Plog

PLOG 2 ☆ TERUG VAN VAKANTIE

Ik vroeg op Instagram of jullie deze plog op dinsdag of woensdag wilden zien. Het merendeel stemde voor dinsdag. Dus, bij deze de plog van het weekend!

We zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag terug gekomen van vakantie. We hebben nog een week vakantie met zijn viertjes -al hebben die kids van ons altijd vakantie-. Op zaterdag pakten we onze spullen uit en werd er heel veel gewassen. Ook zagen we wat vrienden en kwam mijn vader langs. Op zondag doen we vooral heel rustig aan, we zijn allebei niet zo fit. Kijk je mee?

Zaterdag

Het is 02:30 uur. We rijden ons stadje weer binnen. Bijna thuis! Zodra we onze straat in rijden zegt Riv -die inmiddels wakker is geworden- “we zijn weer thuis!” We duiken gauw ons bed in.

Riv slaapt tot 7:50 uur en kruipt dan even bij ons in bed. Hij speelt wat met zijn auto’s, knuffelt met Dex -onze kat- en kijkt daarna een filmpje op Stephan zijn telefoon. Zo kunnen wij nog even rustig wakker worden na maar een paar uurtjes slaap. Stephan gaat alvast met Riv naar beneden en doet wat boodschapjes. Na een vakantie zijn alle kasten leeg. Vieve slaapt tot 9:20 uur! Heerlijk.

Als ik beneden kom, pak ik het AliExpress pakketje uit dat in de brievenbus lag. De slofjes voor Vieve, yes! wat zijn ze leuk. Meer hierover binnenkort in een AliExpress-shoplog.

De schone slaapster is wakker, de boodschapjes zijn binnen. Tijd voor ontbijt!

En als het tijd is om de koffertjes uit te pakken, is het ook tijd voor de was. Ik vind dit zo schattig, twee van die kleine koffertjes met al hun spulletjes. Het koffertje van Vieve is van Kruidvat, hebben we van mijn schoonouders gekregen als kraamcadeautje. Het koffertje van Riv is een trunkie. Was ook een kraamcadeautje. Was 1 van de 5 zit er in. Het wassen zelf gaat nog wel, maar vervolgens alles opvouwen en opruimen vind ik toch zo’n takke klus! Meestal vind ik het fijn om op vakantie alvast wat te wassen zodat (een deel van) de spullen weer schoon mee terug gaan. Op de camping was geen wasmachine, in het stadje was wel een wasserette, maar ik had niet zoveel zin om op vakantie bij een wasserette te gaan zitten wachten tot mijn was klaar was. Dus dan maar thuis, ook niet erg.

Als de 1e was er in zit is het tijd voor koffie. Een espresso voor Steef en een cappuccino voor mij. Genieten!

We gaan even bij mijn zwager en schoonzus en de kleine langs. Op de terugweg wil Riv allemaal blaadjes plukken.  Op vakantie plukte hij steeds bloemetjes voor ons, maar de herfst heeft hier toch al wel een beetje zijn intrede gedaan dus dan worden het maar blaadjes plukken.

Hij is een beetje moe. Hij mag even Netflixen. Hij kiest Cars 3 uit. Grappig, dit heeft hij nog nooit gezien, maar hij vindt het een leuke film. Ondertussen smeer ik een broodje dat hij lekker op de bank mag opeten. Daarna gaat hij naar bed.

Vieve heeft een powernap gedaan en ik ben intussen alweer toe aan mijn 2e bak koffie. Kijk die bruine handjes dan! Haar haar zit ook lekker ontploft. Ze heeft vannacht met haar knotje in geslapen.

Lisa komt langs met Fien. Even bij kletsen en knuffelen. Wij zien elkaar normaal sowieso 1x per week en vaak nog wel meer. Die twee weken vakantie waren dus wel lang! Riv wil graag Fien op schoot, zo lief om te zien dat hij wat meer een grote jongen wordt.

Vieve leest ondertussen een boek. Lisa heeft haar ongetemde haar een beetje gefatsoeneerd met deze speld. Ik vond ze zelf steeds te groot, maar nu ik het zo zie vind ik het toch wel leuk staan bij d’r.

