Lifestyle Plog Wonen

Plog 6 ☆ speelzolder & datenight

Goeiemorgen allemaal,

Ik besloot gister om te ploggen. We hadden namelijk een extra dag kinderopvang voor Riv dus hadden onze handen wat meer vrij om de zolder aan te pakken. Hoe dat verliep en wat het eindresultaat is laat ik jullie vandaag zien.

Het is woensdagochtend! Normaal gaan Riv en Vieve op woensdag niet naar het kinderdagverblijf omdat ik dan vrij ben, maar we hadden nog wat ruildagen over die we konden inzetten én we wilden graag de zolder even samen aanpakken. Win win dus. Stephan heeft slaapdienst en zal rond een uur of 10 thuis zijn. Ik breng de kids dus naar het kinderdagverblijf. Op Vieve haar groep was helaas geen plek, dus zij zal vandaag wel thuis zijn.

We gaan lekker lopend. Het is niet zo ver, wel een beetje fris maar dat mag de pret niet drukken. Gister zeiden we nog tegen elkaar dat dat plankje echt de allergrootste miskoop ever was. Vandaag wil Riv er juist heel graag op en is het geen enkel probleem. Mooi!

Omdat Steef pas rond 10:00 uur thuis is ga ik nog even het dorp in met Vieve. Ik moet nog wat dingetjes hebben. De winkels waar ik moet zijn gaan pas om 9:00 uur open en zo laat is het nog niet. We gaan samen naar een espressobarretje. Ik bestel een latte machiatto en voor Vieve een ranja. Vieve speelt lekker en kijkt om zich heen. Koekjes eten, af en toe een slokje drinken. Ik vind het gezellig even tijd met haar alleen!

In de tussentijd word ik gebeld door het kinderdagverblijf dat er toch een plekje vrij is voor Vieve. Super fijn! Het kinderdagverblijf is vlakbij, ik wandel daar dus gauw heen, zet Vieve af en doe alsnog even mijn boodschapjes in het dorp.

Ben ik de enige die het gek vindt dat er handschoenen zijn voor kinderen van 2-6 jaar waarmee je een touchscreen kunt bedienen? Ik bedoel, waarvoor hebben die kids dat nodig als ze buiten zijn??

Ik wandel in m’n eentje terug naar huis en ga vast beginnen met wat klusjes totdat Steef terug is.

Ik was bij de Hema. Niet eens voor mezelf, maar ik ging met dit allemaal de deur uit. Een muts en wanten voor Vieve, wanten voor Riv want die van vorig jaar zijn te klein, een stel nieuwe hemden en onderbroeken voor Riv, sokken want alles wordt te klein, een nieuwe broek voor hem en een paar nieuwe kledinghangertjes voor in Vieve haar kast. Bij Riv gebruik ik ze nauwelijks, maar bij Vieve kom ik ze echt te kort.

Goed. Ik ging dus wat klusjes doen. De ramen verdienen hoog nodig een poetsbeurt. Zeker nu alle autolampen naar binnen schijnen zie je alle vette vingers zitten. Ik hou niet zo van ramen wassen, maar met dit apparaatje is het zo gepiept. Ik zweer trouwens bij warm water met een scheutje spiritus en een druppel afwasmiddel. Blinkend schone raampjes.

Als Steef thuis is verkassen we naar zolder. We hebben een bergzolder en de nok is ongeveer 1.70 meter hoog. Ik kan daar dus net staan, maar verder is hij niet heel functioneel. Ook omdat de trap zich op de kamer van Riv bevindt. Oorspronkelijk is de kamer van Riv de ouderslaapkamer, maar wij hebben dat anders ingedeeld. Maar goed, ik dwaal af. De zolder dus. Mijn bureau met spulletjes staat daar, heel veel gebruik ik niet meer, dus dat zoek ik uit en gooi ik weg. Verder even netjes maken en dan kan ik daar ook weer wat creatieve dingen doen. Steef zoekt ondertussen de spullen achter de schotten uit. Achterin de zolder heeft Steef een soort speelzolder gemaakt voor Riv. We verhuizen zijn toet toet baan vanuit zijn slaapkamer naar zolder. Ik ben zo benieuwd hoe hij het vindt als hij thuis komt!

