Kind Review

Review: LILLYDOO luiers

Er zijn zo belachelijk veel merken luiers te krijgen. Waar kies je dan voor als nieuwbakken ouder? Of als ervaren ouder natuurlijk. Wat vind je -naast de prijs- nog meer belangrijk? Ik was zelf benieuwd naar de Lilly Doo luiers en heb ze voor je getest.

Zo weinig mogelijk, zoveel als nodig.

Lilly Doo

Vanaf het begin af aan gebruiken wij voor onze kinderen de luiers van Kruidvat, en die van Pampers wanneer ze in een goede aanbieding zijn. Tussendoor hebben we ook nog eens de luiers van de Jumbo gebruikt, maar die vielen niet goed in de smaak. Waarom dan afwijken van wat vertrouwd en fijn is in gebruik?

De luiers van Lilly Doo zijn sinds 2016 op de markt, tevens het jaar dat Riv geboren werd. Ik zag het toen best vaak voorbij komen. Ik voelde toen niet de behoefte om ze uit te proberen omdat ik ze te duur vind, maar nu we de blog hebben leek het me leuk om ze voor een breder publiek uit te proberen.

Testpakket

Je kunt een testpakket bestellen op de site van Lilly Doo. Het testpakket is ‘gratis’. Je betaalt alleen de verzendkosten van €3,90. Je krijgt daarvoor een pakketje thuis gestuurd met 10 luiers en een pakje met 15 billendoekjes. Let op: je neemt daarna een abonnement af. Als je dus daarna geen maandbox luiers thuis gestuurd wilt krijgen, moet je je na de levering van het testpakket weer even afmelden.

Mijn ervaring

De leuke printjes en de milieubewuste termen waren in eerste instantie de reden waarom ik deze luiers wel eens wilde uitproberen. Vieve heeft van Kruidvat luiers maat 4+. Ik ging de Lilly Doo luiers met haar testen. Ik had maat 5 besteld (10-12 kg), maar kreeg maat 4 opgestuurd. Op de verpakking staat wel het juiste aantal kilo’s vermeld.

Milieubewust

Zowel de luiers als de billendoekjes zijn OEKO-TEX® STANDARD 100 gecertificeerd in productklasse 1 voor baby’s. Wat dat precies inhoudt moest ik echt even opzoeken, maar het komt er op neer dat ze zijn gecontroleerd op schadelijke stoffen en vele chemicaliën. Een getest (en goedgekeurd product) is beter voor de huid en dus voor de gezondheid. Zeker voor kleine baby’s is dat een fijn idee.

De billendoekjes bevatten geen parfum, parabenen en PEG-emulgatoren. Ook hiervan moest ik echt opzoeken wat het is en waarom het zo fijn is dat dit niet in babyverzorgingsproducten zit. Of überhaupt in verzorgingsproducten. Het komt er in ieder geval op neer dat die ingrediënten niets goeds doen voor je hormoonhuishouding en allergieën kunnen veroorzaken. Tot slot zijn de billendoekjes 100% biologisch afbreekbaar.

Ik ben niet perse bezig met heel milieubewust of duurzaam leven, ik koop namelijk ook heel graag bij AliExpress en Primark, maar toch wekt het wel steeds meer mijn interesse. Als ik zie hoeveel luiers wij per week weggooien met twee kinderen, ben ik echt wel benieuwd wat dit betekent voor het milieu.

Luiers

Heel eerlijk: ik vond de luiers er heel leuk uit zien, daarom heb ik ze besteld. Toen ze binnen kwamen vond ik het printje een beetje tegenvallen. Als je de luiers besteld kun je kiezen uit verschillende designs. Bij het testpakketje niet. Ik kreeg het design The New Baby Blue thuisgestuurd en die vond ik niet super leuk.

De luiers met het printje The New Baby Blue en de billendoekjes uit het testpakket.