Mijn vader komt langs. Mijn moeder zit voor haar werk in het buitenland. Papa is in de buurt en komt op de terugweg langs. Riv is super blij om hem te zien.

We eten patat! Zo lekker, geen zin om te koken dus lekker makkelijk. Riv en Vieve zijn beide gek op snack tomaatjes, dus die doe ik er ook bij. Ook wat vitamientjes.

Na het eten weer een bakkie. Echt hard nodig vandaag zeg! Ik moest er vandaag wel even in komen met het ploggen. Vergat steeds foto’s te maken. De koffie was nu dus ook al op.

Na het eten gaat papa weer naar huis rijden. De kinderen spelen nog even, wij gaan nog even verder met wat regeldingetjes. Pfoe.. Bijna alle was gedraaid en in de droger gehad. De andere wasmand zit ook vol en deze puilt uit. Dit is de schade tot nu toe. Ik zet vaak een vlog aan op TV of kijk een serie op Netflix terwijl ik de was vouw.

Ik ben bezig met nog wat vakantie spulletjes opruimen als Riv heel trots naar me toe komt lopen: “Bloemetje geplukt mama!” OOOOH NO! Heeft hij mijn pannenkoekenplant geplukt. Mijn eerste reactie is boosheid, maar al snel bedenk ik me dat hij dit lief bedoeld. Ik leg hem dus maar uit dat de plantjes binnen er niet zijn om te plukken en dat hij buiten bloemetjes mag plukken. Wij hebben verder geen bloemen in de tuin waar hij bij kan, dus so far so good.

We brengen de kinderen naar bed en daarna kruip ik achter de computer om wat te werken aan de website. Verder doen we niks en gaan we redelijk op tijd naar bed. We zijn best moe van de terugreis.

Zondag

Goeiemorgen! Ik heb weer geluk. Stephan gaat alweer met Riv vast naar beneden, ik kan dus even blijven liggen. Ik slaap niet meer verder, maar lig wel nog even lekker in bed. Ik voel me niet fit, super verkouden en een zere keel. Mijn hele hoofd voelt alsof het vol zit met watten.

Zodra ik Vieve hoor ga ik uit bed en naar haar toe. Kijk dat kapseltje dan! We moeten echt haar haren doen anders ziet het er niet uit en zit alles in haar ogen.

Ik ga lekker met Vieve douchen, ze vindt het heerlijk. Voorheen vond ik dat best een gedoe om alleen met haar te douchen. Nu zet ik haar onder de douche met wat speelgoed en ga er zelf bij. Zij vermaakt zich eigenlijk de hele tijd met het speelgoed. Als ik dan zelf klaar ben droog ik me af terwijl zij nog even verder doucht. Ik hijs mezelf in mijn badjas en dan pluk ik haar er onder uit. Kijk dat bruine ruggetje! Een afdruk van haar badpak.

Vieves kleertjes uitkiezen vind ik elke dag weer zo leuk om te doen! Ik kies vandaag voor basic. Het broekje is een soort jegging en is van Zara. Deze heb ik van Pascalle gekregen, is van Liz geweest. Volgens mij is het broekje dus niet meer te koop. De top is een longsleeve van de H&M. Meestal koop ik zulke basics bij de Hema, maar deze heeft een leuk biesje bij de hals en mouwen. Is het net wat meisjesachtiger. De sneakers kocht ik bij de Zara toen ik nog zwanger was van Vieve. Ik dacht dat ze ze al wel zou passen, het is namelijk maat 20, maar ze zijn nog te groot. Gek, want op vakantie droeg ze waterschoentjes in maat 20/21 en die pasten precies.

Tijd voor ontbijt! Een broodje pindakaas voor mevrouw. Deze tuitbeker is van de Hema en Vieve drinkt er super goed uit. De rietjesbeker gebruiken we ook, maar soms drinkt ze daar echt te weinig uit. Dan kantelt ze hem achterover als een gewone beker en komt er dus ook niks uit. Uit deze beker drinkt ze echt veel. Fijn, Riv heeft nooit een tuitbeker gehad.

