Plog

Plog 4 ☆ Een weekend met onverwachte wending!

Hi allemaal!

Het is alweer vrijdag, een nieuw weekend staat voor de deur. Voor mij een werkweekend. Een prima moment om lekker terug te kijken op vorig weekend. Op zaterdag spraken we de hele dag af met Koen & Michelle en de kids en op zondag hadden we nog meer sociale activiteiten op de planning staan. Kijk je mee?

Zaterdag

Het is zaterdag 6 oktober. Het is 08:35 uur als we uit bed gaan. De kleine prinses is ook wakker. Standaard als ze wakker is dat ze al haar knuffels uit bed gooit. Oké meid, wat jij wil. Ze gaat gelukkig niet krijsen dat ze ze terug wil.

Even opstarten met koffie. Ontbijtje er in, iedereen aankleden. De zon schijnt, daar word ik vrolijk van en we hebben een leuke dag voor de boeg.

Mevrouw krijgt yoghurt als ontbijt. En dat eet ze hier nog netjes met haar lepel, maar ze kan dat niet echt zelf. Maar gevoerd worden is ook geen optie. Dus zit ze een paar minuten later van top tot teen onder de yoghurt. Lekker douchen dus!

Riv is helemaal van de rollenspelletjes hoor. Konijn -ook wel Nijnu- moet een luier om. Oké vriendje dan doen we dat. 

Outfitje van vandaag. Top is van de H&M. Broek is van de Zara. Het wordt lekker weer en dan vind ik die gekleurde letters extra gezellig! Mijn schoenen staan allemaal beneden, dus die heb ik op dit soort foto’s nooit aan. Ik pak mijn nieuwe Nike AirForce.

Koen & Mies komen rond het middageten met de kinderen. Michelle heb ik leren kennen via internet toen we allebei net zwanger waren van de boys. We hebben elkaar toen een keer opgezocht en sindsdien was het dik aan. Nu spreken we zelfs regelmatig af met onze mannen erbij. Super gezellig! Riv en ik gaan samen even boodschapjes doen zodat we lekker kunnen lunchen als ze er zijn. Dat zonnetje he, dat is toch heerlijk! We hoeven gewoon geen jas aan, en dat in oktober!

Als ik de vuilniszakken wil vervangen zie ik me een gore bende onderin die bakken. Ik ga er met de tuinslang en een lekker sopje doorheen.

Dan verschoon ik ook meteen de bedjes van de kinderen. Riv vind dit dekbed helemaal geweldig. Zal hij blij mee zijn! De dino pyjama heeft hij van de week zelf uitgekozen. Zie je al die auto’s in zijn bedje?

Ik ga voor in de erker in het zonnetje zitten. Dat vind ik zo’n lekker plekje. Al het speelgoed van de kinderen staat daar. Ik ga er dus regelmatig zitten met een kop koffie terwijl zij spelen. Vieve komt bij me spelen en dan zien we Koen & Mies aan komen wandelen met de kids.

Deze prachtige bloemen hebben ze meegenomen. Hier ben ik zo blij mee! Ik dacht van de week nog dat ik echt weer even bloemen wilde halen, twijfelde zelfs even of ik mijn abonnement op bloomon weer aan zou zetten nu het niet meer zo warm was, en toen kreeg ik dit. LOVE IT.

Iedereen had vette honger. De tafel was al gedekt dus we konden meteen aanschuiven. Mies en ik zijn de afgelopen jaren dat we elkaar kennen bijna langer zwanger geweest dan niet zwanger, en dan is het mega lekker om te genieten van zo’n broodje filet.

Morrisje vindt spelen belangrijker dan eten. Hij gaat lekker van de glijbaan. Stoere held! Hij vond dit voorheen best spannend en dat kan ik me wel voorstellen als je dat zelf niet dagelijks doet. Maar nu liep hij bijna linea recta naar de glijbaan.

Na de lunch gaan we met zijn allen naar het stadsstrandje. Picknick kleed mee, genoeg eten en drinken en speelgoed voor de kids. Helemaal prima. Wij doen voorlopig niks!

De kinderen vermaken zich zo goed! Morris deelt de hele middag kusjes en knuffels uit, of we nou willen of niet. Heerlijk! Ja hoor vriend, je mag met Vieve trouwen later!

 

 

Kijk die knappe mannen van ons nou! Ze zijn zo verschillend, maar toch ook weer niet. Steef houdt er nooit zo van als hij met mij mee ‘moet’ maar met Koen heeft hij het echt naar zijn zin. Als we te lang niks hebben afgesproken dan vraagt hij zelfs wanneer we weer wat met zijn allen gaan doen.

Mies kwam met het grandioze idee om een foto van ons vieren te maken. Die hebben we eigenlijk niet. Zonder dikke plofkop van de hormonen dan.