Het printje is natuurlijk niet het allerbelangrijkste. De pasvorm en het absorptievermogen zijn veel belangrijker. De pasvorm is bij Vieve heel goed. De luiers sluiten mooi aan. Nou lekken luiers bij haar niet meer door, terwijl ze dat in de babytijd wel eens had. Ik weet dus niet hoe dat bij maatje 1 of 2 is. Maargoed, ze sluiten mooi aan en ze komt er meer dan goed de nacht mee door. De luiers absorberen goed en het voelt niet vochtig aan wanneer Vieve een volle luier heeft. Ook ruik ik geen overduidelijke urine lucht. Dat is mooi!

De prijs vind ik alleen wat minder mooi. Nou is het zo dat hoe meer je besteld, hoe meer korting je krijgt. Ik heb hieronder even bij elkaar gezet wat je krijgt voor je geld.

Alle maatjes luierverpakkingen kosten €12,-. Hoeveel luiers je daarvoor krijgt, hangt af van de maat. Daarnaast zijn er ook nog maandboxen te bestellen en 4 of 8 luierverpakkingen tegelijk (met korting). Voordeel vind ik wel dat je ongeopende luierpakketten die te klein zijn mag omruilen voor de huidige maat!

Prijzen

Maat Aantal luiers Prijs per luier
1 (2-3 kg) 41 €0,29
2 (3-4 kg) 37 €0,32
3 (4-7 kg) 33 €0,36
4 (7-10 kg) 29 €0,41
5 (10-12 kg) 25 €0,48
6 (12+ kg) 23 €0,52

Billendoekjes

De billendoekjes komen in een verpakking waar 15 stuks in zitten. De billendoekjes die ik kreeg zijn voor de gevoelige huid, maar let op: op de site staat dat deze geschikt zijn vanaf 6 maanden. Waarom weet ik niet precies. Er is nog een andere variant, deze billendoekjes bevatten voor 99% water en zijn wel geschikt vanaf de geboorte.

De billendoekjes zijn voldoende vochtig en zijn dik. Hierdoor scheuren ze niet als je net bezig bent om de (baby)billetjes van poep te ontdoen. Wel zo fris. Ze maken alles goed schoon en je hebt er niet heel veel van nodig, dat is fijn! Omdat het zo’n kleine verpakking is, weet ik niet of de doekjes ook vochtig genoeg blijven in een grote verpakking, maar ik denk van wel.

Prijs: €3,30 per verpakking van 60 doekjes.

Conclusie

Ik ben over de luiers an sich heel tevreden. De pasvorm is goed, ze absorberen goed en het zijn leuke printjes die je kunt bestellen. Het lijkt me ook handig om maandboxen af te kunnen nemen, vooral als je kindje nog heel klein is en dus veel luiers gebruikt, of wanneer je niet dicht bij een drogist woont. De filosofie over de ingrediënten van de producten vind ik heel mooi, ik vind het goed dat daar bewust over na wordt gedacht. Zowel voor het milieu als voor de gezondheid van je kindje. De prijs is echter wat mij tegen houdt om ze te kopen. Ik vind in het geval van Riv en Vieve €0,52 en €0,41 per luier gewoon echt heel veel geld.

Ik hoor je denken dat de prijs je niet zou moeten tegenhouden als het gaat om de gezondheid van je kind. Qua pasvorm en absorptie komt Lilly Doo overeen met Kruidvat luiers. Ik zou me meer moeten verdiepen in de ingrediënten van Kruidvat luiers om ook daar wat zinnigs over te kunnen zeggen. Maar heel eerlijk? Die drive om al die ingrediënten uit te pluizen heb ik niet.

Wat betreft de billendoekjes kan ik zelf nog wel switchen qua merk. Wij gebruiken nu de milde lotion billendoekjes van Etos, en die bevatten zowel parfum als nog een andere “slechte stof”. Er zijn echt wel betere -betaalbare- alternatieven zoals Neutral.

Ik ben benieuwd, had jij al eens van Lilly Doo gehoord? Welk merk luiers gebruik je zelf? 


Ik heb het testpakket van Lilly Doo zelf aangeschaft, dit is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.