Recepten

RECEPT VEGA QUICHE MET SPINAZIE & FETA

Over het algemeen eten wij elke dag vlees. Zo af en toe eens een dagje niet. Dat begon eigenlijk heel onbewust. Ik maakte een weekmenu, koos recepten uit en dan kwam ik er tijdens het koken pas achter dat er geen vlees in zat. Stephan eet nog steeds het liefst avondeten mét een stukje vlees, maar ik kan het steeds meer waarderen om af en toe ook vega te eten of met een vleesvervanger.

Dit recept is in principe vega, maar als je liever mét vlees eet, kun je er ook prima kipfilet door doen.

INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor quiche met spinazie en feta

❯ 1 pakje diepvries hartige taartdeeg
❯ 600 gram verse spinazie
❯ 5 eieren
❯ 200 gram crème fraîche
❯ ongeveer 80 gram (geroosterde) pijnboompitten
❯ 1 blok feta
❯ 75 gram parmezaanse kaas
❯ peper en zout naar smaak


Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg daarna 6-7 plakjes hartige taartdeeg op het aanrecht te ontdooien. Terwijl dat ontdooit, ga jij aan de slag met de spinazie.

BEREIDING

Doe een beetje olie in de pan en doe de spinazie in de pan. De spinazie zal gaan slinken. Als het helemaal geslonken is, schep je het over in een vergiet. Dit doe je net zo lang tot al je spinazie geslonken is. Ik kan je vast verklappen dat dit ongeveer het meeste werk is van het hele recept.

Als alle spinazie geslonken is, doe je het geheel nog even terug in de pan (want dat past nu wél) en bak je het nog even goed, zodat er nog meer vocht uit is. Dan doe je alle spinazie weer in het vergiet en druk je met een spatel voorzichtig al het vocht er uit.

Gek op spinazie? Probeer dan ook eens DIT recept.

Bak in een droge koekenpan je pijnboompitten. Blijf ze regelmatig keren en als ze bruin worden zet je het vuur uit.

Meng in een kom de eieren met de crème fraîche. Roer ook driekwart van de parmezaanse kaas, feta en pijnboompitten er door. Zet de rest even apart. Voeg ook de spinazie en wat peper en zout toe. Meng dit alles goed door elkaar.

Vet een springvorm in met wat boter (of bakspray) en bekleed hem met de plakjes hartige taart deeg. Prik wat gaatjes met een vork in de bodem. Dan vul je springvorm met de vulling die je net hebt gemaakt.

And that’s how you do this

Tot slot bestrooi je quiche met de overige pijnboompitten, feta en geraspte kaas. Zet de quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten. Hij is klaar als de vulling stevig is.

Quiche die net uit de oven komt

Laat de quiche een beetje afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Heb je dit recept geprobeerd? Laat me in de reacties hieronder, op Facebook of op Instagram even weten of hij in de smaak is gevallen! Eetsmakelijk!

2 Comments

  1. […] probeer tegenwoordig wel vaker vegetarisch te eten. Zo heb ik een lekker recept van een vegetarische quiche, maar eten we ook vaak een vega kipschnitzel bij onze […]

  2. […] PROBEER OOK: VEGA QUICHE MET SPINAZIE EN FETA […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.