En een foto van ons twee. Ik ben zo zo blij met jou! Bijzonder hè, dat je iemand op internet leert kennen en het dan zo klikt! Allebei in mei getrouwd, allebei een kindje gekregen in mei het jaar daarop en allebei een kindje gekregen in augustus het jaar daarop.

We hebben gereserveerd bij het pannenkoekenhuis, maar we moeten nog even naar het toilet. Dat is er niet echt bij het stadsstrandje. Lang leve vrienden die in het centrum wonen en bij wie je dus even kan piesen. Je kijkt vanaf hun appartement ook zo leuk uit op het stadsstrandje.

We wandelen naar het pannenkoekenhuis. Dat is maar een kwartiertje, terug is het wel iets verder maar we hebben geen zin om eerst naar huis te lopen om vervolgens de auto’s te pakken. En het is lekker weer dus een wandelingetje is niet vervelend.

We eten lekker pannenkoeken. De mannen kiezen allebei voor een hamburger met frietjes.

De jongens zijn vrij snel uitgegeten en gaan dan lekker spelen met hun auto’s aan de picknicktafel.

Na het eten is de koek op, bij iedereen en wandelen we lekker naar huis. Het wordt al donker. Dan doen we gauw alle vier de kinderen onder de douche want ze zijn allemaal pikzwart van al dat spelen in het zand. Er wordt besloten dat #teamBollen blijft slapen, super gezellig! Riv en Morris slapen op een kamer en Vieve en Benjamin. We halen het luchtbed van zolder voor Koen & Mies en dan begint onze avond.

De boys spelen een potje FIFA en Mies wilde een softijsje. Daar ging ze hoor, op de tokkie slippers van Steef, kleedje om even een ijsje halen. Ik hou er van als vrienden zich zo thuis voelen.

Hapjes en drankjes! We nemen ons zoals wel vaker voor om gezellig spelletjes te spelen, maar het draait er op uit dat we de hele avond kletsen. Over serieuze dingen en over heel veel hilarische dingen. Rond 2:30 uur zoeken we allemaal ons bed op.

Zondag

Goeiemorgen! Het is zondag. Steef had zijn wekker om 7:00 uur gezet -die is gek!- om de race van Max Verstappen te kunnen volgen. Ideaal voor ons, want hij zou de kids die wakker waren meenemen naar beneden. Om 7:45 uur wordt Riv wakker en die speelt dus lekker beneden. Om 9:00 uur wordt een van de andere kids wakker en moet de rest van de bovenverdieping zich ook maar eens uit bed hijsen. Wat een luxe na zo’n gezellige en late avond!

B. en Vieve aan het ontbijt.

En dan is het tijd dat ze weer naar huis gaan. Morris zwaait ons enthousiast uit. Dag vriendje! Het was gezellig met je.

Moeke on tour! Zonder kids even. Lieke is bij Lisa dit weekend dus ik ga even een kopje koffie drinken met ze. (Lisa is -naast een van m’n beste vriendinnen- ook Steef zijn nicht. Lieke is haar schoonzusje en voelt voor mij dus ook als een soort van nicht).

Ik trek even andere kleren aan, we gaan zo nog weg. Top is van monki, broek een oudje van Zara en de schoenen zijn van Dolcis nog. Gezellig hoofd ook wel erbij. Toch ‘n beetje moe.

Vieve en ik eten even een appeltje samen in de zon. Riv ligt lekker op bed, dus even tijd alleen met mijn mini-me.

We drinken met wat vrienden en hun kids lekker koffie bij Bagels en Beans. Een hele onderneming met kinderen in verschillende leeftijden. Ze slapen allemaal op andere tijden en het komt eigenlijk nooit helemaal goed uit. We zitten gezellig te kletsen en de kids zijn lekker aan het spelen.

Als we thuis komen dan beleggen we lekker een paar pizza bodems die Steef op de barbecue gooit. Heerlijk zo’n weekend!

Vieve eet yoghurt als toetje. En kan tegenwoordig niet zonder grove maatregelen te treffen. Een slab met mouwen en een haarband om de ergste ellende uit haar haren weg te houden. Ze wil namelijk ZELF eten. De eerste 2 happen lukt dat met de lepel, maar daarna eet ze haar yoghurt met haar handen. Lekker hoor.

De kinderen liggen op bed en ik kruip nog heel even achter de laptop.

We sluiten het weekend af bij onze –nieuwe- buurtjes. Steef is al in de wintersferen met zijn sokken, en ik lig lekker onder een kleedje. We maken het weer een tikkie te laat en Vieve besluit om 04:00 uur dat de dag begonnen is, maaarrrrr we hebben een leuk weekend gehad!

Komend weekend is ons werkweekend. We wisselen elkaar precies af en zien elkaar dus precies niet. Hebben we net op ons werk overgedragen, kunnen we dat thuis met onze eigen kids ook nog even doen. Heb jij nog plannen voor dit weekend? Geniet er van!

xoxo Marissa 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.