Kind MOMories Voedselallergie

PLOG 11 ☆ PROVOCATIE LIZ DEEL II

Vandaag stond deel II van de hazelnoot provocatietest op de planning! Jullie hebben in PLOG 3 al kunnen lezen dat we de test niet helemaal konden afronden, dus we kregen een nieuwe oproep voor het laatste deel van de test. Wederom een spannende dag!

Omdat we ons al heel vroeg moeten melden op de kinderdagbehandeling en Sef gewoon naar school moet, logeert hij bij opa & oma. Liz geniet ‘s avonds heerlijk van dit moment: lekker de bank en de TV voor haar alleen!

De volgende ochtend stappen we rond 06:45 in de auto. Gelukkig zit het verkeer mee en zijn we ruim op tijd in Deventer. Mevrouw wil alleen nog maar zelf lopen dus daar hadden we nu gelukkig de tijd voor.

De vorige keer hebben we stap 1 t/m 6 van de hazelnoot provocatie gevolgd, daarna hield Liz het voor gezien. Vandaag staan de laatste 3 stappen klaar en ze hebben twee varianten gemaakt: gemalen hazelnoot en hazelnoot verwerkt in een speciaal voor haar gemaakte chocolade pasta. We kunnen dus beiden proberen.

We gingen er eigenlijk wel vanuit dat de chocolade pasta in de smaak zou vallen, maar Liz vindt het helemaal niks. Ze kent de smaak niet omdat ze nog nooit chocolade heeft gegeten. We hebben het puur geprobeerd en wat op haar maïssnack gesmeerd maar ze laat duidelijk merken dat ze het niet lekker vindt. Hoezo ik ben 2 jaar……zucht. Maar we blijven positief!

In overleg met de verpleegkundigen besluiten we dan maar voor de gemalen hazelnoot te gaan, de vorige keer at ze dit prima op met wat appelmoes. Moet lukken dus!

Tussen het spelen door wat happen geven, ik had alles al geprobeerd. Ruben neemt het even over, zo fijn dat we samen zijn! De klus leek makkelijker dan we dachten.

Deze foto zegt genoeg: Liz was bij de eerste stap al niet van plan om ook maar iets te gaan eten. Ze proeft bij alles direct dat er iets in zit wat ze niet kent en/of lekker vindt. Met appelmoes, met banaan, chocolade opgelost in haar drinkbeker. Ze heeft het direct door.

We besluiten haar even een half uurtje te laten spelen en geen eten en drinken aan te bieden. De verpleegkundigen pakken het zo mooi op, en hebben hier in het speelhoekje wederom op een leuke speelse manier geprobeerd de test te laten slagen, maar helaas….

We spelen nog wat, en uiteindelijk besluiten we rond een uur of 12:00 dat het mooi is geweest. Liz is niet van plan te gaan eten, en we willen haar niet gaan dwingen. De hazelnoot test is niet afgerond en daarmee hebben we helaas dus niet kunnen uitsluiten of ze allergisch is. De reden voor een provocatie was de verhoogde waardes in het bloed, we waren erg benieuwd maar voor nu moeten we er helaas nog vanuit gaan dat ze allergisch kan reageren. Ze mag de hazelnoot voorlopig nog niet zonder toezicht gaan eten.

Naar huis, helaas zonder duidelijkheid.

We hebben een formulier gekregen om bloed te prikken. De waardes voor koemelk en kippeneiwit willen we laten bepalen en hopen over een tijdje deze ook kunnen provoceren.

Voor nu weten we dat Liz allergisch is voor koemelk, kippeneiwit, pinda en noten. We hopen heel hard dat de testen in de toekomst gaan bewijzen dat ze ergens over heen is gegroeid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.