idee om naar de markt in Como te gaan. Dat schijnt een mooie stad te zijn.

Ik hoop dat jullie deze 1e plog leuk vonden. Ik lees graag in de reacties of jullie dit een leuke afwisseling vinden en vaker een plog willen lezen. Laat je het weten in de comments?

xoxo Marissa 2

2 Comments

  1. Leuk vakantie verhaal. Gezellig om te lezen

  2. […] Zomervakantie 2018 in Italië […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.