Gezin MOMories

PLOG 8 ☆ ONZE EERSTE KERST SINDS JAREN VRIJ

Met kinderen is kerst anders. Niet het kerstfeest zelf natuurlijk, want wat we vieren dat blijft hetzelfde. Maar de manier waarop je kerst viert. Dit jaar is het voor het eerst sinds jaren dat wij niet met kerst, maar met oud&nieuw werken en dus alle kerstdagen thuis zijn. Hoe wij die ingevuld hebben? Ik heb er een plog van gemaakt!

Kerstavond

Vroeger, voordat ik kinderen had, haha hoor dat.. Vroeger… Nou in ieder geval, tot een paar jaar geleden ging ik op kerstavond als het even kon wel naar de kerk. Sinds we kinderen hebben schiet dat er meer bij in. Of we moeten werken, of we hebben geen oppas. Dit jaar gaan we ook niet en heb ik wat anders bedacht.

De kids eten lekker op tijd poffertjes en daarna gaan Steef en ik lekker eten.

Als voorgerecht eten we lekker carpaccio. Zijn we beiden dol op, vooral met truffelmayo erbij. Dit eten we tegelijk met de kinderen omdat we al best trek hebben en je raad het al… ik vergeet een foto te maken.

We gooien de kinderen op bed en gaan zelf lekker eten.
Als hoofdgerecht eten we krieltjes met varkenshaas, stoofpeertjes en een salade. Op zich niets bijzonders, op de varkenshaas na, want die eten we anders niet dagelijks. Maar dit is eten wat wij lekker vinden en dus genieten we. Wijntje erbij, en onze avond is compleet!

Na het eten gaan we de All You Need is Love kerstspecial kijken. Wat een vent he, dat hij met me mee kijkt!? Ik vind het zelf leuker dan voorgaande jaren.

1e kerstdag

We worden wakker en komen tot de ontdekking dat de kinderen de waterpokken hebben. Toen we 2,5 week geleden met Ruben&Pascalle en de kids in het huisje zaten had Sef de waterpokken. Ik vond het eerlijk gezegd al lang duren voordat onze kids het kregen, maar vandaag is het dan toch zo ver. We gaan even lekker naar buiten samen met Mark & Lisa en Fien. We wandelen een heel stuk, Riv een heel stuk zelf, maar na een poosje zegt hij: Riv beetje moe, mama.  En dan ligt hij lekker onderin de wagen.

We rijden naar mijn ouders en uiteraard vergeet ik weer lekker foto’s te maken. We eten ons voorafje tegelijk met de kinderen. Ik ben voor de simpele pasteitjes gegaan. Vindt iedereen lekker en het is mooi makkelijk en snel klaar. Voor de kids zijn er hamburgers en patatjes. Riv speelt liever met zijn auto’s.

Wanneer wij nog aan het eten zijn en de kinderen allang en breed aan het spelen zijn, krijgen ze nog chippies van oma. Kijk ze nou staan hamsteren om die bakjes heen.

Wij aten trouwens als hoofdgerecht een gevulde rollade, verschillende salades, frietjes en ik weet het allemaal niet meer. Mama maakte een lekker toetje van yoghurt en rood fruit, maar ook daar heb ik geen foto van, haha!

Na het eten gaan we een spelletje doen met Sef, hij zit al de hele tijd te wachten tot we dat willen. Riv en Liz doen ook mee en ze hebben me een partijtje lol met zijn drietjes! Riv is trouwens een echte valsspeler zeg.

Kinderen op bed, dan kunnen wij mooi koffie drinken. Leuke mok hè? Wat ik hier alleen nog niet wist, was dat Riv absoluut geen zin had om te gaan slapen. Die was in de auto in slaap gevallen en was gewoon nog niet moe genoeg denk ik. Pascalle & Ruben gingen met de kids naar huis, dus die waren sowieso nog op.

We spelen het spelletje Beverbende en ik verlies grandioos, maar het is wel leuk! Papa houdt niet zo van zulke kaartspelletjes, maar dit vindt hij volgens mij wel leuk. Riv was dus nog wakker en is intussen alweer beneden, dus na het spelletje rijden we lekker naar huis, dan kan hij gewoon in zijn eigen bed gaan slapen.

2e kerstdag

Goeiemorgen! Het is tweede kerstdag. De waterpokjes hebben zich flink vermeerderd, vooral bij Vief. We starten dus maar weer rustig op.

Riv is helemaal blij met zijn houten treinbaan en begint er lekker mee te spelen. Vieve is helemaal in de ban van haar poppenwagen en loopt er de hele kamer mee door, het liefst in z’n achteruit. Prima wijffie!

We ontbijten lekker met echte winterbroodjes en uiteraard een bakkie koffie. Vanmiddag gaan we naar mijn schoonouders.

Vieve zit het ergst onder de waterpokken, dus die doen we lekker in een badje met havermout. Ik vroeg op instagram om tips voor het verlichten van het waterpokken-leed en kreeg die! Check dus even die post als je ook wilt weten wat helpt.

liefde!

We zijn inmiddels bij mijn schoonouders. Er worden cadeautjes uitgewisseld en de kinderen spelen lekker met elkaar. Zo goed als Riv ging met zijn zindelijkheid, zo bagger gaat het vandaag. De reservekleding is niet aan te slepen. Kan gebeuren jochie!

Om even ruimte te maken om het eten voor te bereiden gaan we met een aantal volwassenen en alle kids naar buiten om een stukje te wandelen. Riv zit achterop de skelter bij zijn grote nicht!

Twee flinke tafels vol! We zijn met 10 volwassenen en 8 kinderen. Riv vindt het maar wat lastig om te wachten tot we gaan eten en het eten dan ook nog eens klaar is.

Na het eten nog even spelen en met zusje bij oma’s kerstdorpje kijken. Mini intratuin, zo mooi!

Met Elin onder de tafel spelen. Deze twee zijn ook een stel stiekemerds samen. Liggen ze daar onder de tafel verhalen te vertellen en te giechelen als wij komen kijken! Zo leuk dat Riv nu wat meer speelt en écht aansluiting heeft met de neefjes en nichtjes.

We krijgen o.a. het Keezenspel van mijn schoonouders en gaan dat spelen. Wat een leuk spel is dat zeg! Het is een soort mens-erger-je-niet, maar dan met kaarten en een paar extra spelregels. Je kunt elkaar heerlijk dwarsbomen. Erg leuk!

Daarna is het tijd om de kids uit bed te halen en lekker naar huis te gaan. Ik moet donderdag (gister dus als je dit leest), gewoon werken en heb het batterijtje van vandaag behoorlijk leeg.

Wat heb jij gedaan met kerst? En hou je ook zo van spelletjes spelen?
Ik hoor graag welke spellen bij jou favoriet zijn.
Fijn weekend!


Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.