Plog

Plog 7 ☆ weekend Kijkduin

Al maaaaanden stond dit weekendje weg gepland. Met een aantal mensen in de zorg was het zaak om ruim van te voren vrij te vragen. En zo stapten we afgelopen vrijdag in de auto naar Kijkduin voor een mini familie weekend.

December is bij ons een mega feestmaand. Niet alleen vieren we Sinterklaas en Kerst, ook zijn Emiel en mama beiden jarig. 5 en 6 december.
Dat vierden we dus ook een beetje dit weekend.

Vrijdag 7 december

Wij zijn vrij vandaag. Ik was gister ziek, heb me in tijden niet zo belabberd gevoeld en vooral in bed gelegen. Niks ingepakt, dus dat doen we vandaag. Rond en uur of 14:00 uur vertrekken we. Het is hondenweer, maar dat mag de pret niet drukken.

Riv heeft vanochtend nog even gespeeld met zijn Sint cadeaus want gister was hij de hele dag naar het kdv en was daar dus geen tijd voor. De vrachtauto gaat mee voor onderweg!

En route! De luiertas met wat eten en drinken voorin. Lifesaver wanneer ze het zat zijn. De vlogcamera gaat mee, ik ben van plan ook een vlog te maken maar ik kijk even of het daar van komt. Het regent trouwens keihard. Zo hard hebben we het dit jaar nog niet gehad volgens mij.

Deze peuterpuber is heus niet moe hoor. Die middagslaapjes skipt hij standvastig, en dat gaat helemaal prima hoor, maar op dit soort momentjes zit hij te knikkebollen en houdt hij het niet vol. Zijn zusje daarentegen houdt het veel te lang vol en wordt er ook een beetje overstuur van.

Papa, mama en Emiel en Renee zijn er ook al met de kids. Pascalle & Ruben komen wat later op de avond omdat Pascalle nog moet werken. Wij gaan een hapje eten. Riv mag op een grote mensen stoel en kleurt lekker terwijl we op het eten wachten.

Na het eten slingeren we de kids in de zak en wandelen we naar het huisje. Gauw iedereen op bed. Deze tula mocht ik van een vriendin lenen, zodat we allebei de kids in de tula konden doen. Leuk printje he?

Pascalle en Ruben komen ook aan, we helpen even met de kids en ruimen het huisje in. We kletsen wat, doen een spelletje en zoeken dan ons bed op.

Lees ook: Plog 6 speelzolder & datenight

Zaterdag 8 december

Goeiemorgen! De eerste nacht was niet al te best. Riv en Vieve sliepen samen op één kamer en dat ging op zich prima, maar Riv werd ‘s nachts een aantal keer wakker. Na een paar keer heen en weer te zijn gelopen besloten we hem bij ons te laten slapen.

We starten de dag bij de Koos Konijnclub. Daar wandelen we gezellig heen en Riv en Liz willen gezellig bij opa aan de hand.

De Koos Konijnclub valt alleen een beetje tegen. Je merkt echt dat het geen hoogseizoen is. De mensen van het animatieteam zijn wat minder fanatiek dan in het hoogseizoen. De kids hebben allemaal witte snuutjes en doen ook niet echt mee. Nadat de kleurplaten van wat kleurtjes zijn voorzien gaan we weer naar het huisje.

We gaan een wandeling op het strand maken met papa, Ruben en de kids. Allebei de kinderen gaan in de draagzak op onze rug, dan hebben we geen gedoe met de buggy door het zand. Het waait echt kei en keihard! Zodra we de strandopgang op lopen worden we gezandstraald. We lopen dus een stuk met de wind mee en het zand in onze rug.

Als we op het strand zijn, zijn er verschillende mannen bezig om zich klaar te maken om te gaan kite surfen. Het waait echt heel hard dat het ze moeite kost om zichzelf klaar te maken zonder al weg te vliegen.

Vieve is in slaap gevallen. Het klopt dus wat ze zeggen over de zeelucht. We brengen haar gauw naar bed. Als ze na een paar uurtjes slapen er weer tegen aan kan, wordt ze lekker even wakker bij opa. Onze kleine Pippi.