Een kop thee voor mij. Even rustig opstarten en lekker voor mijn keel.

Klaar mama! Ze maakt het goed duidelijk wanneer ze klaar is. Dan schuift ze haar stoel naar achteren en als het haar dan nog te lang duurt gooit ze gewoon haar restjes brood op de grond.

Ik kleed me even aan, want we gaan even een stukje wandelen. Even een frisse neus halen, misschien is dat ook wel goed voor mijn volle hoofd. Ik ga voor een simpele jeans van Primark en een top van de H&M.

Zo, wordt die duo wagen toch nog goed gebruikt!

We wandelen -weer- even langs mijn zwager en schoonzus. Ik was gister vergeten de zwembandjes op te halen die we samen hadden besteld. Leuk zijn ze hè? Je shopt ze hier.

Als we terugkomen eten de mini’s weer. Stephan houdt van bolletjes. In het weekend worden er dus altijd bolletjes gehaald. Ik vind het zelf wel lekker, maar doe mij maar gewoon een snee brood of een lekker afbakbroodje. Maar goed, Riv lijkt als twee druppels water op zijn vader, dus als hij kan kiezen kiest hij sowieso voor het bolletje.

Hallo wallen! Ik voel me echt niet top. De kids liggen allebei op bed dus ik kruip er ook even in. Truste!

Na een uurtje word ik wakker en ligt dit exemplaar naast me. Dat is lang geleden! Dex was alleen als kitten echt een knuffelkat, daarna niet meer. Zelfs niet toen ik zwanger was. En check dat halsbandje. Je bent panter fan of niet hè?

Ik ga naar beneden, we hebben bezoek! Even opnieuw opstarten met een bak koffie. Die had ik nog niet op vandaag.

Ons neefje is er. Dat is zo leuk altijd. Hij woont vlakbij en komt dan aangefietst om met Riv te spelen. Soms doet hij een potje FIFA met Steef. Nu gaat hij kleien met Riv. Hij heeft Vieve zelf op die stoel gezet, zij mag ook mee doen. Lief toch!?

Terwijl zij lekker spelen ga ik eindelijk die was opvouwen. Het lijkt meer dan dat het is. Dat is dus weer een meevaller!

Steef zit helemaal in de race van Max Verstappen.

Riv en Vieve spelen buiten, jep, Riv heeft zijn klei mee naar buiten genomen. Het is hartstikke lekker weer!
Ik drink een kopje thee, mijn schoonouders komen nog even hoi zeggen, die drinken een kopje mee.

Dan wandel ik nog even naar de Aldi voor wat boodschapjes. Komen we in ieder geval vandaag en morgen nog even door. Komen daarna de weekboodschappen wel weer. Kijk, daar is de duo wagen ook handig voor.

We hebben de computer maar weer beneden gezet. Toch wel handig als de laptop bezet is. Stuk gezelliger om dan beneden te zitten. Die achtergrond mag ik wel eens nodig vernieuwen. Dit is Riv op Ibiza in mei 2017. Was hij nog net geen 1.

Ooh lekker! Hier had ik echt zin in. Geen inspiratie om te koken en omdat we ons dus niet fit voelen ook niet echt veel zin in. Dit is de kant en klare lasagne van de Aldi. Die aten we vroeger thuis ook vaak. Uiteraard is zelfgemaakte lasagne veel lekkerder, maar dit vind ik af en toe ook echt smullen. De kids eten poffertjes. Riv was door het dolle heen dat hij possertjes mocht eten.

Vieve slaapt nog, die heeft ook wat in te halen. Die maken we zo wakker voor het avondeten. Maar eerst lezen Riv en ik uit Dikkie Dik en dan gaat hij lekker naar bed. Er moeten altijd auto’s mee naar bed. Slaap lekker vriendje, tot morgen!

Verder doen we –wederom- rustig aan. We kijken Familie Kruys terug, dit hebben we door de vakantie gemist en gaan dan lekker op tijd naar bed.

Dat was ‘m dan! Ons weekend na de vakantie. Beetje rommelig, niet alles op de foto, maar wel gezellig. Laat je weten wat je er van vond? 

xoxo Marissa 2

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.