Review

Review – Luvion Supreme Connect

Toen wij op zoek waren naar een beeld babyfoon vonden we het best lastig om een keuze te maken. Er zijn zoveel beeldbabyfoons. Wij hebben hem nu al ruim 2 jaar; de Luvion Supreme Connect beeld babyfoon. Hoog tijd om hem eens te reviewen. 

Ik lees graag reviews van zulke dure producten, want hoe een product echt bevalt lees je niet bij de productbeschrijving. Hoe zijn we bij deze babyfoon gekomen en wat vinden we er nu ruim 2 jaar later van? Ik zet de voor- en nadelen voor je op een rij. Eerst maar eens beginnen met wat feitjes.

Wat kan deze babyfoon?

Het belangrijkste wat deze babyfoon doet is jou geluid én beeld leveren vanuit de (slaap)kamer van je kindje. DUHHH. Daarnaast kun je er ook beelden (foto en video) mee opnemen als je er een SD kaartje in plaatst. De camera is van afstand bestuurbaar, dus je kunt er meerdere hoeken van de kamer mee zien.

Alles wat wij nodig hebben voor een dutje!

Wat krijg je meegeleverd?

In je pakket krijg je de monitor, de camera en 2 kabels om beiden van stroom te voorzien. Uiteraard zit er ook een gebruiksaanwijzing bij. Ik ben met dit soort dingen vrij handig en te ongeduldig om de gebruiksaanwijzing er bij te pakken. Ik probeer het dus altijd meteen zelf te installeren. Soms is het wel handig om even na te lezen waarvoor sommige opties zijn bedoeld.

Waarom hebben wij voor de Luvion gekozen?

Laat ik beginnen met te vertellen dat wij zijn begonnen met de Luvion Essential. Het kleine broertje van de Supreme Connect. Deze was prima, maar toen wij wisten dat Riv een broertje of zusje kreeg wilden wij hem uitbreiden met een extra camera. Dat kan ook bij de Essential, maar deze konden we nergens vinden voor een schappelijke prijs. Toen heb ik gekeken naar de Supreme Connect en voordeel voor ons toen was dat deze ook via WiFi uit te breiden is. De Essential hebben we toen verkocht en we zijn voor de Supreme Connect gegaan.

In die tussentijd hebben we ook nog even een Motorola beeld babyfoon gehad, maar die beeldkwaliteit was zo dramatisch slecht vergeleken met die van Luvion dat ik die weer heb terug gestuurd. Ik kon -bij wijze van- mijn eigen kind niet eens zien liggen.

Afijn, het werd dus de Supreme Connect
Het is een fijne, heldere beeldbabyfoon. Je kunt de camera op afstand draaien en het scherm is echt scherp. Natuurlijk wordt dat in de nacht -als het donker is op de kamer- minder, maar ook dan kun je nog heel goed zien wat er in de kamer gebeurd. Ik kan het zelfs goed zien als Riv wat in zijn bed heeft liggen of er juist naast. Wat voor ons een absoluut voordeel is, is dat je vanaf de monitor een muziekje aan kunt zetten in de kamer. Als Riv een beetje wakker werd, zetten we dat muziekje aan en sliep hij weer verder. Op de Essential zaten 3 verschillende muziekjes en was er 1 echt favoriet. Op de Supreme Connect worden er 3 -andere- muziekjes geshuffeld afgespeeld. Dat is meteen wel een van de nadelen aan de Supreme Connect. Je kunt niet zelf het muziekje kiezen. Misschien dat wij het niet prettig vinden, omdat we gewend waren aan zelf een muziekje uitkiezen. Als je niet beter weet dan is dit niet echt een nadeel.

Ook handig om even in de gaten te houden hoe het spelen verloopt.

Verbinden met WiFi

Zoals ik eerder al zei kun je deze babyfoon verbinden met je WiFi netwerk. Dit zit er niet standaard bij. Hiervoor is een WiFi-bridge te koop. Deze sluit je bekabeld aan op je router. Als je de monitor van je babyfoon er op zet kun je hem op de Luvion app openen. 