Sef heeft de waterpokken gekregen. Best sneu want hij heeft er aardig wat last van en mag niet zwemmen. Sommige pokjes zien er niet helemaal jofel uit. Dat, in combinatie met koorts die niet/nauwelijks afneemt ondanks paracetamol, maakt dat Pascalle en Ruben contact opnemen met de huisartsenpost. Super service, want ze mogen een paar foto’s doorsturen ter beoordeling zodat je niet voor niets komt. De huisarts belt al gauw terug dat het er inderdaad niet zo goed uit ziet en dat ze even langs mogen komen. Ruben blijft bij Liz, dus ik ga even met Pascalle en Sef mee. Kijk hem nou zitten, stoere bink met zijn aap. Binnen 10 minuten zijn we alweer klaar en gewapend met een zalfje gaan we weer terug naar het park.

We zoeken mekaar allemaal even op, kunnen de kids even lekker samen spelen. Wat een groepje zo he? Best wel bijzonder, Pascalle, Emiel en ik hebben allemaal 2 kids en allemaal eerst een jongen en dan een meid. 6 kids in 4 jaar tijd.

Sef (4), mama, Sam (5), Riv (2), Liz (1), Lieve (3) papa en Vieve (1)

De kinderen liggen op bed tijd voor koffie. Zwaar hard nodig dit weekend.

Het is tijd voor een spelletje! We spelen who’s the dude (hilarisch overigens!) en papa maakt de openhaard lekker aan.

Zondag 9 december

We starten rustig op. Ook vannacht werden we een paar keer gestoord. Wij zijn echt super verwend met twee kinderen die al met een paar weken oud doorsliepen. Als dat dan dus een keer niet gebeurd is dat echt terror.

Papa maakt het vuur aan en we zitten gezellig met z’n allen bij elkaar. We hebben twee aparte huisjes, want alle grote huisjes waren al bezet. Dat is gelukkig niet heel erg, want de babyfoons redden het gewoon als we in het andere huisje zijn. Vieve ligt even lekker te slapen.

We gaan vandaag Sinterklaas vieren. We beginnen met cadeautjes voor de kleintjes en doen daarna de gedichten en cadeaus voor de volwassenen. Hop, de kids voor een filmpje, dan kunnen wij ook even rustig cadeautjes uitpakken.

In de middag ga ik nog even zwemmen met Sam, Riv, Renee en mama. Iedereen is daarna zo zwaar uitgeteld, dat we lekker op de bank ploffen en niet veel meer doen. Papa en mama gaan vanavond naar huis, papa moet morgen gewoon weer werken. We spelen een paar potjes take 5 voordat ze gaan. Daarna doen we nog een paar potjes BeverBende. Hebben Ruben en ik allebei cadeau gekregen van Sinterklaas. We duiken vroeg ons nest in, we zijn moe!

Maandag 10 december

Gooooeiemorgen. Dit was de beste nacht. We hebben Vieve op onze kamer geparkeerd voordat we zelf gingen slapen en dat bleek een goeie zet. Rond half 6 werd Riv wakker. Die vroeg zich vast af waar z’n zusje was. Steef is lekker bij hem verder gaan slapen. Ik word met Vieve wakker en we lezen samen een van haar nieuwe boekjes.

We rijden na het uitchecken meteen naar huis. Kids zijn niet fit, wij zijn moe. Lekker weer naar huis.

Daar aangekomen heeft Vieve meteen mijn tas geplunderd. Altijd eten dat kind.. Ze kan het gelukkig hebben. Voor wie denkt dat ze het koud heeft met blote voetjes, we hebben vloerverwarming! Lekker warm.

Veel vitamientjes ingeslagen. Niemand is 100% fit, dus dat kunnen we wel gebruiken.

We ruimen de spullen op, doen wat boodschapjes en pakken met z’n allen een middagdutje. Even bijkomen van het weekend. De kids gaan op tijd naar bed, wij kijken nog wat TV en zoeken ook ons bed op. En natuurlijk, oost west, thuis best, iedereen heeft een prima nacht.

Hoe was jouw weekend? Heb je ook nog Sinterklaas gevierd, of hadden jullie de beste man al lang en breed uitgezwaaid?
Wij hebben nog een weekje vakantie, ik wens je een fijne week!

1 Comment

  1. […] Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:WEEKEND WEG IN KIJKDUIN […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.