De punt paprika's vullen
Food

RECEPT: GEVULDE PUNT PAPRIKA UIT DE OVEN

Steeds meer ontdek ik dat gezond eten ervoor zorgt dat ik me beter voel en minder suiker cravings heb. Ik maakte weer een weekmenu en goed voorbereid, met een rijk gevulde koelkast kijk ik er ook veel meer naar uit om te koken. Ik deel vandaag een recept van gevulde punt paprika’s uit de oven. Dit kun je prima eten met rijst, maar het past ook goed in een koolhydraat arm dieet zonder rijst.

INGREDIËNTEN

Qua ingrediënten reken ik voor ons gezin 3 personen aangezien de kinderen zeer onvoorspelbaar zijn in hoeveel ze eten. Ik deel het recept voor 4 personen.

Ingrediënten voor het gerecht
  • 250 gram rijst of couscous
  • 2 rode punt paprika’s
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 à 3 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • bouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • klein blikje mais
  • zout & peper

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de punt paprika’s en snijd ze daarna door midden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Je kunt de groene steel laten zitten, maar ik vind het zelf makkelijker om die er ook af te halen, die eet je toch niet op. De doorgesneden punt paprika’s leg je in een ingevette ovenschaal, of net als ik op bakpapier.

Vervolgens hak je de bosuitjes in ringen.

Bolletje knoflook

Je rult het gehakt gaar zonder olie of boter te gebruiken. Pers de teentjes knoflook uit boven de pan en bak dit even mee, zodat de smaak lekker in het gehakt trekt. Ik gebruik deze mini knoflook bolletjes van de Lidl. Je voegt nu ook het paprikapoeder, peper en zout toe.

Ondertussen breng je een pan water aan de kook om de rijst in te koken. Ik gebruik voor de helft zilvervliesrijst en de andere helft witte rijst. Ik zag dat Lassie dit in een pak verkoopt, maar dat is zo’n verkooppraatje waar ik niet in trap. De rijst kook je volgens de verpakking. Ik doe dat in water met een bouillonblokje, dan krijgt de rijst een lekkerdere smaak.

Voeg de bosuitjes en de mais toe aan het gehaktmengsel. Bak eventjes mee en verdeel het dan over de open gesneden punt paprika’s.

Verdeel de mozzarella over de punt paprika’s en schuif de ovenschaal in de oven voor 10-15 minuutjes.

Gerecht op tafel

Tijd om te eten. Het ziet er niet heel kleurrijk en gezellig uit, maar het is wel lekker. Eetsmakelijk!

Een super makkelijk, lekker en gezond recept. Er bleef bij ons 1 halve punt paprika over. Die neem ik een andere dag mee naar mijn werk, of eet ik als lunch. Je kunt hem natuurlijk ook met wat rijst bewaren voor een kliekjesdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.