Als we zo goed als klaar zijn gaan we even naar Karwei. Leuke kerstspulletjes hebben ze daar zeg! Daar komen we niet voor, dus ik loop gauw verder. Waar we wel voor komen? We hebben wat latjes nodig voor Riv zijn bed. Je kunt zijn bed gerust antiek noemen. Als ik daar dus gezellig op wil gaan zitten om met hem een boekje te lezen voor het slapen gaan dan zakken we samen door dat bed heen. Dat hopen we op te lossen met wat latjes.

Die mokken vind ik toch zo geweldig! Ik zie steeds vaker van dit soort mooie mokken en dan wil ik echt per direct alles wat nu in de kastjes staat de deur uit doen en dit kopen. Misschien doe ik dat ook wel..

Dit neem ik ook mee! Mijn Pilea groeit als een malle, alleen de stekjes hebben het er moeilijk mee. Hopelijk helpt dit ze een beetje op weg.

Ook had ik weer een spontaan idee. We zijn zo aan het opruimen geslagen.. We hebben een boxspring. Hij ligt heerlijk, maar ik vind hem niet zo mooi meer. Dat komt voornamelijk door Dex, onze kat. Hij krabt aan dat bed en met geen mogelijkheid dat we het meer afgeleerd krijgen. Ik wil dus dat hoofdbord er vanaf, het behang van de muren en een nieuw fris kleurtje erop in de vorm van lambrisering. Stephan heeft een voorkeur voor de blauwe kleur, ik voor een van de rode kleuren. Ik zette een poll op instagram, blauw en de meest rechtse kleur gaan gelijk op!

Het is al 15:00 uur maar we hebben nog niet geluncht. Steef haalt wat broodjes en we eten gauw samen wat.

Ik voeg de daad bij het woord en trek dat hoofdbord van dat bed af. Ik zet hem even tegen de kast en letterlijk nog geen twee tellen later zit Dex er alweer op. Zo gaat dat dus..

We fixen Riv zijn bed met de latjes en ik ruim zijn kamer verder op. OVERAL liggen auto’s. Hij neemt ze standaard mee naar boven als hij gaat slapen. Heel vaak pak ik ongezien al een paar handen vol weer terug en neem ik die weer mee naar beneden, maar toch blijft de hele bovenverdieping vol liggen met die auto’s. Wanneer hij ‘s ochtends wakker wordt speelt hij er ook weer mee. Ze liggen dus in zijn bed, op zijn kamer, op de overloop, op Vieve haar kamer en in ons bed. Ik mik ze allemaal in de la van zijn kledingkast.

We halen de kinderen op van ‘school’ en Riv helpt mij met koken. Ik vind het ongelofelijk als ik hem zo zie staan hoe groot hij al is. Ik weet nog zo goed hoe graag ik kinderen wilde en nu is mijn oudste kind alweer 2,5 jaar!

Het is bedtijd voor Vieve. We nemen Riv mee naar boven zodat hij zijn nieuwe speelzolder kan zien. Hij loopt de trap op en zegt dat hij met toettoet wil spelen. Hij is verbaasd als hij zijn kamer op loopt en ziet dat het weg is.. Ik neem hem mee naar de zolder, maar dat vindt hij een beetje spannend. Hij is er namelijk nog nooit geweest omdat hij er voorheen niets te zoeken had. Zodra zijn koppie boven de trap uit komt wordt hij helemaal blij omdat hij AL zijn toet toet ziet staan en zelfs een paar graafmachines.

Dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan. Wat wel super leuk is, is dat we nu samen een boekje kunnen lezen in bed! We kiezen een boekje over Sinterklaas. Slaap lekker vriendje, tot morgen!

Als ik beneden kom heeft deze held de tafel gedekt, kaarsjes aangestoken en kunnen wij lekker samen eten. We kletsen, eten lekker en drinken een wijntje.

De rest van de avond ploffen we op de bank, werken nog wat en kijken lekker TV. Dit was een productieve woensdag.

Ik ben héél benieuwd naar wat jij vindt van de kleurstalen die ik heb gekozen voor onze slaapkamer. Wat is jouw favoriete kleur? Bedankt voor het lezen weer. 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.