Deze app geeft je hetzelfde beeld weer als op de monitor. Je kunt -net als op de monitor zelf- de camera van afstand bewegen. Standaard staat het geluid uit, maar deze kun je uiteraard ook aan zetten. Helaas kun je vanaf de app geen muziekje aan zetten. Voor ons is dit echt een groot nadeel. Wij gebruiken hem namelijk best wel eens als we bij mijn zwager en schoonzusje zitten die bij ons in de straat wonen. Als een van de kids dan onrustig is, kunnen we geen muziekje aan zetten, wat 9 van de 10 keer werkt waardoor ze weer verder slapen. Verder is het ook leuk dat als de monitor op de WiFi bridge staat je bijvoorbeeld vanaf je werk even kunt kijken hoe je kinderen liggen te slapen.

Dan nog een keer de voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen:

 • Super scherp beeld.
 • Een op afstand te besturen camera. Handig als je kindje niet op 1 plek in bed ligt en je niet het hele bedje in beeld hebt.
 • Kan verbonden worden met WiFi en het beeld kan dan via een app (ook buitenshuis) worden bekeken.
 • Muziek kan op afstand aan.
 • Uit te breiden met extra camera’s (tot 4 stuks) bij een volgend kindje.
 • Er zit een knopje op waarmee je instelt of de camera op een kast staat of aan het plafond hangt. Zo staat je beeld nooit ‘op zijn kop’. Bij de action kun je magneten kopen om rookmelders mee op te hangen, ook super handig voor een babyfoon!

Nadelen:

 • De app is verouderd en al een poos niet geüpdatet. 
 • Muziekjes spelen in shuffle af, i.p.v. dat je zelf een muziekje kunt kiezen.
 • Je kunt geen muziekje aanzetten vanuit de app.
 • Het bereik van een beeldbabyfoon is een stuk minder ver dan dat van een ‘gewone’ babyfoon, dit geldt dus niet alleen voor deze specifieke Luvion.
 • Het verbinden met je WiFi netwerk is niet met een druk op de knop klaar. De babyfoon moet aan je router gekoppeld worden. Je kunt hem dus bijv. niet meenemen op vakantie om je babyfoon daar op internet aan te sluiten (tenzij je toegang hebt tot de router). De camera werkt wel gewoon in combinatie met de monitor uiteraard.

Prijs

Qua prijs vind ik deze babyfoon wel wat aan de dure kant. Momenteel staat hij te koop voor de volgende prijzen:

Monitor + camera €189,00
2e camera €99,99
WiFi bridge€59,99
Totaalpakket:€348,98

Vind je de uitbreiding met WiFi niet zo relevant? Dan kun je ook kiezen voor de ‘basic’ variant van de Luvion, de Luvion Essential. Iets minder opties en een iets gezelligere prijs. Voor de monitor en 1 camera ben je dan €149,- kwijt. Koop je er een 2e camera bij dan leg je nog eens €99,- neer.

Wij hebben de extra camera uiteindelijk via marktplaats op de kop weten te tikken.

Inmiddels is een beeldbabyfoon voor Riv niet per se meer nodig en volstaat een babyfoon met enkel geluid ook wel denk ik. Toch is het nog wel fijn om soms even te kunnen kijken of hij niet zijn knuffels uit bed heeft gegooid en daarom huilt. Riv speelt tegenwoordig ook wel eens boven op zijn kamer. Dan is het ook best handig om even in de smiezen te kunnen houden wat hij doet zonder dat je er bij moet zitten. Voor Vieve is hij nog steeds ideaal. Zij wordt wel eens wakker en via het beeld kunnen we dan goed zien of ze echt wakker is, of dat ze waarschijnlijk wel weer verder gaat slapen. Vaak zetten we dan het muziekje aan en slaapt ze nog even lekker verder. Als we dan haar kamer in moeten lopen om het muziekdoosje aan te doen, gaat ze helemaal niet meer slapen. Dat probleem tackelen we nu dus! Ik zit ook gewoon rustiger als ik weet dat ik even kan kijken. Zo hoef ik niet bij ieder geluidje onder aan de trap te gaan luisteren, of even te gaan kijken. Daar heb ik de babyfoon voor.

Wij zijn dus over het algemeen erg tevreden over de babyfoon. Er zijn wat verbeterpuntjes, maar ik heb nog geen andere babyfoon gevonden die aan AL mijn wensen voldoet.

Heb jij ook een babyfoon? En wat voor een heb je? Als je nog op zoek bent naar een fijn exemplaar hoop ik dat je wat aan deze review hebt gehad. 


Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.